Romlott ételt kapott egy budapesti kórház: betegek tucatjai jártak pórul

GettyImages-1351838060

A budapesti Szent Imre Kórház szerződéses partnere szállította a romlott ételt, melyből sokan fogyasztottak azelőtt, hogy észlelték volna a gondot. Enyhe ételmérgezéses panaszokkal szerencsére mindenki megúszta a dolgot.

36 különböző osztályon kezelt betegnél jelentkezett enyhe hasmenés azt követően, hogy ettek egy főételből. A kórház szerint 36 betegnél tapasztaltak hasmenéses tüneteket, de két nap diéta után mind jól vannak.

Az ebéd valószínűleg szállítás közben romlott meg, ugyanis ezen a napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba is ugyanezt az ételt vitte a szolgáltató, a P. Dussmann Kft., onnan azonban semmilyen problémáról nem számoltak be.

A Szent Imre Kórház betegei kaptak ételmérgezést
A Szent Imre Kórház betegei kaptak ételmérgezéstJászai Csaba / MTI

Azt, hogy miként következhetett be ilyen eset, jelenleg is vizsgálják.

A Szent Imre Kórházban az ételosztás megkezdését követően derült fény a problémára, az ápolási igazgató ekkor leállította az ebéd kiosztását. A kórház is vizsgálatot kezdeményezett az eset kapcsán.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek