Visszavágó: 6 dolog amit a melegek tanulhatnának a heteroszexuális férfiaktól

Általános jelenség, hogy míg heteroszexuális nők rendszeresen azt sóhajtozzák: „minden igazán jó pasi meleg”, addig rengeteg meleg férfi épp arról panaszkodik, hogy „az összes jó pasi hetero”. Talán benne van a pakliban a sokunkra jellemző „mindig azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg” szindróma is, de be kell ismernünk: épp úgy, ahogy a hetero srácoknak is lenne mit tanulniuk gay fiúktól, mi melegek is elleshetnénk pár értékes emberi tulajdonságot és külsőséget tőlük. Például...

1. A kevesebb több – az öltözködésben is

Alapvetően hiszek abban, hogy a melegek ízlése és öltözködése inspirálhat stílusukat kereső hetero férfiakat, ugyanakkor a melegek sokszor túlvariálják a dolgot: bling-bling napszemcsi, nyaklánc, fülbevaló, karkötő, hatalmas, csillogó karóra, belőtt séró, fényes dzseki, ne adj' Isten strasszos póló, kiszaggatott farmer, csúcsos orrú cipő, akár mindez egyszerre... bitch please. Egy izgalmas outfit nem attól lesz érdekes, hogy az ember mindent magára aggat, mint Madonna a 80-as években. Boy George, Elton John, George Michael, sőt, néha Ricky Martin is kérhetne néhány stílustippet Jared Letotól, Jamie Dornantől, Colin Farreltől, vagy épp Justin Timberlake-től.

2. Nem menő nem tudni, mire való egy kalapács

Oké, összekeverni az elektromos csavarhúzót a fúrógéppel őszinte és emberi tévedés – de rengeteg meleget ismerek, akik végtelenül büszkék rá, hogy fogalmuk sincs, hogyan kell beverni egy szöget a falba, vagy akár megtankolni a saját kocsijukat. Nem mondom, hogy mindenkinek ezermesternek kellene lennie, de szerelőt hívni a tévé beprogramozásához vagy egy villanykörte kicseréléséhez kissé túlzás. Néhány alapvető házkörüli melót feltétlen érdemes megtanulnunk Mr. Maszkulintól – már csak azért is, hogy elbűvölhessük elemi férfiasságunkkal a szerszámosládát még hírből sem ismerő melegeket.

shutterstock 233581603

3. Néha elég egyszerre egy dologról beszélni

Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a nők sokkal több dologra képesek egyszerre koncentrálni, mint a férfiak – személyes tapasztalatom pedig az, hogy a melegek nagyrésze „agyilag” valahol a pasik és csajok „közé” esik: a hetero fiúk sokszor mintha nem tudnák követni a folyamatos csapongásainkat csevegés közben. És bár első blikkre talán izgalmas emberfeletti képességnek tűnik több dologra koncentrálni egyszerre, a valóságban végtelenül fárasztó tud lenni – számunkra és a hallgatóság számára is. Jó példa arra, milyen szuper lenne lineárisabban gondolkodni, amikor egy meleg pár veszekszik – ha legalább az egyik fél kicsit „heteroszexuálisabban” kommunikálna, talán nem lenne annyi tányértörés, hiszti, és dráma.

4. Nem csak a hetero srácoknak jár az önbizalom

Mindenki ismeri a klasszius karikatúrát, amely azt szemlélteti, „mi a különbség a férfi és nő között”: egy bomba nő áll a tükör előtt, ám túlsúlyosnak látja magát, a másik oldalon pedig egy pocakos pali nézi magát a tükörben, de Mr. Tökélyt látja benne. Ha mi melegek magunkénak tudhatnánk egyes heteroszexuális férfiak rendíthetetlen önbizalmát, sokkal magabiztosabban flörtölnénk egymással, és sokkal kevésbé lennénk kegyetlenek önmagunkkal szemben, ami a vélt vagy valós tökéletlenségeinket illeti.

5. A családtervezés nem hetero kiváltság

A heteroszexuális férfiak nagy része számára alighanem végtelenül természetes, hogy előbb-utóbb férjek és édesapák lesznek, a nők pedig sokan egyenesen tervszerűen haladnak a családtervezéssel: „huszonhét évesen megházasodom, harminc évesen szülök”, és így tovább. Ezzel szemben sajnos sok meleg számára odáig terjed az álmodozás, hogy „talán egy nap találok egy srácot, aki mellett boldog leszek, és akit boldoggá tehetek” – ez pedig szép, de érdemes észben tartanunk, hogy 2015-öt írunk, és nekünk is jogunk van a családalapításhoz, így a családtervezéshez is.

shutterstock 139669156

6. A lelki társ (vagy virtuóz szexpartner) mércéje nem a tökéletes test

Hogy mi lehet a magyarázat, nem tudom, de valahogy sokkal több szingli meleget ismerek, mint szingli heteroszexuális férfit, vagy akár egyedülálló nőt – ebből pedig arra következtetek, hogy a gay társadalom tagjai valahogy sokkal válogatósabbak. Nők minden formában és alakban „elkelnek” – ezt jól szemlélteti, hogy a Tinderen nem kell valakinek szupermodellnek lennie ahhoz, hogy párra leljen. Ezzel szemben a meleg társkereső alkalmazásokon – mint a Grindr – minden második profilon ott virít: „csak sportos pasikat keresek”, „ha nem vagy elég maszkulin, ne is írj rám”, „maximum harmincéves korig”, és így tovább. Mintha a melegek igényessége kissé átcsapott volna egyfajta sajnálatos diszkriminációba. Aki boldogságot, szerelmet (de akár egyszerűen csak egy ágyrengető szexuális kalandot) keres, igazán lehetne nyitottabb a lehetőségekre – ahogy azt a hetero pasik teszik.

Ám mégmielőtt bárki hetero-sovinizmussal, homofóbiával, vagy öngyűlölettel vádolna: nyilván minden éremnek két oldala van – ismerve a meleg társadalom erősségeit, korábban itt már megírtam, mit tanulhatnának tőlünk a heteroszexuális pasik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek