LÁJFHEKK

Itt a megoldás a londoni lakáshiányra

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 19:16

A budapesti lakás- és bérlakáspiac sem valami rózsás, de a londoniról még ennél is több aggasztót olvasni – például azt, hogy nemhogy eladó, de bérbe vehető lakást vagy házat találni is szinte reménytelen, és ezt szépen tükrözi is, ha egy 2,5 méter széles házat 300 millióért árulnak. Mivel a városban egyre több a lakni akaró, a hely pedig véges, ezért egyetlen irányba terjeszkedhet az, aki új otthont akar: ez pedig a víz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alaphangon 650 ezer egy gördeszkából készült gitár

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 12:22

A 22 éves Nick Pourfard egyszerre művész, zenész és deszkás – nemrég pedig úgy döntött, hogy ezt a három szenvedélyét egy dologban szeretné ötvözni. Így született meg a gördeszkákból újrahasznosított gitár ötlete – a márkának a San Fransiscóban élő srác végül a Prisma Guitars nevet adta. Minden darab 100%-osan kézzel készített és használt vagy törött deszkákból készül – olvasható a ThisIsColossal oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A modernista építészet a homokvárakat se kíméli

mzd 2015. augusztus 1., szombat 17:42

Nem mindennapi hobbija van a New Yorkban élő Calvin Seibertnek: ő ugyanis azzal tölti az idejét, hogymodernista épületeket húz fel homokból. A művelethez mindössze egy festékesvödröt, egy lapátot és nagyjából 600 liter vizet használ el – a hajtás után mutatunk a műveiből, valamint szemelvényeket az ArchDaily vele készített interjújából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért pont egy ősrégi betűtípust használ az összes mém?

etelka 2015. augusztus 1., szombat 12:56

Nehéz elkerülni a vicces - vagy annak gondolt - képes szöveges feliratokat, ha a netre téved az ember, a macskáktól a politikáig mindenre találni vicces reakciót. Arról azonban tuti sosem gondolkodott, hogy miért ugyanolyan mindig a betűtípus a képeken? Ennek ment utána egy nagyon érdekes cikkben a Vox magazin. 

A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük 2015 legszebb magyar szőlőbirtokát!

bb 2015. július 31., péntek 16:05

Biztosan emlékeznek még arra tíz magyar szőlőbirtokra, amelyek közül megszavazhatták kedvencüket, majd a szavazatok összesítése után kiderült, hogy az etyeki Öreghegyen található Etyeki Kúria, a Kis Péter által tervezett Bazaltbor-Laposa Pincészet valamint a Gereben-Marián féle egri borterasz nyerte el legjobban az olvasók tetszését. Ezúttal a Bor és Piac néven futó szaklap kérdezte meg közönségét arról, hogy szerintük melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Bár az általunk izgalmasnak ítélt „hipszterzöld” szőlőlé üzem nem került fel a tízes listára, a hajtás után megnézheti a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét és megszavazhatja kedvencét!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a bárki számára könnyen összeállítható menedéksátor

bb 2015. július 31., péntek 12:11

Fotó: Bálint Ábel

Napjaink egyik legaktuálisabb problémájára keresett egyszerű, kivitelezhető megoldást Bálint Ábel, aki egy bárki számára könnyen összeállítható sátrat fejlesztett ki a közelmúltban. A szerkezetének köszönhetően összecsukható illetve bővíthető, fából és fémből is elkészíthető mobil menedéksátrat maga a tervező mutatta be az épiteszforum.hu oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fulladásveszélyes borostyánláncot hívnak vissza

etelka 2015. július 30., csütörtök 18:20

Veszélyes nyakláncra figyelmeztet az NFH – írja a Hvg.hu. A hatóság tájékoztatása szerint a veszélyes termék a Brendon babaáruház sajátmárkás, 35-36 cm hosszúságú, apró, szabálytalan, lekerekített szemekből álló, vegyes színű borostyán gyermeknyaklánca, összepattintós zárszerkezettel.

Ami miatt visszahívják a terméket, az az, hogy gyöngyök törthenek le a termékről, ha egy gyerek a szájába veszi. Ha pedig letörik, akkor le is nyelheti, ez pedig a légutakba kerülve akár fulladással is járhat. "Figyelembe véve a gyermekek szokásos viselkedését, a termék előrelátható használata során fennáll a fulladásveszély súlyos kockázata" – írja a hatóság a honlapján.

Tehát, ha ilyen nyaklánc lóg a gyereke nyakában, kapja gyorsan le róla, és inkább vigye vissza a boltba. A borostyán a néphit szerint a lánc fájdalomcsillapító, mivel a nyakban viselve illóolajok szabadulnak fel belőle, esetleg elektromágneses hatású. A fogorvos szerint ez egy baromság: a borostyánkőben nincsenek illóolajak, az elektromágnesesség nem fájdalomcsillapító.
 
Ettől még persze valamilyen, a tudomány számára még ismeretlen módon akár használhatna is, persze, egyetlen olyan randomizált, kontrollált vizsgálat sincs, amely a lánc hatásosságát, vagy akár a borostyánkő fájdalomcsillapító hatását igazolná. A boltokban emellett a valódi, évezredek alatt megkeményedett, majd kibányászott borostyánkő helyett gyakran mesterségesen előállított műborostyán-t árulnak, és nagy valószínűséggel nehéz megmondani, hogy igazi vagy mű, ha pedig lenyeli a gyerek, és baja lesz tőle, akkor tökmindegy.
 

Világítson egy pohár sós vízzel!

mzd 2015. július 30., csütörtök 08:41

Eléggé felkapták most a nemes egyszerűséggel SALt Lampnek (sólámpának) hívott kütyüt, ami neve ellenére nem azonos az itthon sólámpaként ismert, belülről egy égővel kivilágított sótömbbel. A mérnökként dolgozó Aisa Mijena munkája nemcsak azért forradalmi, mert biztonságosabb, mint a rendkívül tűzveszélyes olajlámpások, hanem mert csupán egy pohár sós vízre van szükség ahhoz, hogy nyolc órán át világíthassunk vele – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz a vécépapírból szexi dizájntermék

Dívány 2015. július 29., szerda 20:28

Ha valamire, hát a vécépapírra nem szoktunk menő dizájnelemként tekinteni, pláne nem szoktunk egy rakás tekercset jól látható helyre pozicionálni a fürdőszobánkban. Pedig lehet. Egy francia tervezőpáros, Bertrand Jayr és Lyon Béton  egyszerű, betonból készült tartójával felhőkké változtathatjuk a papírtekercseket. Nézze csak: 

A tartók két méretben kapható, a 13 gurigás drágább, ez 115 euróba (kb. 36 ezer forintba) kerül, a kisebb, 8 gurigásért pedig 90 eurót, vagyis 28 ezer forintot kell fizetni. Olcsónak nem olcsó, de cserébe csodaszép. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

800 ezres bírságot fagyizott össze a Nébih a Balatonon

mzd 2015. július 29., szerda 16:45

Amíg mi a fura ízű cidereket kóstolgattuk, addig a Nébih is tesztelt: az iroda helyett ők azonban a Balaton-parti fagyizókat látogatták meg. A hatóság húsz üzletet látogatott meg, a komplex vizsgálat összesítésében pedig a balatonfüredi Bergmann Cukrászda végzett az élen – derül ki a szervezet közleményéből. Élelmiszerbiztonsági szempontból kifejezetten jó a helyzet, azonban a kisebb hiányosságok miatt 9 létesítménnyel – köztük egy fagylalt-alapanyag forgalmazóval – szemben összesen 800 ezer forint bírságot szabtak ki a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Hello Wood az idei fesztiválszezon legmenőbb látványossága

aa 2015. július 28., kedd 16:20

Az idei Művészetek Völgyének egyik legizgalmasabb látványossága vitathatatlanul a hatodik alkalommal megrendezett építészeti tábor, az Architizer A+ Award nyertese, a Hello Wood, ami a pár héttel ezelőtt felhúzott csórompusztai alkotótáborban bemutatott installációk után ezúttal Vígántpetenden tekinthető meg július 24. és augusztus 2. között – számol be az Építészfórum.hu az eseményről. A Chilétől Japánig a világ több mint harminc országából érkezett építészek és építészhallgatók ezúttal a falu fogalmát értelmezték újra. 

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen légtisztító cserepet a lakásba!

bb 2015. július 28., kedd 12:55

Nem mindennapi ötlettel rukkolt elő a milánói székhelyű Lab Fabrici két fiatal tervezője, Alessio D'Andrea és Vincenzo Vitiello, akik 'Aeris + Altrove' névre keresztelt kollekciójukkal egy egyszerre hasznos, környezetbarát és esztétikus tárgyat készítettek – írja a Design Milk. A szerves anyagokból, agyagból, fából, rézből készült gyűjteményhez egy speciális légtisztító és egy csepegtető technikával működő öntözőrendszer is tartozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meg tud romlani az ásványvíz a lejárati idő után?

mzd 2015. július 28., kedd 10:40

Ön is gondolkodott már azon, hogy vajon miért van az ásványvizes üvegen lejárati idő? És azon, hogy miért van fura íze az este pohárba töltött víznek másnap? Hiszen az ételekkel ellentétben a vízben nincs se cukor, se fehérje, megromlani nem tud – de akkor mi változik meg? A megoldást a DNews egyik új videójában találtuk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dübörög a japán katasztrófabiznisz

Edicsek 2015. július 27., hétfő 21:10

Mivel Japánban gyakran fordulnak elő különböző erősségű földmozgások, az itteniek fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, ez teljesen érthető. Európából nézve viszont kicsit bizarr és valamennyire talán vicces is, hogy külön használati tárgyaik vannak földrengés esetére, természetesen akár Hello Kitty-mintás változatban is. Összegyűjtöttük a legextrémebb, legszürreálisabb felszereléseket, amelyek ára a legtöbb esetben a racionálisnak egyáltalán nem mondható, ráadásul egy részük még haszontalan is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hibiszkuszt minden lakásba, kertbe!

ST 2015. július 27., hétfő 18:43

Ha hibiszkusz vásárlásra adja a fejét, akkor azzal is számolnia kell, hogy nem lesz olyan egyszerű a dolga, ugyanis először el kell döntenie, hogy a 200-300 lehetőség közül melyiket is szeretné tartani. Sebaj, mi majd segítünk! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sűrű, gyorsan növő sövényt minden kertbe!

ST 2015. július 26., vasárnap 14:27

A kertben ültetett növények többsége két célt szolgál: vagy megesszük, mint a zöldségeket, fűszereket és gyümölcsöket, vagy gyönyörködünk bennük. Egy harmadik kategória is létezik, amikor a növény célja az, hogy intimitást teremtsen a kertben. Ekkor a sövényekhez nyúl az ember, hiszen senki sem szereti, amikor belelátnak a szájába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyennek képzel egy nyilvános vécét Tajvanon?

Dívány 2015. július 26., vasárnap 14:07

Az AMBi Studio egy olyan mosdót álmodott meg a Donyanshan erdő közepébe, amihez hasonlót még nem igen láthattunk. Az iroda munkatársai a természet érdekeit szem előtt tartva alkották meg a terveket, ezért a turistaút mellé helyezett mosdó nagy része oszlopokon áll, mert így nem volt szükség komolyabb tereprendezésre. Fontosnak tartották azt is, hogy minél több természetes fény szűrődjön be, ugyanakkor persze arra is ügyeltek, hogy ne lehessen belátni. Ebben az épület kialakítása mellett a környező fák lombkoronái is sokat segítenek. Az belülről kissé ipari, rideg és puritán, de kívülről látványos nyilvános mosdót a galériában tüzetesebben is megnézheti, a hajtás után pedig megmutatjuk, hogyan néznek ki vécék és mik a szokások a világ más pontjain!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jövő hipermarketje már a Váci útra érkezett

Edicsek 2015. július 25., szombat 18:00

Jövő áruháza programot indított a Tesco, azaz úgy alakítják át az üzleteiket, hogy azok még jobban idomuljanak a vásárlók igényeihez. Először a Váci úti hipermarket újult meg, a jövő boltja pedig mint kiderült nem kiszolgáló droidokat és kosarat toló robotokat jelent, hanem nagyobb zöldség-gyümölcs, valamint pékség részleget. Ezen kívül itt lehet először a bolt a boltban elvvel találkozni, azaz ha óvatlanul kanyarodik le az akciós sorról, akkor egy teljesen másik üzletben találhatja magát, úgy látszik erre vágyik majd a jövő vásárlója. Meg arra, hogy vehessen különleges gyümölcsöket és hogy felérje a polcokat, ezért azok kisebbek lettek, így akár azt is láthatja mi van legfelül. Elmentünk, és jól meg is néztük milyen a valóságbana jövő áruháza. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakberendezési tippek, ha feketében és fehérben látná a világot

aa 2015. július 25., szombat 08:26

Amennyiben mégsem hoztuk meg a kedvét ahhoz, hogy trendi színárnyalatokkal dobja fel otthonát a nyári lakásfelújítás során, akkor nézze meg legújabb összeállításunkat, amely nagyszerű alternatívaként szolgál azoknak, akik inkább a hagyományosabb feketét és fehéret látják szívesen a lakásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gangkoncert és udvari könyvtár - így lesz élhetőbb a belváros

Dívány 2015. július 24., péntek 17:57

A társasházak is több pályázat közül választhatnak, például akkor is érdemes támogatás után kutatni, ha megunták, hogy az udvar teljesen élhetetlen hely, és egy zöldellő közösségi teret szeretnének létrehozni. Az egyik kánikulai napon meg is néztük, hogy a MOL Zöldövezet Programjának három nyertes pályázója hogyan alakította át azt a pár négyzetmétert, ami rendelkezésükre állt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg ez lenne a 2015-ös év legjobb háza?

aa 2015. július 24., péntek 11:52

Az ismert brit sztárépítész, David Chipperfield legújabb, Fayland House nevű családi házát választotta az Architectural Review a 2015-ös év legjobb házának. – számol be a minimalizmusban utazó építész legújabb sikeréről az ArchDaily. „Chipperfield radikális újításokat eszközölt ennél a hagyományos angol vidéki háznál. Nagyon nehéz egy olyan luxusotthont megtervezi, ami nem hivalkodó vagy nem tükrözi lakóinak a hiúságát” – mondja az 1896-ban alapított lap egyik zsűritagja, Adam Caruso.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen óvatos az üdülési jogokkal!

bb 2015. július 23., csütörtök 17:46

A Gazdasági Versenyhivatal egy sajtóközleményben adott hírt a hivatal üdülési joggal kapcsolatos tapasztalatairól, melyből kiderült, hogy bár a fogyasztók hallottak már az üdülési jogról, azért annak vásárlása esetén több probléma is felmerül a megtévesztő tájékoztatással kapcsolatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Féreértették az Ikeát, nincs szó visszahívásról

etelka 2015. július 23., csütörtök 13:44

Az Ikea Malm komódját érintő termékvisszahívásról cikkez az amerikai sajtó. A termék állítólag két 2 éves gyermek halálát okozta az Egyesült Államokban, mert rájuk borult a falhoz nem rögzített komód. A bútorból eddig 7 milliót értékesítettek az amerikai piacon.

Megkerestük a céget kérdéseinkkel, hogy akkor pontosan mi is a helyzet ezekkel a komódokkal, amelyek 2002 óta elérhetőek. Az Ikea tájékoztatása szerint nem jelentettek be termékvisszahívást, hanem egy komplex kampányt indítottak el az USA-ban. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a bútor fiókjainak biztonságos beszerelésére, ill. a falhoz való rögzítésének fontosságára. Az Ikea a kampányt az Amerikai Termékbiztonsági Bizottsággal együttműködésben indította el. A Malm esetében így nem termékvisszahívásról vagy pusztán kiegészítő szerelőcsomag biztosításáról van szó, hanem az említett komplex biztonsági kampányról, amelynek részét képezi a komódhoz tartozó kiegészítőkészlet biztosítása is.

Ebben a februárban közzétett videóban pont erre a problémára hívják fel a figyelmet. Mi pedig csak azt tudjuk tanácsolni, hogy minden nagyméretű bútort rögzítsen a falhoz, ha kisgyerekkel vagy macskával él együtt. Jobb a biztonság. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Teszt: a drága vagy az olcsó naptej a jobb?

etelka 2015. július 23., csütörtök 12:34

Két naptej, két világos bőrű ember, a tenger és a Balaton. Így indultunk neki a P20 névre hallgató 30 faktoros naptej tesztelésének, amely azt ígéri, hogy elég egyszer bekenni magunkat egy nap. Igazán vonzó ajánlat, az ára lehet az egyetlen visszatartó erő.  Ezt a terméket hasonlítottuk össze a Lidlben beszerzett Cien márkájú 30 faktoros naptejjel, mely a másik végletet képviseli árban, viszont nagyon jónak tartják a német fogyasztóvédők is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 trükk, hogy a hálót könnyen rendben tarthassa

ST 2015. július 22., szerda 19:46

A hálószobában rendet tartani külön kihívás. Ennek egyik oka, hogy ez privát helyiség, ide nem mennek be a barátok, így nincsenek kíváncsi tekintetek, akik csúnyán néznének ránk a kupiért. A másik, hogy rendszerint itt vannak a ruháink, az ékszerek, és ez az utolsó hely a lakásban, ahol még leveszünk valamit, mielőtt összerogyunk a fáradságtól. Ennek következtében pedig a polcokon, a szekrényeken és a padlón csak gyűlnek a cuccok, a pihentető alvásról pedig a rendetlenség miatt le is mondhat. Most azonban, az Elle Decor segítségével mutatunk 8 trükköt, amivel könnyebb lesz a rendszerezés, és a harmónia megtartása.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés