Ezt a szuper bodzafánkot egy kis lime-os mascarponekrémmel dobtuk fel

A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.

Sajnos a bodzavirág csak rövid ideig vadászható májusban, így nagyon kell igyekeznünk, hogy szüreteljünk egypár virágot a mellékutak széléről. Ha ezzel megvagy, ennek a receptnek a nehezén már túl is estél.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 deka átszitált liszt
  • 1 nagyobb darab tojás (vagy 2 kicsi)
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 deci szóda
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre bozavirág (a szára nélkül)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A tetejére

  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd el úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga, majd süss belőle kis fánkokat vagy laposabb palacsintákat bő, forró olajban. Érdemes a szódát a legvégén hozzáadnod, így könnyen el tudod érni a megfelelő állagot. 

A krémmel sem lesz nehezebb dolgod: csak keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, és hidegen tálald a krémet a langyos fánkok tetején. 

Virágzik a bodza, jöhet a szörp!

Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!

Tovább »

Még több recept

Azért a hidegen készülő, bodzás sajttortánál nem sok finomabb, tavaszi desszert létezik

Mondjuk az érveket: csak néhány alapanyag kell hozzá, isteni finom, igazán tavaszi és különleges, és annyira egyszerű, hogy egy másnapos lamantin is össze tudja dobni.

2020. április29., 06:00

Két dolog, ami együtt még finomabb: almás süti és bodzahab

Még egy kevert süti, amivel úgy leszel menő a konyhában, hogy valójában nem kellett sok energia ahhoz, hogy összedobd. Az alma a bodzával világbajnok, és ha tovább fokoznád, akár egy kis mák vagy néhány marék pirított dió is kerülhet a tésztájába.

2020. április30., 06:00

Görög töltött csirkemell – ha már unod rántva, próbáld ki mediterrán hangulatban

Ez az egyszerű fogás még finomabb lesz, ha grillezett padlizsánt tálalsz mellette fokhagymával és görög joghurttal elkeverve. Ez a saláta egyszerűen tökéletes köret minden nyári grillezéshez.

május14., 10:24

Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

május18., 10:24

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.