Miért van egy zseb a bugyi belsejében?

A női alsókban szériafelszerelés a középre varrt plusz anyag, ami egyes típusoknál csinos kis zsebre emlékeztet. De mit kell ott tartani?

„Tollszár van benne, vagy gyaníthatok papírvágó kést, ollót is talán?” 

Áh, semmi ilyesmi. Mondhatnak bármit a városi legendák, sem rúzs, sem egyéb női dolog tárolására nem való ez a kis zseb, viszont könnyen lehet, hogy arra utal, nem a legmagasabb minőségű fehérneműt vásároltad meg.

Minek az az anyag?

A bugyiba pluszban bevarrt anyagdarab funkciója kettős: egyrészt van némi nedvszívó hatása (ez nemcsak a komfortérzet, de az esetleges fertőzések elkerülése miatt is fontos), másrészt pedig arról is gondoskodik, hogy az azzal érintkező testtájnál ne lépjen fel irritáció. Annak ugyanis, hogy ma már csodásan a testre igazodó, változatos fazonú bugyikban pompázhatunk, az az ára, hogy alsóink sokszor nem természetes anyagokból készülnek, és egy egész napos műanyagos dörzsölődés nem mindenkinek komfortos, és még kevesebbeknek tesz jót. A nedvszívás és a komfort növelése céljára természetesen tisztasági betétek is rendelkezésre állnak, de jó tudni, hogy egy basic higiéniai réteg eleve tartozéka a bugyinak. 

Hogy lesz ebből zseb?

Hát úgy, hogy takarékossági okokból a plusz anyagdarabnak csak az egyik végét varrják le. Hogy ebben mi a spórolás? Kevesebb cérna, kevesebb munka és kevesebb idő megy így el: a gyártósorok mellett minden másodperc számít, és ha nem kell a bugyit a munkamenet felénél még meg is fordítani, gyorsabban megy minden. Hidd el, a gyártósorról ezerszámra kifutó bugyiknál ez is számít.

És neked sem mindegy. Ha nincs is minden esetben egyértelmű kapcsolat a bugyi általános minősége és az anyag levarrása között, hétköznapi kényelmetlenséget is okozhat a slendriánul rögzített fazon. Az anyag könnyebben meggyűrődik, és nem kell Borsószem hercegkisasszonynak lenni ahhoz, hogy ez délutánra már kényelmetlen legyen, fürdőbugyi esetén meg egyenesen nevetséges kényelmetlenség adódik: egy kiadós balatoni pancsolás után homok/iszap is felgyűlhet a kis tokban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra