Így varázsolj isteni fogásokat a karácsonyi maradékokból – ismerted ezeket a trükköket?

Egyrészt a zero waste miatt, másrészt mert kinek van kedve a harmadik napon is ugyanazt falni… Ha egy kicsit okosan, kicsit trükkösen és kreatívan állsz hozzá, a karácsonyi maradékokból is lehet még az eredetinél is izgalmasabb fogás.

Nem vagyunk hibáztathatóak az elkészített bejgli mennyiségéért – ki hallott már olyat, hogy csak egy-egy tizenöt centis darabot süssünk belőle? Ha már összedobjuk, akkor legyen mérgezésig, hadd egyen bárki, és vihessenek magukkal a vendégek is. És talán a család sem hibáztatható, amiért néhány szeletnél többet nem tudnak megenni, ezért marad a hűtőben egy-két nagyobb csücsök. És gyakran árválkodik mellette egy-egy jobb sorsra érdemes rántott hal, szikkadt kenyérszelet, vagy éppen a pulykasült maradéka.

Már mutatjuk is, hogy lesz ezekből elegáns reggeli, isteni ebéd vagy menő szendvics vacsorára!

Legyen a pulykából ünnepi hússaláta!

Könnyű is, izgalmas is, ráadásul alig lesz dolgod vele. Csak kockázz fel főtt burgonyát, almát, csemegeuborkát és főtt fehérrépát, majd vágd kockákra a húsokat is. Kockázz fel egy kis jégsalátát, majd az egészet locsold meg fele-fele arányban elkevert tejföllel és majonézzel, majd adj hozzá egy teáskanál barna cukrot, sót és borsot.
Annál finomabb lesz, minél többet pihen a hűtőben tálalás előtt. A mennyiségek nincsenek kőbe vésve, adj hozzá mindenből nagyjából egyenlő mennyiséget, vagy amennyi éppen otthon van. 
GettyImages-175602146
DebbiSmirnoff / Getty Images Hungary
Készíts a bejgliből citromos-mákos sütinyalókát!
Csak egy kis keverés és kavarás, és kész egy újabb isteni, maradékokból készült fogás, amit a szilveszteri bulin akár vendégváróként is bevethetsz. A bejglit aprítógépben törd morzsásra, majd adj hozzá annyi natúr krémsajtot, amitől az állaga már gyurmázható lesz. Ekkor mehet bele egy egész biocitrom héja és leve, egy nagy evőkanál porcukor, és már gyúrhatod is a kisebb és nagyobb golyókat. Ha elkészültél, szúrd pálcikákra és mártsd bármilyen olvasztott csokiba!
.
GettyImages-1290114724
Eva-Katalin / Getty Images Hungary
Legyen a szikkadt kenyérből mandulalikőrös-áfonyás kenyérpuding!
Ha szeretnéd, narancsos-konyakos változatban is lekészítheted ezt a finomságot, amihez nem kell más, csak kockákra vagy háromszögre vágni a kenyérszeleteket, és 2-3 tojással elkevert annyi tejjel leönteni, amennyi épp ellepi. (Édesítsd egy kicsit a tejet, és egy kis só és vanília sem árt neki.)
Ha alaposan elmerültek a kenyerek, kivajazott jénaiban, néhány kis kocka vajjal a tetején süsd készre, majd mandulalikőrrel elkevert áfonyalekvárral a tetején tálald. 
GettyImages-114409428
chas53 / Getty Images Hungary
Éleszd újjá a rántott halat egy menő uborkás-majonézes szendvicsben!
Édes, retró zsemlében a legfinomabb ez a fogás, aminek a lelke nem is a hal, hanem az apróra vágott csemegeuborkával és kaporral elkevert majonéz lesz. A halat sütőpapíron süsd egy kicsit, úgy 5 percen át, közben a zsemlék belső felét is pirítsd meg. Azokra mehet egy-egy levél saláta, az uborkás mártás, majd a forró halszeletek és bármilyen zöldség, amit szívesen ennél. Egyszerűen tökéletes!
GettyImages-1177318816
LauriPatterson / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek