8 dolog, amit nem kéne a konyhapulton tartanod

Csak nyerhetsz vele, ha erőt veszel magadon és szembeszállsz a szabad felületeket felemésztő káosszal.

Ha rendet raksz a konyhapulton, nemcsak a főzés lesz könnyebb, de a vizuális zűrzavart is csökkentheted, így a konyhád sokkal rendezettebb látványt fog nyújtani. A következőkben az Apartment Therapy listája alapján vesszük számba, mik azok a tárgyak, amik feleslegesen kallódnak a pulton.

1. Ritkán használt konyhai kisgépek

Ha már az idejét sem tudod, mikor kapcsoltad be utoljára a kenyérpirítót vagy a turmixgépet, nem a konyhapulton kéne lenniük. Ott inkább azoknak a dolgoknak tartogasd a helyet, amiket tényleg nap mint nap használsz.

2. Olívaolaj

Az olívaolaj tárolása sötét és hűvös körülményeket kíván, aminek a konyhapultod a legkevésbé sem felel meg. Ha elöl hagyod, az ablakon beszűrődő napfény és a sütőből származó hő miatt hamarabb megavasodhat.

3. Szakácskönyvek

A kedvenc szakácskönyveidnek szintén nem a konyhapulton lenne a helyük, hiszen egy pillanatnyi figyelmetlenség is elég, hogy az ételek előkészítése közben végzetesen összemaszatold őket. Egy polc nemcsak a rendszerezés, hanem a könnyebb hozzáférhetőség szempontjából is jobb választás. Ha inspirációra szorulsz, mindig csak azt az egyet vedd velő, amelyikre szükséged van. Így csökkentheted egy esetleges balesetből származó károkat.

Ne hagyd, hogy idáig fajuljon a helyzet
Ne hagyd, hogy idáig fajuljon a helyzetJustin Lambert / Getty Images Hungary

4. Papírfecnik, kuponok, levelek

A konyhát keresztező papírok néha a helyiség falai között ragadnak. Tegyél magadnak egy szívességet, és ne hagyd, hogy felhalmozódjanak – különösen, ami a konyhapultot illeti. Ha elejét akarod venni a káosznak, vegyél hozzájuk egy dekoratív levéltartót.

5. Tálalóedények

Hacsak nem rendezel minden nap vacsoraestet, semmi szükség rá, hogy a legnagyobb tányérjaid, mártásos csészéid és egyéb tálalóeszközeid szem előtt legyenek. Tartogasd őket a különleges alkalmakra, és cserébe megkapod azt a bőséges teret, amire mindig is vágytál.

6. Konyhai eszközök

A spirálvágó, az avokádópucoló, az epercsumázó vagy a citromfacsaró a maga nemében mind hasznos eszköz, de ettől még semmi keresnivalójuk nincs a konyhapulton. Amíg nem kellenek, süllyeszd őket egy fiókba.

7. Alapvető élelmiszerek

Bármennyire is csábító a gondolat, hogy a lisztet és a cukrot csinos kis tárolókban tartsd a konyhapulton, próbálj ellenszegülni a kísérésnek, mert csak az értékes helyet rabolják. A kamrában vagy a spájzban egyébként is nagyobb biztonságban lesznek.

8. Borosüvegek

Ez megint csak színtiszta helypazarlás. Egy bortartó állványban jobban fognak mutatni, arról nem is beszélve, hogy a meleg és a fény a borra is negatív hatással van.

Oszd meg másokkal is!
Mustra