13+1 tipp, hogy reggel tovább aludhasson

Kávé, fogmosás, mit vegyek fel, basszus, az a szennyesben van, anya, hol a kedvenc pulcsim, miért nem veszel sapkát, majd útközben megeszed a reggelit, hol a kulcsom, miért nem indul ez a nyomorult autó, megint lekéssük a HÉV-et. Ilyen nálunk egy átlagos reggel, tapasztalataim szerint máshol is hasonló bír lenni, hacsak nincs valaki, aki este kikészíti a ruhát, összepakolja a táskát, kivasalja a trikót, és feltölti a kocsi akksiját. Korábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogyan vehet időt magának, most a spórolásra helyeztük a hangsúlyt.

stockfresh 1693915 beautiful-girl-on-the-bed sizeM
Stockfresh

A Buzzfeed is hasonlóan látja, mert 29 olyan ötletet gyűjtöttek össze, mellyel időt lehet megtakarítani. Ezek egy része annyira tájidegen, hogy bele sem vettük a listába, másokat azonban jól lehet hasznosítani.

Gyűrődésgátló

1/3 rész öblítő

1/3 rész ecet

1/3 rész víz

1. Vasaló helyett használjon gyűrődésgátló spray-t

Az ígéretek szerint ennek segítségével megúszható a vasalási procedúra. A keverék akár házilag is elkészíthető, így a kiadások is csökkenthetőek. A dolog egyetlen nehézsége, hogy ha az ember késésben van, akkor általában arra sincs ideje, míg megvárja, hogy a ruha megszárad. Ilyenkor jól jöhet a hajszárítóval való átfújás vagy a Buzzfeed következő tippje.

2. Gőztisztító

A gőztisztítókhoz szoktak mellékelni egy olyan cserélhető fejet, mellyel villámgyorsan átfújható a ruha, és eltünteti a gyűrődéseket. Kabátokon, zakókon is meglepően egyszerűen használható, és mivel a gőztisztitó átlagosan 2 perc alatt aktivizálható, így gyorsan használatra kész.

3. Mindig legyen elérhető helyen biztosítótű és ragtapasz

Nincs annál bosszantóbb,  ha az ember szembesül vele, hogy az általa felvenni kívánt ruha alja leszakadt, vagy a gomb akkor esik le. Ilyenkor életmentő lehet egy biztosítótű, vagy egy klasszikus ragtapasz, mellyel orvosolható a baj.

4. A hét elején készüljön fel, milyen idő lesz

Bár néha érhetnek meglepetések minket, azt azonban minden időjárás-előrejelző tudja, hogy milyen időre és hány fokra számíthatunk a következő napokban. Egy okostelefonos app, vagy az internet segítségével könnyen kideríthető, mi várható. Itt el is olvashatja, nekünk melyik vált be a legjobban.

5. Készítse az ágy mellé a ruháit

Akár a takaró alatt is öltözhet (főleg ha hideg a hálószoba, és semmi kedve felkelni), de legalábbis motiváltabb lesz a felkelésre, ha rögtön ott van az ágy mellett, amit fel kell venni, és nem kell rohangászni a szobák közt.

6. Használjon zenét időzítőnek

Playlistet összerakni meglehetősen könnyű, és sokkal élvezetesebb kedvenc zenéinket hallgatva készülődni, mint a család morgását hallgatni. Jó zeneválasztással tökéletesen megszervezhető a reggel. Az első szám alatt lehet szundikálni, a másodiknál irány a fürdőszoba, a harmadiknál öltözik az ember.

7. Mosson fogat zuhanyzás közben

Ehhez nem kell túl sokat hozzátenni, elő a fogkefével a zuhany alatt!

8. Használjon időzítőt a kávéfőzőjéhez

Ha nem a régi kotyogóst használja, akkor egy egyszerű időzítőkapcsoló  beiktatásával ráveheti a gépet, hogy mire ön felébred, friss kávéval várja.

9. Hogyan ne felejtsen otthon semmit

Talán nem csak én vagyok úgy vele, hogy az előző este elkészített kaját otthon hagyom a hűtőben, de lehet ez céges belépő, egy fontos irat, vagy bármi más. A Buzzfeed ötlete az, hogy a lakáskulcsot tegyük a mindenképpen elvivendő dologra, és akkor biztos nem marad otthon. Szerintem alá kéne tenni, én simán felkapom a reggeli rohanásban, el sem gondolkodva, hogy miért van a hűtőben a lakáskulcs.

10. Melegszendvics a kenyérpirítóból

A kenyérpirítót az oldalára fektetve vízszintes felületet kapunk, melynek segítségével gyorsan tudunk melegszendvicset készíteni. Ehhez azért túl vastagra nem érdemes a sajtot vágni, mert 2-3 perc alatt nem fog megolvadni, de egy vékony szelettel jelentős sikereket könyvelhetünk el.

11. Készítse elő a reggeli smoothie-t

A turmixban kb. fél perc alatt elkészíthető a smoothie, melyet úgy lehetne összefoglalni, hogy gyümölcsök vízzel elkeverve. Extraként kerülhet bele lenmag is, aki pedig tejjel vagy joghurttal inná, tegye azt. Ha még este bedobáljuk a hozzávalókat a turmixgépbe, és az egészet a hűtőbe tesszük, sok időt spórolhatunk.

12. Használjon multifunkciós sminkszereket

A BB krémekkel a hidratálót és az alapozót váltja ki, a folyékony pirosító rúzsként is jól hasznosítható, a vastag szemceruzák pedig mind kihúzóként, mind szemhéjfestékként bevethetőek.

13. Arclemosó helyett törlőkendő

Azok, akik rendesen megmossák az arcukat felkelés után, az arclemosó helyett használjanak törlőkendőt. két mozdulat, és elmarad a vizezés-szappanozás-törülközés hármasa.

+1 a keményvonalas szelektálóknak és mindent megtervezőknek: készítse elő egy hétre a felvenni kívánt ruháit

A javaslat szerint érdemes legalább egy hétre előre vállfákra akasztani, mit akar felvenni, a kikészített ruhákat pedig lássa el a megfelelő címkével, melyik napra szólnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra