Ezt a szuper bodzafánkot egy kis lime-os mascarponekrémmel dobtuk fel

A bodzavirág aromája semmihez nem hasonlítható, és nincs okod arra sem, hogy csak a tavaszi limonádéidat ízesítsd vele. Készíthetsz vele smoothie-kat, sütit, fánkot és fagylaltot – ezen a héten össze is gyűjtöttünk néhány klassz bodzás receptet.

Sajnos a bodzavirág csak rövid ideig vadászható májusban, így nagyon kell igyekeznünk, hogy szüreteljünk egypár virágot a mellékutak széléről. Ha ezzel megvagy, ennek a receptnek a nehezén már túl is estél.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 15 deka átszitált liszt
  • 1 nagyobb darab tojás (vagy 2 kicsi)
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 deci szóda
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre bozavirág (a szára nélkül)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A tetejére

  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozd el úgy, hogy egy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga, majd süss belőle kis fánkokat vagy laposabb palacsintákat bő, forró olajban. Érdemes a szódát a legvégén hozzáadnod, így könnyen el tudod érni a megfelelő állagot. 

A krémmel sem lesz nehezebb dolgod: csak keverd el alaposan egymással a hozzávalókat, és hidegen tálald a krémet a langyos fánkok tetején. 

Virágzik a bodza, jöhet a szörp!

Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!

Tovább »

Még több recept

Ezt a jeges, bodzás desszertet akár fagyigép nélkül is összedobhatod

Itt a bodza szezonja, naná, hogy nem hagyjuk ki a vele készült jeges édességeket!

május17., 06:00

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Télen még nagyon hálás leszel magadnak, ha most összedobsz egy kis bodzaszörpöt

Nem csak klasszikus formában, vízzel ihatod, feldobhatsz vele egy jó meleg téli kókusztejes-zabos turmixot, sütemények krémes töltelékét, a kacsa mellé kínált gyümölcsragut, nyári, jeges koktélokat és akár a reggeli gyümölcssalátádat is.

április30., 06:00

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.