Mit kell tudnunk a füstmentes technológiákról?

Képkivágás

Milyen lehetőségek állnak azok előtt, akik valamiért nem szoknak le a dohányzásról, de szeretnék csökkenteni a dohányzás okozta ártalmakat? Infóvideónkban ismertetjük a füstmentes technológiákat és ártalomcsökkentésben betöltött szerepüket.

A dohányzás sokáig egyet jelentett a cigarettázással, napjainkban azonban számos olyan egyéb alternatíva is elérhetővé vált, amely égés és füst nélkül működik, ezeket nevezzük füstmentes alternatíváknak. Sokan hallottak már az e-cigarettáról, azonban a dohányzásnak vannak egyéb füstmentes lehetőségei is, amelyek használata közben nem történik égés, így füst sem keletkezik. Az égés nélkül működő füstmentes technológiák alacsonyabb károsanyag-kitettséggel járnak, mint a hagyományos cigaretta, de ezek sem kockázatmentesek.

A kockázatok elkerülésének leghatékonyabb módja az, ha semmilyen dohány- és nikotintartalmú terméket sem fogyasztunk, hiszen a dohányzás minden formája káros az egészségre. Vannak azonban olyan felnőtt dohányosok, akik az ismert egészségügyi kockázatok ellenére sem szoknak le; nekik fontos, hogy tájékozódjanak az ártalomcsökkentés lehetőségeiről.

Az alábbi infóvideó részletesebb tájékoztatást nyújt a füstmentes technológiák működéséről és ártalomcsökkentésben betöltött lehetséges szerepükről.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek