Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald.
Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald.Fotó: kivoart

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka sütőtök felkockázva
  • 2.5 deci zsíros kókusztej
  • 5 deci zöldségalaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kanál barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, csilipor
  • 1 szál fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott zöldségeket főzd puhára kis lángon az alaplé és a kókusztej keverékében, majd ízesítsd és pürésítsd a keveréket egy turmixban vagy botmixerrel. Mazsolával, kókuszcsipsszel és friss jalapeñóval tálald. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Készíts tiramisugolyókat, sokkal gyorsabban összedobhatod, mint a jól ismert változatot

Ha éppen nem dolgoznál vele túl sokat, de mégis hiányoznak a tiramisu ízei, ezekkel a klassz golyókkal idézheted meg azt a legegyszerűbben. Ha marad belőle, fagyaszd le, mert vendégváróként is tökéletes.

május9., 10:44

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Mai fura, de finom: mézes-pasztinákos kókuszssüti

Nem lesz pasztinákízű, nem lesz mézeskalácsízű, csak egy klassz, kókuszos finomság lesz, amit reggelire, de akár tea és kávé mellé is falatozhatsz.

március8., 12:52

Ebbe a baconnel készült, kukoricás leves tetején tökéletes az újhagyma zöldje

Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.

április29., 12:52

Ez a zöld leves tökéletes a tavaszi méregtelenítéshez

Finom az íze, pofonegyszerű, ráadásul egy kevés pestóval és kenyérszeletekre pirított mozzarella sajttal remek, lakató fogást varázsolhatsz belőle, ami hétvégi vacsoraként is megállja a helyét.

március20., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.