Palacsinta lime-mal és kókusszal – így lesz a vegán desszert a húsfogyasztók kedvence is

Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.

Már a tésztájában is akad egy kis kókusz, és ha épp sietsz, elég, ha lime-lével és annak héjával ízesített juharsziruppal locsolod meg. Ha pedig nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a fogás állati alapanyagoktól mentes legyen, készíts hozzá kókuszos krémet natúr sajtkrémből, kókuszlikőrből a lime levével, héjával és egy kevés cukorral.

Grillezett banánnal és ananásszal is tálalhatod.
Grillezett banánnal és ananásszal is tálalhatod.Fotó: Arx0nt

Hozzávalók:

  • 1 darab biolime héja és leve
  • 1 bögre kókusztej
  • 1 nagy bögre liszt
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 deci juharszirup
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
  • 1 nagyobb darab apróra reszelt alma (vagy 3 evőkanál almapüré)
Recept idők

Elkészítés:

Add a juharsziruphoz a lime héját és levét, majd tedd félre. A többi alapanyagból keverj sűrű palacsintatésztát, és kisebb adagokban, kis lángon süsd ki. Locsold meg az egészet a lime héjával és levével elkevert juharsziruppal, és szórj rá egy kevés kókuszreszeléket. 

 

20 kihagyhatatlan kókuszos édesség
20 kihagyhatatlan kókuszos édesség

Összeszedtük kedvenceinket nagyisütiktől kekszeken át a házi Bounty-ig. Kókuszkocka, kókuszgolyó, emeletes brownie, és kókuszos-gyümölcsös csodák.

Tovább »

Még több recept

Az avokádó és a lazac remek páros, ebben a salátában próbáld ki!

Bár az avokádó kalóriatartalma viszonylag magas, a benne lévő zsírok kifejezetten egészségesek, és segítenek abban, hogy hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. A lazac is hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkezik, így a belőlük készült saláta eléggé főnyereménygyanús fogás.

október17., 06:08

A crème brûlée önmagában is finom, hát még sós karamellben puhult banánnal!

Tökéletes desszert egy nehezebb grillvacsora vagy húsos raguk után, és nem is kell belőle túl nagy adag.

július22., 06:00

Ha kevesebb húst ennél, itt egy egészséges tipp: céklás-kecskesajtos rizottó

Jó sok frissen őrölt borssal érdemes tálalnod ezt az olasz főételt, ami nálunk kivételesen fehérbor helyett rozéval, parmezán helyett egy kevés kecskesajttal készült. Ha van otthon rozmaring, abból is érdemes adnod hozzá.

október18., 06:08

Túróval és málnával készíthetsz palacsintatortát – ez itt egy Instagram-barát változat

Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.

július25., 06:04

Gyors csokipuding 4 hozzávalóból – egy extra kókuszos-kurkumás réteggel még finomabb

Önmagában is csodálatos egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz, amihez nem kell sokat a konyhában robotolnod. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

május29., 06:00

Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

október16., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.