Csak egy kis csirkét evett az apuka, bénulás és életveszély lett a vége

GettyImages-1253526378

A 43 éves kétgyermekes apa, David Miller világéletében egészségesen élt, rengeteget kerékpározott és nagyon jó fizikai állapotban volt. Egy nap aztán betért a kedvenc indiai éttermébe egy csirkés bhuna curryért, ám olyan ételmérgezést kapott, amibe majdnem belehalt.

Az ételmérgezés ritkán hoz magával súlyos szövődményeket, a legtöbben pár napos rosszullét után helyrejövünk belőle. Csakhogy Miller esete eltért a szokásostól. A gyomor- és bélhurut két hónapon át tartott, majd a legyengült immunrendszerű apánál egy ritka autoimmun betegség, Guillain-Barré szindróma alakult ki – az ő véleménye szerint egyik a másik hatására. 

Először csak furcsa zsibbadást és bizsergést érzett, majd egy héttel később már diagnosztizálták nála a Guillain-Barré-szindrómát. Ez a kór általában akkor fordul elő, amikor a legyengült és „megzavarodott” immunrendszer elkezdi támadni a test saját idegsejtjeit, károsítva azokat. David Miller 2017 januárjában került kórházba, légzése pedig olyan gyenge volt, hogy rögtön az intenzív osztályra került. A betegség ugyanis izomgyengeséggel is jár, ami a végtagoknál kezdődik, majd halad felfelé a testen – vannak, akik bele is halnak. 

Ételmérgezésből bénulás

A bénulás olyan erős volt, hogy a korábban életerős férfi felkelni sem tudott a kórházi ágyából. Az idegkárosodás még a látását is lerontotta. A férfi legkisebb lánya csak másfél éves volt akkor, és rá sem ismert beteg apukájára. 

Miller két és fél hónappal később, mankókkal a hóna alatt hagyta el a kórházat, és otthon is segítségre szorult. Ám szép lassan javulni kezdett, és mostanra már annyira jól van, hogy idén áprilisban az első maratonjára készül. Nem cél nélkül: a súlyos betegség okán alaposan elgondolkodott az életéről, több szabadságot vesz ki a munkahelyén, és megtanulta értékelni, amije van. A nyilvánosság elé állt hat éve tartó harcával, a maraton segítségével pedig nemcsak a gyógyulását mutatja meg, de pénzt is gyűjt egy, az erdők védelmével foglalkozó alapítványnak.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra