Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha a hagyományos túrósat már ismered, próbáld ki egy kevés bodzával ízesítve.

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

Bodzásan is próbáld ki.
Bodzásan is próbáld ki.Fotó: BalazsKovacs

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál bodzalekvár vagy szörp
  • 50 deka túró
  • 50 deka liszt
  • 1 zacskó élesztő (expressz)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 deci langyos tej
  • porcukor a töltelékbe (opcionális)
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A túrót a bodzalekvárral és a tojással keverd el, majd tedd félre. (Ha nem volt elég édes a lekvár, egy kevés cukrot is keverj a masszába.)

A többi hozzávalót gyúrd lágy, de már jól kezelhető tésztává és pihentesd negyedórán át. Ekkor kissé gyúrd át, vágd tetszőleges négyzetekre és oszd el azok közepén a tölteléket. Formázd batyukká, pihentsd még úgy 10 percet, amíg a sütő felmelegszik, majd a batyuk méretétől függően legalább 25 perc alatt süsd készre. 

20 remek túrós sütemény recept
20 remek túrós sütemény recept

A túrós sütiknek, tortáknak, pitéknek, sósaknak mindig sikerük van. Túróruditorta, mousse, fagyi, krém, egyszerű és villantós - ezek a legjobb túrósok.

Tovább »

Még több recept

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Sült banános zabkásával percek alatt készíthetsz egészséges reggelit

Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.

január20., 06:04

Csirkés penne chorizóval – olaszosan készítve szeretjük a legjobban

Gazdag tésztás fogás, ami tele van ízekkel. Nálunk mindig durumpennéből készül, jó sok friss paprikával, paradicsommal, és ha épp szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerül a tetejére.

január21., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.