Van, aki baconös szendvicsét egy új vallásra cseréli

Rekord mennyiségben térnek át a brit nők az iszlámra, írja a The Sun magazin. Százezerre tehető az áttérők száma Nagy Britanniában, ráadásul tősgyökeres európai asszonyok vezetik a trendet. Az áttérés fő okai közt van az alkohol tiltása, a szellemi élet és boldogság áll. Nők vallanak a miértekről, és a környezetük reakciójáról.

"Katolikusnak neveltek, de az iskola utáni bulizások és a híres emberek hajkurászása vált a hitemmé" - mondta Emma a The Sun magazinnak. "Imádtam a szexis ruhákat és az ide-oda mászkálást a haverokkal. Mint kisegítő irodai alkalmazott csak 16000 fontot kerestem, de tavalyig kihúztam úgy, hogy többekkel egy albérletben laktam, és így költhettem ruhákra és szórakozásra. Azonban tavaly januárban, a harmincadik születésnapom küszöbén azon kezdtem gondolkodni, hogy majd' minden reggel másnaposan ébredek, hogy nincs egy rendes pasim, és nincs normális ambícióm. Ez pedig azt jelenti, valami hibádzik. Az is akkoriban történt, hogy az éppen futó partneremmel szétmentünk, és az egyik muszlim vallású barátom meghívott magához vacsorázni. Susan sokkal magabiztosabb volt, mint a többi cimborám, pedig két évvel fiatalabb nálam. Mindig hozzá fordultam, ha valami tanácsra volt szükségem. Három éve vette fel az iszlám vallást."

Emma arról is beszámolt, hogy amikor éppen nála ücsörgött, Susan egyszer csak félrevonult imádkozni. "Néztem őt, és látszott rajta, hogy mennyire békében él saját magával." Ekkor kezdett el érdeklődni a vallásáról. Nem beszélte tele a fejét, csak pár honlapot javasolt, és azt mondta, hogy el kéne menni egy mecsetbe. Amikor úgy döntött elkíséri a barátnőjét, megváltozott az élete.

Megkönnyebbülök és elfogadnak a többiek

Emma úgy érezte, megkönnyebbül és mindenki elfogadja őt. Amíg a mecsetben volt, eltűntek a problémái. "Tetszett ez a szeparáció, hogy a férfiak külön voltak a nőktől, a tisztelet, a kedvesség. Életemben először éreztem úgy, hogy szellemiekben is élek. A barátnőm segített, és én áttértem. Számomra ez egy radikális változás volt, és sok ismerősöm azt gondolta, megőrültem. Kitartottam, és kiderült számomra, hogy a muszlim közösség sokféle emberből áll, és mindenkit szívesen látnak."

Azóta naponta ötször imádkozik, olvassa a Koránt, mecsetbe jár. Hat hónapja egy korty alkoholt sem ivott, több ideje van, mint bármikor. Elmondása szerint, egészségesebb és boldogabb. "Majdnem mindig viselek kendőt vagy hidzsábot, és nem eszem disznóhúst. Azt szoktam mondani a barátaimnak, hogy a baconös szendvicsemet egy új vallásra cseréltem."

Az iszlám észreveszi a belső szépséget

Leila Reeb huszonöt éves korában tért át az iszlámra. Danny, a férje huszonnyolc éves, és úgyszintén áttért négy éve, még mielőtt ők ketten találkoztak. Mindketten tanárok. Reeb állítása szerint azért volt felszabadító ruhával takarnia magát, mert így nem érzi magát a divat rabszolgájának.

Persze a celebek közt is akad olyan, aki Mekka felé fordult. Kristiane Backer tévés műsorvezető feladta állását az MTV-ben, amikor harmincéves lett. A német születésű műsorvezető Londonban él. Csak akkor visel fejkendőt, amikor imádkozik. "Mielőtt áttértem nagyvilági életet éltem, celebként bántak velem. Ruhatervezők öltöztettek a tévében, de közben éreztem, hogy valami hiányzik az életemből. Ahogy visszatekintek, szerintem lelki válságban voltam. Mindig csak rohantam az egyik munkámból a másikba, és mindig úton lenni embert próbáló volt. Kezdtem megkérdezni magamtól, hogy mivégre van ez az egész. Anyagi javak úgysem hozzák meg a boldogságot, a nők pedig meg a rájuk erőltetett szépségideálnak próbálnak kényszeresen megfelelni. Az iszlám észreveszi a belső szépséget és egy alternatív értékrendszert kínál, ami lenyűgözött engem. Szerintem emiatt van, hogy annyi nő választja az iszlámot. Nem a vallás nyomja el a nőket, hanem a férfiak. Én sohasem viseltem teljes arcot eltakaró fátylat. Ha többet tudnánk az iszlámról, a terroristáknak is nehezebb lenne a vallás mögé bújniuk, hogy igazolják erőszakosságukat" - állítja Backer.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek