Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.
Itt a bodza szezonja, naná, hogy nem hagyjuk ki a vele készült jeges édességeket!
Hogy egy-két különlegesség is kerüljön az asztalra, ezen a héten fánkot és sajttortát is készítettünk bodzavirágokkal.
Még egy kevert süti, amivel úgy leszel menő a konyhában, hogy valójában nem kellett sok energia ahhoz, hogy összedobd. Az alma a bodzával világbajnok, és ha tovább fokoznád, akár egy kis mák vagy néhány marék pirított dió is kerülhet a tésztájába.
Nem csak klasszikus formában, vízzel ihatod, feldobhatsz vele egy jó meleg téli kókusztejes-zabos turmixot, sütemények krémes töltelékét, a kacsa mellé kínált gyümölcsragut, nyári, jeges koktélokat és akár a reggeli gyümölcssalátádat is.
A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.
Mondjuk az érveket: csak néhány alapanyag kell hozzá, isteni finom, igazán tavaszi és különleges, és annyira egyszerű, hogy egy másnapos lamantin is össze tudja dobni.