Csökkent a termelés, az export, és az ára is magasabb lett.
Gyakran használjuk a magyar konyhában, egy részét azonban mindig kidobjuk, pedig nagyon hasznos lehet, hiszen segít szervezetünk gyógyításában is.
Te is próbálkozhatsz az az itthon még nem túl elterejedt hagymaféle vetésével – rengeteg pozitív hatása van.
Szerethetjük vagy átkozhatjuk, de az biztos, hogy megkönnyíti a munkánkat ez az eszköz. Ám a szakértők szerint valamit rosszul csinálunk vele.
Ez az alapanyag egy olyan molekulát tartalmaz, ami rendkívül átható leheletet eredményez. Kivéve, ha ilyen ételekkel kíséred le.
Ebben a formában fokozottan érvényesülhet a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatása, ami csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát.
A babonák szerint a termékeny házasság és a könnyű szülés egyik kelléke is. És még ijesztő helyzetekben is segítségünkre lehet.
A fokhagyma hihetetlenül egészséges és finom. de nem mindegy, hogyan használod. Megmutatjuk, mivel fokozhatod a hatását, csak egy kis olaj kell hozzá.
Hol érdemes tárolni a fokhagymát, a hűtőben, a pincében vagy a kamrában? Mutatjuk, mi a legjobb megoldás.
Nem eszel fokhagymát, mert kínosnak érzed erős aromáját? Ez többé ne akadályozzon meg!
Utálod, hogy szabályosan le kell műteni a fokhagymáról a héját? Akkor próbáld ki ezeket a trükköket!
Hogy a szexuális életre is jó hatással lenne, arról eddig nem tudtunk, hacsak nem vesszük számításba a vámpírok ágyunkból való távoltartását.
Amellett, hogy finom, a fokhagyma nagyon egészséges is – már mutatjuk is, mik a tudományosan is bizonyított előnyei.
Az év bármely szakában készíthetsz belőlük egy minikúrát, így garantáltan adsz egy hatalmas erősítő tuningot a szervezetednek.
A méz önmagában is csodákra képes, ahogy a fokhagyma is, de együtt, bár szokatlan kombó, nyerő páros.
Háromféleképpen befolyásolhatja a dolgokat a tudomány szerint.
Molyoljon vele a bánat ezek után.
A fokhagymát nyugodtan tekinthetjük az egyik legfontosabb gyógynövénynek.
Nem szeretsz a csírák kivágásával vesződni? Akkor ezt a trükköt neked találták ki!
Mit tehetsz annak érdekében, hogy a fokhagymapucolás a lehető leggördülékenyebben menjen? Már mutatjuk is.
Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.
Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és még biztonságos is.
A fokhagyma mindjárt nem annyira erős aromájú, de továbbra is nagyon egészséges akkor, ha megsütöd, mielőtt a tésztához kevernéd. Egy kevés mascarpone és tejszín tökéletesen krémessé teszi, egy adag grana padanótól pedig még különlegesebb lesz ez a vega fogás. Ha húsevőknek készül, egy-két grillezett, citromos halszelettel tálald.
Na jó, ebből tényleg mindennap kell ennünk. Elmondjuk, miért.
A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.
Ki tudod találni, melyik regényre gondoltunk a kvízben? Tedd próbára magad!