Bodzás-vaníliás körtekompót – idézd meg a tavaszt egy könnyű és egészséges finomsággal!

Ha épp nem érik a friss bodza, egy kis pohár szörppel dobd fel ezt a gyümölcsös fogást, aminél könnyebb desszertet nehéz elképzelni. Válassz hozzá jó kemény körtéket és természetes édesítőt, és tálald desszert helyett – egy-egy tartalmasabb fogás után tökéletesen elég lesz.

Ha így túl egyszerűnek találnád, színezd céklalével, és zselatinnal sűrítve kanalazd poharakba, vagy tálald a gyümölcsfalatokat egy klassz házi főzött krém tetején, egy adag rumos mazsolával. Sokféleképpen variálható, pitetöltelékként is remek ez a bodzás változat, ha egyáltalán lesz esélye túlélni a teljes átalakulás vége előtti bábállapotot. Akárhogy is, a kompótok még mindig szuper egészséges édességek, amiket nyugodtan dobj fel fűszerekkel, aszalványokkal, szirupokkal vagy akár likőrökkel is.

A körtekompót legyen körtekompót.
A körtekompót legyen körtekompót.Fotó: unpict

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab körte
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 deci bodaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a körtéket és vágd falatnyi kockákra, majd önts rá anyi vizet, amennyi ellepi. Keverd el benne a többi hozzávalót is, és ha a körte kissé megpuhult, már tálalhatod is. Friss mentával, egy biocitrom reszelt héjával tálald. Bodza helyett a lehűtött kompótot akár egy adag limoncellóval is feldobhatod. 

Virágzik a bodza, jöhet a szörp!

Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!

Tovább »

Még több recept

Télen még nagyon hálás leszel magadnak, ha most összedobsz egy kis bodzaszörpöt

Nem csak klasszikus formában, vízzel ihatod, feldobhatsz vele egy jó meleg téli kókusztejes-zabos turmixot, sütemények krémes töltelékét, a kacsa mellé kínált gyümölcsragut, nyári, jeges koktélokat és akár a reggeli gyümölcssalátádat is.

2020. április30., 06:00

Meleg saláta lencsével, burgonyával és savanykás kapribogyóval

Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.

március6., 10:20

Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

2020. június17., 06:04

Ezzel a szerecsendiós-mandulás almás süteménnyel biztos sikert aratsz a különlegességek rajongóinak körében

Nem kell bele túl sok szerecsendió, de egy adag egészen különleges lesz tőle. Ha van időd, keverj sajtkrémbe olvasztott fehér csokit és fahéjat, és azzal a tetején tálald.

március4., 10:59

Spenótos csicseriborsó-saláta sült fokhagymával

Ha te is szereted a csicseriborsót, akárcsak a spenótot és minden olyan ételt, amik napközben nem nehezítenek el, jó hírünk van. Ez a fogás remekül laktat, mégsem tör majd rád utána a kajakóma.

március4., 08:53

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

március8., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.