
Doralice Carneiro Sobreira Goes egy helyi termelői piacon vásárolta a finomságot. Miután jóízűen evett belőle, másnap borzasztó állapotba került.
A fáradtság, szájszárazság, hányinger és izomfájdalom gyanús tünetek lehetnek.
Vannak olyan ételek, amelyek bármennyire kívánatosak is, jobb inkább elkerülni. Élelmiszer-biztonsági szakértők mondják el, mik ezek.
A kánikulában leginkább a szalmonellafertőzés veszélyeire hívják fel a figyelmünket. Ám egy ártalmatlannak tűnő alapanyag, a rizs is okozhat bajokat.
A nyers hal egészséges és veszélyes is lehet, attól függően, hogy ki és hogyan fogyasztja.
Szakértővel jártunk utána, hogy bizonyos óvintézkedésekkel hogyan birkózzunk meg a veszélyekkel, melyeket kedvenc ételünk rejt magában.
A koszos, ritkán fertőtlenített mikróban a nyári melegben hemzseghetnek a baktériumok, szalmonellát is kaphatunk, ha nem tisztítjuk ki rendszeresen.
Meglepő, de a statisztikák azt mutatják, hogy az ételmérgezések többségéért nem a húsfogyasztás okolható.
Az ételmérgezés a legtöbbször nem okoz súlyos szövődményeket, ez az apuka azonban lebénult utána.