Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab tökszelet
- 10 deka bacon felkockázva
- 2 evőkanál mascarpone
- 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
- ízlés szerint só, oregánó, bazsalikom és bors
- 1 bögre reszelt cheddar
- 2 ek. natúr sajtkrém
- 1 tk. vaj
- 1 tk. méz
- 1 ek. paradicsompüré
Elkészítés:
Ehhez a recepthez bármelyik kedvenc, süthető tökfajtád jó lesz. Süsd készre a félbevágott szeleteket, majd kend meg egy kevés mézzel összeolvasztott vajjal. A bacönt egy serpenyőben süsd meg kissé, és puhítsd meg mellette a hagymát. Ha langyosra hűlt, add a keverékhez a többi szükséges alapanyagot, és vájd ki kissé a tökök belsejét is, majd azt is add hozzá. Töltsd vissza a zöldséghajókba, és 10 perc alatt süsd készre a forró sütőben.
Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.
Tovább olvasom