Ha te is imádod a kókuszos-mandulás falatokat, készíts krémlikőrt, amely kedvenced ízeit idézi fel. Néhány perc alatt elkészül, és nagyobb mennyiségben jó kis vendégváró vagy gasztroajándék lehet belőle.
Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.
Afrikai hangulatban készülnek e heti receptjeink, amelyek között ez a kókuszos pite az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb fogás. Nem is kellenek hozzá egzotikus alapanyagok, elég egy kis idő és nyitottság egy kissé fűszeres édességre.
És akkor a kókuszvízről és kókusztejszínről még szó sem esett... Te tudod, mire használható fel ez a sokféle alapanyag?
Ha kehelyben készíted, szuper mellette egy gombóc étcsoki, a narancsos hab és egy kevés csokiöntet a tetején.
Ha valami izgalmas hétvégi reggeliben gondolkodsz, ez lesz a te recepted. Natúr vajkrémmel, dzsemmel, de sajtkrém és méz kombinációjával is finom.
Így jóval gyorsabb, mint a hagyományos fánk, és egyáltalán nem macerás.
Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.