Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

Friss zöldfűszerekkel még finomabb.
Friss zöldfűszerekkel még finomabb.jjpoole

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab tökszelet
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • ízlés szerint só, oregánó, bazsalikom és bors
  • 1 bögre reszelt cheddar
  • 2 ek. natúr sajtkrém
  • 1 tk. vaj
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez a recepthez bármelyik kedvenc, süthető tökfajtád jó lesz. Süsd készre a félbevágott szeleteket, majd kend meg egy kevés mézzel összeolvasztott vajjal. A bacönt egy serpenyőben süsd meg kissé, és puhítsd meg mellette a hagymát. Ha langyosra hűlt, add a keverékhez a többi szükséges alapanyagot, és vájd ki kissé a tökök belsejét is, majd azt is add hozzá. Töltsd vissza a zöldséghajókba, és 10 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával? Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

2020. szeptember19., 06:04

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

2021. október16., 07:32

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

2020. október23., 06:04

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

2020. október29., 06:08

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

2021. április17., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek