Bodzás-vaníliás körtekompót – idézd meg a tavaszt egy könnyű és egészséges finomsággal!

Ha épp nem érik a friss bodza, egy kis pohár szörppel dobd fel ezt a gyümölcsös fogást, aminél könnyebb desszertet nehéz elképzelni. Válassz hozzá jó kemény körtéket és természetes édesítőt, és tálald desszert helyett – egy-egy tartalmasabb fogás után tökéletesen elég lesz.

Ha így túl egyszerűnek találnád, színezd céklalével, és zselatinnal sűrítve kanalazd poharakba, vagy tálald a gyümölcsfalatokat egy klassz házi főzött krém tetején, egy adag rumos mazsolával. Sokféleképpen variálható, pitetöltelékként is remek ez a bodzás változat, ha egyáltalán lesz esélye túlélni a teljes átalakulás vége előtti bábállapotot. Akárhogy is, a kompótok még mindig szuper egészséges édességek, amiket nyugodtan dobj fel fűszerekkel, aszalványokkal, szirupokkal vagy akár likőrökkel is.

A körtekompót legyen körtekompót.
A körtekompót legyen körtekompót.Fotó: unpict

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab körte
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 deci bodaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a körtéket és vágd falatnyi kockákra, majd önts rá anyi vizet, amennyi ellepi. Keverd el benne a többi hozzávalót is, és ha a körte kissé megpuhult, már tálalhatod is. Friss mentával, egy biocitrom reszelt héjával tálald. Bodza helyett a lehűtött kompótot akár egy adag limoncellóval is feldobhatod. 

Virágzik a bodza, jöhet a szörp!

Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!

Tovább »

Még több recept

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Akár egy egyszerű grillezett hal mellett is finom a sült tök kecskesajttal és fűszeres gesztenyével

Ha még tovább fokoznád a fogás ünnepi hangulatát, készíts mellé fekete borsos-gyümölcsös meggyragut. Akár az ünnepi időszakban is klassz főétel, de egyszerű téli vacsoraként is bevetheted.

november26., 06:16

Ez az angol karácsonyi puding lesz az ünnepi menü koronája

Nem egy nehezen elkészíthető desszert, inkább gazdag és izgalmas, tökéletes pedig akkor lesz, ha a mellé kínált tejszínhabot egy kevés konyakkal és narancshéjjal is ízesíted.

november25., 06:24

Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

június17., 06:04

Két dolog, ami együtt még finomabb: almás süti és bodzahab

Még egy kevert süti, amivel úgy leszel menő a konyhában, hogy valójában nem kellett sok energia ahhoz, hogy összedobd. Az alma a bodzával világbajnok, és ha tovább fokoznád, akár egy kis mák vagy néhány marék pirított dió is kerülhet a tésztájába.

április30., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.