Kétszer is érdemes meggondolnod, hogy kidobod-e a konyhai maradékot. Ez például kincset ér.
Jobb, ha a szabadban tárolt ünnepi menü maradékának most inkább a hűtőben keresel helyet. A meteorológusok is óvatosságra intenek.
A konyhapulton felejtett pizza másnap is csábító lehet, de nem biztos, hogy megéri kockáztatni vele.
Egy olyan mindennapi jelenség lehet a dolog hátterében, amire talán nem is gondolnál!
Visszakerestünk néhány kreatív fogást anyáink és nagyanyáink konyhai rutinjából, amik ma is változatosabbá és gazdaságosabbá tehetik repertoárunkat.
Magadnak, a bolygónak és a rászorulóknak is segíthetsz egy csapásra, ha igyekszel megszüntetni az élelmiszer-pazarlást, és megmented a maradékot.
A melegítés után nem az igazi a maradékok íze? Segítünk, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük.
Bejgliből citromos-mákos sütinyalóka, rántott halból menő uborkás-majonézes szendvics és a többiek!
Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.
Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.
Nem lesz vele sok dolgod és éppen azt kínálja, amire karácsony után vágyunk. Könnyű, zöldséges fogást, ami hamar elkészül, és nincs köze a töltött káposztához és bejglihez. Ta-dam!
Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!
Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.
Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.
Költségkímélő és igazán finom ételeket készíthetünk kenyérmaradékból, és ráadásul adunk a zero waste-nek is.
Utánajártunk, igaz-e, hogy fogyasztása gyomorbántalmakat és egyéb, súlyosabb tüneteket is okozhat.
Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.
A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, legyen belőlük másnap egy menő szendvics!
A gyerekek több mint fele találkozott már vele életében.
Nem igényel nagy erőfeszítést megspórolni kéthavi számlának megfelelő összeget a rezsidből.