Brand and Content

  • Divatos-e még a barnára sült bőr?

   A napsütésnek pedig számos jótékony hatása van, de azért nem árt vigyázni. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

  • Léleksimogató idézetek. Tudod, ki írta őket? Kvíz!

   Mindenkinek jólesik időnként begubózni a kanapéra egy jó könyvvel. Kortárs íróktól válogattunk szép szövegrészleteket, eltalálod ki írta őket?

  • Már wifi segítségével is felújíthatjuk a lakást!

   Manapság nem csak otthonunk fizikai állapotával törődhetünk, de digitálisan is „tuningolhatjuk”. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit kell tudni az „okos” otthonokról, és hogy miben tud segíteni a saját wifink. A cikk végi kvíz segítségével pedig megtudhatja, hogy az Ön otthonának mire van szüksége!

  • Ön tudja, mi az a kormozás? Esetleg a kiszézés?

   A februárral beköszöntött a farsangi szezon is, ennek kapcsán pedig bemutatjuk, hogy milyen népszokások és hagyományok kötődnek ehhez az időszakhoz. A népi érdekességek mellett arra is kitérünk, hogy a tavasz kezdetén nemcsak a téltől, hanem káros szokásainktól is érdemes elbúcsúznunk.

  • Társadalmi felelősségvállalás a korszerűbb egészségügyi ellátásért

   Miért fontos a CSR és hogyan lehet hasznos a társadalomnak? Jó példa erre a Lidl kórházi ágy vásárlása, amelynek keretében a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára a vásárlókkal közösen közel 38 millió forintot gyűjtöttek.

  • Elismerő szavak, dicséret, szívesség: szeretet, ami online is átadható

   Hajlamosak lehetünk úgy látni a pandémia alatt kialakult "maradj otthon" világot, hogy az emberek depresszióba süllyedve, magányosan gubbasztanak a kanapén. Nem kell így lenni, a sokat emlegetett szeretet tényleg nem ismer akadályt, online és telefonon keresztül is tudtára adhatod a másiknak, hogy fontos számodra.

  • Elmondjuk, miért érdemes komposztálnod

   A komposztálás egy igazi környezettudatos megoldás: segítségével kevesebb lesz a háztartási hulladék, a komposzttal kezelt talajt ritkábban kell öntözni, nem kell trágyázni és a hulladékkezeléshez kapcsolódó metán- és szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséhez is hozzájárulhatunk. Mindezt ráadásul a városban, kert nélkül is megtehetjük. Elmondjuk, hogyan!

  • Mit kell tudnunk a füstmentes technológiákról?

   Milyen lehetőségek állnak azok előtt, akik valamiért nem szoknak le a dohányzásról, de szeretnék csökkenteni a dohányzás okozta ártalmakat? Infóvideónkban ismertetjük a füstmentes technológiákat és ártalomcsökkentésben betöltött lehetséges szerepüket.

  • Friss kajszi vagy ázott kutya? – Ne féljünk a borkóstolástól!

   Savgerinc, textúra, ázott avar és lóizzadtság – gyorstalpaló, hogy ne érezzük úgy, egy teljesen ismeretlen nyelven beszélnek hozzánk. Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb kifejezéseket, és az etikettről is esik néhány szó.

  • Ne legyen saját maga ellensége!

   A nem megfelelő helyről vásárolt vagy rosszul tárolt húsok és húskészítmények komoly kellemetlenséget tudnak okozni. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit kell feltétlenül tudni ebben a témában.

  • Most még könnyebben függővé válhatunk

   Csak még egy pohár, csak még egy kis játék – mindennapi függőségeink hívószavai. A munkahelyi nyomás, az elvárások a családban, a párkapcsolatban, valamint a pandémia okozta bezártság is hatással lehet káros szokásainkra, könnyebben alakulhat ki addikció. Elmondjuk, hogy miért, valamint azt is, hogyan kezeljük káros szenvedélyeinket.

  • 10 tipp a feltöltődésre

   Extrém időszak áll mögöttünk, mentálisan és fizikailag is szükségünk van az új élményekre. Mutatunk 10 tippet a feltöltődésre, hogy legyőzhessük a nyitási szorongást!

  • Megismertük a tudatos bőrápolás új szintjét

   A tisztaság fél egészség, és ez a bőrünkre is igaz. A helyes bőrápolási rutin alapja pedig a megfelelő tisztítás. Ennek kapcsán teszteltük a tudatos bőrápolás új szintjét, melynek során már néhány nap elteltével frissnek és élettel telinek éreztük az arcunkat.

  • Éljenek a macskák! De hogyan?

   A macskák társasága egy igazi se veled – se nélküled szerelemhez hasonlító állapot, és semmiképp sem unalmas. A cikkben összegyűjtöttük az összes fontos dolgot, amitől egy macska, és nem utolsó sorban a gazdi is boldog életet élhet.

  • A szerelem fáj, és ez így van rendjén

   Itt a Valentin-nap, mi viszont most elfújjuk a rózsaszín ködöt, és olyan sorozatokról ejtünk szót, amelyek szakítanak a szokásos szerelmi történetek világával, ezáltal pedig egy mélyebb, valóságosabb képet festenek a párkapcsolatokról. Mutatjuk, mely sorozatoknál érdemes keresni az igaz szerelmet!

  • Így válassz autót, ha bővül a család

   A választék hatalmas, de könnyű melléfogni. Van pár jó tippünk, hogy elkerüld a csalódást.

  • Intézd úgy a pénzügyeidet, mint a profik!

   A digitalizációnak köszönhetően manapság már egy okostelefon is elég ahhoz, hogy pénzügyeinket kényelmesen és gyorsan intézzük. Az új, innovatív megoldások a pénzügyi tudatosságot is új szintre emelik, ehhez persze tudnunk kell, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan lehetsz te is pénzügyi szupersztár!

  • Lehet érdekesen írni környezetvédelemről gyerekeknek? Igen!

   A Nagyon Kék Könyv hiánypótló kötet, ami úgy szól a víz témájáról, hogy közben még a klímaszorongást is oldja. Ráadásul szórakoztat, elgondolkodtat és még büszkévé is tesz – például mert a különleges magyar vizekről és természeti adottságokról is szó esik benne.

  • Kártya, telefon, pénztárca – Ön mit vesz elő a kasszánál?

   Akármennyire is közhelynek számít, ettől még tény: a koronavírus-járvány az élet számos területét forgatta fel és egyre több tevékenység költözött a digitális térbe. Mutathatjuk, hogyan bankolnak most a magyarok, és mi várható a közeljövőben!

  • Ez a karácsony nem lesz ugyanolyan, mint régen

   A 2020-as évet teljesen beárnyékolta a koronavírus-járvány, a nehézségek pedig az idei karácsonyt sem kímélik. A meghitt családi pillanatok és az idilli hangulat helyett nyugtalanság és aggodalom uralja a gondolatainkat, ráadásul sokan kénytelenek magányosan, a szeretteik nélkül ünnepelni. Egy pszichológust kérdeztünk meg arról, hogyan tehetjük a körülmények ellenére mégis meghitté a karácsonyi ünnepeket.

  • Többet dolgozol, mint alszol?

   Valamikor az emberek életritmusát a nappal és az éjszakaváltakozása, illetve a Föld forgása határozta meg. Hol vagyunk már ettől? Cikkünkből kiderül, mivel töltjük a statisztikák szerint az időt, a végén található teszt kitöltésével pedig te is megtudhatod, mennyiben tér el az időbeosztásod az átlagtól.

  • Fehér cukor, fehér rizs és finomliszt a nyerő a bevásárláskor

   Szeretünk tervezni, de gyakran csábítanak el minket az akciók, a mirelit és a félkész ételeket pedig a legtöbben csak időhiány miatt vesszük.

  • 2020 a változások éve

   Miközben kevesebbet utaztunk és több időt töltöttünk a négy fal között, mint valaha – akárcsak a korábbi generációk – online életünk is felpörgött.

  • Titokzatos kutyabajok és tüneteik

   Veszélyek lesnek kedvenceinkre is. Összefoglaltuk, hogy mik a jelek, és azok milyen, élősködők által terjesztett vagy más egészségügyi problémákra utalnak.

Mustra