Brand and Content

  • Elmondjuk, miért érdemes komposztálnod

   A komposztálás egy igazi környezettudatos megoldás: segítségével kevesebb lesz a háztartási hulladék, a komposzttal kezelt talajt ritkábban kell öntözni, nem kell trágyázni és a hulladékkezeléshez kapcsolódó metán- és szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséhez is hozzájárulhatunk. Mindezt ráadásul a városban, kert nélkül is megtehetjük. Elmondjuk, hogyan!

  • Mit kell tudnunk a füstmentes technológiákról?

   Milyen lehetőségek állnak azok előtt, akik valamiért nem szoknak le a dohányzásról, de szeretnék csökkenteni a dohányzás okozta ártalmakat? Infóvideónkban ismertetjük a füstmentes technológiákat és ártalomcsökkentésben betöltött lehetséges szerepüket.

  • Friss kajszi vagy ázott kutya? – Ne féljünk a borkóstolástól!

   Savgerinc, textúra, ázott avar és lóizzadtság – gyorstalpaló, hogy ne érezzük úgy, egy teljesen ismeretlen nyelven beszélnek hozzánk. Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb kifejezéseket, és az etikettről is esik néhány szó.

  • Ne legyen saját maga ellensége!

   A nem megfelelő helyről vásárolt vagy rosszul tárolt húsok és húskészítmények komoly kellemetlenséget tudnak okozni. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit kell feltétlenül tudni ebben a témában.

  • Most még könnyebben függővé válhatunk

   Csak még egy pohár, csak még egy kis játék – mindennapi függőségeink hívószavai. A munkahelyi nyomás, az elvárások a családban, a párkapcsolatban, valamint a pandémia okozta bezártság is hatással lehet káros szokásainkra, könnyebben alakulhat ki addikció. Elmondjuk, hogy miért, valamint azt is, hogyan kezeljük káros szenvedélyeinket.

  • 10 tipp a feltöltődésre

   Extrém időszak áll mögöttünk, mentálisan és fizikailag is szükségünk van az új élményekre. Mutatunk 10 tippet a feltöltődésre, hogy legyőzhessük a nyitási szorongást!

  • Megismertük a tudatos bőrápolás új szintjét

   A tisztaság fél egészség, és ez a bőrünkre is igaz. A helyes bőrápolási rutin alapja pedig a megfelelő tisztítás. Ennek kapcsán teszteltük a tudatos bőrápolás új szintjét, melynek során már néhány nap elteltével frissnek és élettel telinek éreztük az arcunkat.

  • Éljenek a macskák! De hogyan?

   A macskák társasága egy igazi se veled – se nélküled szerelemhez hasonlító állapot, és semmiképp sem unalmas. A cikkben összegyűjtöttük az összes fontos dolgot, amitől egy macska, és nem utolsó sorban a gazdi is boldog életet élhet.

  • A szerelem fáj, és ez így van rendjén

   Itt a Valentin-nap, mi viszont most elfújjuk a rózsaszín ködöt, és olyan sorozatokról ejtünk szót, amelyek szakítanak a szokásos szerelmi történetek világával, ezáltal pedig egy mélyebb, valóságosabb képet festenek a párkapcsolatokról. Mutatjuk, mely sorozatoknál érdemes keresni az igaz szerelmet!

  • Így válassz autót, ha bővül a család

   A választék hatalmas, de könnyű melléfogni. Van pár jó tippünk, hogy elkerüld a csalódást.

  • Intézd úgy a pénzügyeidet, mint a profik!

   A digitalizációnak köszönhetően manapság már egy okostelefon is elég ahhoz, hogy pénzügyeinket kényelmesen és gyorsan intézzük. Az új, innovatív megoldások a pénzügyi tudatosságot is új szintre emelik, ehhez persze tudnunk kell, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan lehetsz te is pénzügyi szupersztár!

  • Lehet érdekesen írni környezetvédelemről gyerekeknek? Igen!

   A Nagyon Kék Könyv hiánypótló kötet, ami úgy szól a víz témájáról, hogy közben még a klímaszorongást is oldja. Ráadásul szórakoztat, elgondolkodtat és még büszkévé is tesz – például mert a különleges magyar vizekről és természeti adottságokról is szó esik benne.

  • Kártya, telefon, pénztárca – Ön mit vesz elő a kasszánál?

   Akármennyire is közhelynek számít, ettől még tény: a koronavírus-járvány az élet számos területét forgatta fel és egyre több tevékenység költözött a digitális térbe. Mutathatjuk, hogyan bankolnak most a magyarok, és mi várható a közeljövőben!

  • Ez a karácsony nem lesz ugyanolyan, mint régen

   A 2020-as évet teljesen beárnyékolta a koronavírus-járvány, a nehézségek pedig az idei karácsonyt sem kímélik. A meghitt családi pillanatok és az idilli hangulat helyett nyugtalanság és aggodalom uralja a gondolatainkat, ráadásul sokan kénytelenek magányosan, a szeretteik nélkül ünnepelni. Egy pszichológust kérdeztünk meg arról, hogyan tehetjük a körülmények ellenére mégis meghitté a karácsonyi ünnepeket.

  • Többet dolgozol, mint alszol?

   Valamikor az emberek életritmusát a nappal és az éjszakaváltakozása, illetve a Föld forgása határozta meg. Hol vagyunk már ettől? Cikkünkből kiderül, mivel töltjük a statisztikák szerint az időt, a végén található teszt kitöltésével pedig te is megtudhatod, mennyiben tér el az időbeosztásod az átlagtól.

  • Fehér cukor, fehér rizs és finomliszt a nyerő a bevásárláskor

   Szeretünk tervezni, de gyakran csábítanak el minket az akciók, a mirelit és a félkész ételeket pedig a legtöbben csak időhiány miatt vesszük.

  • 2020 a változások éve

   Miközben kevesebbet utaztunk és több időt töltöttünk a négy fal között, mint valaha – akárcsak a korábbi generációk – online életünk is felpörgött.

  • Titokzatos kutyabajok és tüneteik

   Veszélyek lesnek kedvenceinkre is. Összefoglaltuk, hogy mik a jelek, és azok milyen, élősködők által terjesztett vagy más egészségügyi problémákra utalnak.

  • Nyalni csak úgy lehet, ha élvezzük az ízeket

   Pont a legjobbkor érte el hazánkat a poharas jégkrémek világtrendje - már otthonunkba is bátran rendelhetünk.

  • Te mi mindenből szeretsz otthon megnyugtató mennyiséget tartani?

   Alapélelmiszerek terítéken.

  • Szexualitás és mobiltelefon az ágyban? A pszichológus válaszol

   Valóban annyira káros az okostelefon a párkapcsolatokra, vagy csak tudni kell ésszel használni?

  • 5+1 tipp, hogy komfortosabban teljen a tél

   Eddig megúsztuk néhány hideg nappal, de a java még hátravan. Az otthonodat és a szervezetedet is fel kell készíteni a keményebb hetekre.

  • Értsd jól a családod karácsonykor is

   A család és a karácsony kombinációja nem mindig habostorta. A régen látott rokonok kínos kérdéseket tehetnek fel, a felnőtt emberek ismét anyuci pici gyerekei lesznek. Ne ess kétségbe, inkább értesd meg kicsit jobban a dinamikát, és kovácsolj előnyt a karácsony pszichológiájából.

  • Kipróbáltam Norbi KETO diétáját 30 napig

   "Ebbe a harminc napba beleesett párom húgának szülinapja, a saját szülinapom, az évfordulónk és vagy két egyéb vendégség – jöttek hozzánk, meg mentünk is, sőt, szállodában is aludtam, svédasztalos reggelivel! Elmondom, hogy csináltam."

Mustra