Nézze meg, milyen táskát vesz tavasszal!

Körülnéztünk, milyen táskák közül választhat az, aki nem akar 10 ezer forintnál többet költeni. Ebben az árfekvésben egy darab igazi bőr táskát találtunk, az is velúr volt, a Deichmannban. Műbőrből viszont szinte végtelen a választék, részletek a folytatásban.

Az Asia Centerrel kezdtük a nézelődést, ahol már magában akkora a választék olcsó táskából, hogy fölösleges is továbbmenni. A fazonok és színek terén sem lehet panasz: bőven vannak narancsszín és fekete lakktáskák, lézervágott, púderszín nyári táskák, estére való kisebb barna és fekete táskák. A metálos színek és szegecsek se koptak ki a divatból, de bejöttek a mű-Saffiano bőr táskák, amikben az a jó, hogy műbőrből is jól néznek ki és nagyon strapabíróak.

Egyik kedvencünk is egy ilyen táska az Asia Center MK áruházából, ráadásul csak 3990 forintba kerül és nagyon szép kék színe van. A műbőr táskák relatíve itt a legolcsóbbak, már 5 ezer forint alatt is elég nagy a választék ahhoz, hogy a tiniktől a nagymamákig mindenki be tudjon vásárolni, ritkaság, hogy itt egy műbőr táskáért 8 ezret kelljen fizetni, egy átlag kistáska 3-4 ezer forintba kerül, a legolcsóbb, amit találtunk, 2195 forint volt.

Mi a Saffiano bőr?

Saffiano bőrt a Prada és a Fendi kezdett használni, most már a Michael Kors táskák nagy része is ebből készül. A bőrt egy különleges eljárással diagonális mélyedésekkel préselik tele, ezáltal gyakorlatilag karcálló lesz – írja az Aspinal fo London. Emellett viaszos réteggel vonják be, amitől vízállóvá válik.

Nagyon tartós, viszont elég könnyű „hamisítani”, azaz műbőrből hasonlót előállítani, hisz sokszor a Saffiano-bőr táska is úgy néz ki, mintha műanyag lenne. Természetesen Olaszországból származik, állítólag maga mario Prada fejlesztette ki, és tartóssága miatt gyakori alapanyaga az aktatáskáknak.

A Deichmannban a kedvencünk egy barna hasított bőr táska volt 8990 forintért, melynél csak egy jobbat láttunk az üzletben, egy bordó tetejű, szövettel kombinált műbőr táskát, amit már 5990 forintért hazavihettünk volna. Bár az üzletben nem volt túl nagy választék és a kipakolt barna műbőrök nem voltak szépek, a honlapon érdemes körülnézni, elvileg hatalmas a választék. A Tescóban is körülnéztünk, az F&F-nél nagyon pofás clutch-ok kaphatók 3290 forintért, de divatos farmerhátizsákot is találtunk 4590-ért. A kedvencünk a márkától egy cikk-cakk mintás shopper volt, amit sajnos csak a honlapon találtunk meg, az üzletben nem.

A CCC-ben nem csak a cipők olcsók és trendik, hanem a táskák is, bár az az érzésünk, hasonlót az Asia Centerben is lehet kapni kicsit olcsóbban. Minden full műbőr és nagyon meg kell nézni, hogy a kiválasztott táska nem tűnik-e túl olcsónak – bár ez nagyjából az összes műbőr táskára igaz. A New Yorker is foglalkozik kiegészítőkkel, de az ő kínálatuktól nem voltunk elájulva: a piros női táskáról lesír, hogy műbőr, de 2990 forintért vásárolhatunk varrott mintás fekete kistáskát is, ami nekünk épp nem jött be, de ízlések és pofonok. Hátizsákok itt is kaphatók, mégpedig nagyon vagányak, 5990 forintért.

Mennyit költ tavasszal táskára?

Az Inditex üzleteibe is érdemes benézni, mert a Bershka és a Zara rengeteg 10 ezer forint alatti táskát dobott piacra a szezonban. A Bershkában leginkább clutchok és hátizsákok kaphatók már 3495 forinttól, a Zarában csinos női táskák, de jellemzően 6 ezer forint felett. A Zarába érdemes benézni, ha 10 ezer forint a limit táskavásárlásra, mert az anyaghasználat ellenére gyönyörű táskákat kínálnak – a pink műbőr shopper 8995 forintért tuti választás a nyárra.

A Mango is beerősített, a 8995 forintos shoppere nagyon szép. A H&M is hasonló stílusban utazik, sok remekbe szabott táskájuk van, de a legszebbek már súrolják a 10 ezer forintos határt. A leárazott holmik között 3000 forintos aktatáskák és 1500 forintos fekete kistáskák várják a vevőket. Bónuszként még a Szputnyik shopot ajánljuk, ahol inkább a hipszterek találják meg számításukat, vannak aranyos, csíkok retikülök 5990 forintért és menő hátizsákok szintén nagyjából ennyiért.

Összegzés

Ha csak 5 ezret költene táskára, akkor az Asia Centerbe menjen, ott jó eséllyel sikerrel jár. Ha van a tavaszi táskaújításra 10 ezer forintja, vagy vegyen az Asiában több táskát, vagy nézzen szét a Zarában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra