ÉLETMÓD

Hova vezet az evolúciós szempontú étrend?

jeanpierre 2013. május 25., szombat 15:49

Paleolit lakásétterembe, aminek mind a paleolit, mind a lakásétterem része őrülten felkapottnak számít mostanában. Minket nyilván elsősorban a paleolit ételek érdekeltek, mert remek paleolit vacsorát kapni azért nem olyan könnyű Budapesten. Nem mintha egyetértenénk a paleolit diétával, de azt el kell ismerni, hogy fogyni valóban lehet tőle, különösen ha mozgással kombinálja az ember. A menüben szerepelt kacsapástétom, medvehagymakrém-leves, rákkoktél, párolt lazacszelet és csirkenyárs, valamint francia almatorta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válasszon magának kardió edzést

Toma 2013. május 24., péntek 20:58

Azzal nem mondunk újat, hogy az egészség megőrzéséhez, valamint az ideális alak elérése érdekében érdemes egy héten többször kardió edzéseket végezni. Azt azonban sokan nem tudják, vajon melyik mozgásforma hogyan hat, illetve hogy melyek a legjobbak, ha például a fogyásra szeretné tenni a hangsúlyt. A chatelaine.com ezt szedte össze egy csokorba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp, hogy tovább maradjon fenn a körömlakkja

Toma 2013. május 24., péntek 18:01

A legtöbb nő szereti lakkozni a körmeit, azt azonban nem, hogy sokszor már másnap berepedezik, és helyenként lepattog róla a precízen felkent, divatos szín. Nem számít, milyen nagy márkákat használ az ember, szinte egy termék sem bírja 2-3 napnál tovább. A stylelist.com azonban megosztott az olvasókkal pár tippet, arról, mit érdemes tenni, hogy minél tovább élvezhesse ápolt körmeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eszem húst, csak nem állatokét

Steiner Kristóf 2013. május 24., péntek 13:00

Nem szeretek erkölcsi vitákba bonyolódni a húsevésről, már csak azért sem, mert semmivel sem tartom rosszabb embernek a húsevőket, mint a vegánokat. Én azért vagyok vegán, mert igyekszem úgy élni, hogy ne ártsak, hanem építsek, amíg ezen a bolygón vagyok, ennek a filozófiának a gyakorlására pedig millió módunk van, nem csak az, hogy leszoktatjuk magunkat a húsról.

Mondhatnám azt is, hogy nem sokat ér a vegetarianizmus, ha közben valaki embereket eszik - azaz nem bánik másokkal tisztelettel és szeretettel. Ugyanakkor az önző, élvhajhász és zabolátlan emberi természetünket annyira nehéz kordában tartani, hogy lássuk be: az, hogy megválasztjuk, mit teszünk a tányérunkra, még az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kitartsunk az elveink mellett. Más szóval: sokkal könnyebb vegánnak lenni, mint mondjuk sosem hazudni, vagy egy életen át hűségesnek maradni egyvalakihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyolc szépségápolási hiba, amit mindig, mindenki elkövet nyáron

Dívány 2013. május 23., csütörtök 20:58

A tavaszi és nyári hónapokban mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. A rendszeres mozgás és a megfelelő étrend önmagában nem elég, a bikinikompatibilis test mellett fontos, hogy a bőrünk, a hajunk is elég ápolt legyen. Persze az önfeledt nyaralás közben ezekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A Stylelist.com össze is gyűjtötte, hogy mik a leggyakoribb hibák, amelyeket ilyenkor elkövetünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Steiner Kristóf: Spirituális duma

Steiner Kristóf 2013. május 23., csütörtök 09:17

Van az az embertípus, aki állandóan olyanokat mond, hogy "Kérd a Fényt, hogy segítsen". Ha az élet darabjaira hullik, és elpanaszoljuk neki, hogy leégett a házunk, megcsalt a férjünk, és van egy gyanús anyajegy a hátunkon, ő csak azt feleli: "Figyelned kell a jelekre. Valamit mondani akarnak neked odafentről". Ennek a – sokak számára irritáló – embertípusnak a prototípusaként írom most ezeket a sorokat.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így jelez az arc, ha ideje odafigyelnie magára

Dívány 2013. május 22., szerda 17:08

A szakértők szerint az arc nemcsak a lélek tükre: azt is könnyű leolvasni róla, hogyha nem megfelelően étkezünk, ha nem mozgunk eleget. Lehet, hogy a testünk a sok káros szokás ellenére (még) jól néz ki, de arcunk akkor is árulkodik. A Daily Mail néhány szakember segítségével össze is szedte, hogy mik az intő jelek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kullancseltávolítás gyufával, zsírral, szemöldökcsipesszel: vagy kamu, vagy veszélyes

Toma 2013. május 20., hétfő 12:31

Ahogy egyre melegebbre fordul az időjárás, úgy a vérszívó rovarok is előkerülnek, kellemetlenné téve így a kirándulásokat. Közülük talán a legveszélyesebbek a kullancsok, amik évről évre egyre több embert és állatot betegítenek meg, így érdemes közelebbről is megismerkedni velük, helyes eltávolításukkal, illetve az általuk terjesztetett betegekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak gyerekként érdemes társasozni

Toma 2013. május 18., szombat 18:44

Sokan kötik a társasjátékozás élményét a gyerekkorhoz, pedig később is remek szórakozást kínál az egész család számára. A felnőtt korú társasjáték rajongók kedvéért a Magyar Társasjátékos Egyesület már négy éve minden évben megszervezi a Magyar Társasjátékdíjat, ahol díjazzák a legjobbakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hízással a személyiség is változik

Dívány 2013. május 18., szombat 12:52

A brit kutatók azt állítják, 108 oka vannak annak, amiért nehéz fogyni, az amerikai kollégáik új kutatása szerint pedig - tessék megkapaszkodni, akinek ez újdonság - az egyik legnagyobb akadály mi magunk vagyunk. A Psychological Science című szakfolyóiratban nemrég jelent meg egy cikk, amely szerint azoknak, akik híznak, fokozatosan átalakul a személyiségük, és miközben megpróbálnak megfontoltabb döntéseket hozni, egyre könnyebben esnek kísértésbe. Kínos.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét majdnem újdonság az elhízásról

Dívány 2013. május 17., péntek 16:55

Május tizenkettedike és tizenötödike között rendezik meg a 20. Európai Elhízástudományi Kongresszust Liverpoolban. Idén is rengeteg kutató gyűlt össze, hogy megossza eredményeit a szakmával és a világgal. Ezek közül gyűjtöttünk ki pár érdekesebbet. Részletek a kattintás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hajhosszabbítástól szép lesz a haja, míg ki nem hullik

Dívány 2013. május 17., péntek 15:13

A hajhosszabbítás már egy jó ideje hatalmas népszerűségnek örvend, mivel így nem kell éveket várnia senkinek a hosszú tincsekre. Viszont épp azért, mert már jó ideje népszerű, volt alkalma kitűnni az árnyoldalainak is: eszerint kétséges, valóban megéri-e, ugyanis számos, akár maradandó kárt is okozhat a műhaj. Orvosok szerint bizonyított, hogy a hajhosszabbítás kegyetlen fejfájást és foltos hajhullást is eredményezhet, és nem ritka az sem, hogy az elvesztett szálak helyére többé már nem nő vissza semmi - írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Genetikailag zabálják magukat túl a nők

Toma 2013. május 16., csütörtök 20:22

A legújabb kutatások szerint nem hiába a női nem tagjai közül kerül ki a legtöbb táplálkozási zavaros, ugyanis biológiailag is úgy vannak programozva, ami hajlamossá teszi őket a túlevésre. A Michingani Egyetem kutatóinak felfedezése azért rendkívül fontos, mert ez az első kutatás, ami bizonyítja, hogy a táplálkozási zavarok hátterében nagyon fontos szerepet játszik a páciensek neme. Azzal tehát, hogy média és a társadalmi nyomás is megteszi a magáért a nők táplálkozási zavarainak erősítéséért, egy már amúgy is létező rizikófaktorra erősítenek rá még jobban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amit kerüljön, és jó napja lesz

Toma 2013. május 16., csütörtök 15:19

A tükörbe nézve olykor bárki érezheti úgy, hogy volt már jobb formában is, sőt vannak napok, mikor egyenesen arra jut, jobb, ha tükörbe se néz többé. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban annyira elkeserítő a helyzet, van, hogy csupán a körülmények okolhatóak a látványért. Mindenki tudja, mik ezek a körülmények: lehet a kialvatlanság, lehet egy durva másnaposság, lehet szimplán a hétfő. A Huffington Post szerint azonban lehet például maga a tükör. A lap összeszedett további négy olyan rizikófaktort, ami nem tesz jót az önbecsülésnek, kerülje el őket, és máris jobban indul a napja!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen a saját ingyenes lakberendezője!

Toma 2013. május 15., szerda 18:08

Lakásfelújítás, költözés, vagy építkezés előtt mindenki elfantáziálgat olykor arról, miképp fogja berendezni új otthonát. Sokan ezt csak gondolatban, vagy a klasszikus kockás papíron rajzolgatva teszik meg, ám ilyenkor lehet jól beleszaladni a kínzó részletekbe: nem fér el az ülőgarnitúra a szekrénytől, milyen stílusú függöny illene az új kanapéhoz, vagy csak egyszerűen nem tudja elképzelni, hogyan nézne ki a szoba zöld helyett bézs színvilágban. Szerencsére mindezt ma már könnyen ki tudja védeni: ha egyszer a neten annyi mindent lehet találni, miért pont ingyenes lakberendező programokat ne lehetne? Mutatunk párat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az, ami menőbb, mint a medvehagyma és a macaron együttvéve?

jeanpierre 2013. május 15., szerda 10:36

Egy úgynevezett mangalica-továbbképzésre hívtak minket kedd délelőtt egy budai étterembe, aminek az egyik célja az lett volna, hogy megtanítsák a laikusoknak, hogyan lehet megismerni a szőrös zsírsertések húsát, a másik pedig, hogy bemutatják, hogyan lehet felhasználni. A mangalica az elmúlt majdnem tizenöt évben folyamatosan felfutóban van, a népszerűsége és menősége bőven megelőzi a pho levesét, a macaronét, de még a medvehagymáét is. Éppen ezért csodálkoztunk, amikor játékból kezdetnek elénk rakott teszten olyan alapkérdéseket kellett megválaszolni, mint hogy egészségesebb-e a mangalica, hány fajtája van, vagy hungarikum-e.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötből egy embernek van lábgombája, önnek ne legyen!

jeanpierre 2013. május 14., kedd 20:23

Elindult a strandszezon, lassan dugig lesznek a fürdők, felpörögnek a wellness szállók is. Ilyenkor pedig nagyon könnyű megfertőződni a lábgombával, hiszen állítólag már az uszodák vizében is megtalálhatóak, egy szaunában ücsörgő négy-öt emberből pedig egy szinte biztosan fertőzött és fertőz is. Hogy néz ki egy fertőzőtt láb vagy köröm? Mik a tünetek? Mikor kell orvoshoz fordulni? A Díványnak ezúttal is Dr. Vass Ilona bőrgyógyász segített, hogy összegyűjtsük, hogy mikre és miért érdemes figyelnünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szörföljön konditeremben a feszesebb fenékért!

carl_lewis 2013. május 14., kedd 12:01

Szombaton tartották a Papp László Sportarénában az idei első Fitbalance Aréna Fitness-Életmód Expót, amire természetesen mi is kilátogattunk, hogy összeszedjük, éppen milyen újdonságokat hoztak be külföldről, vagy milyen idióta edzéstechnikát dolgoztak ki. Sok újdonságba sajnos nem futottunk bele, de egy-két újabbnak ható gépet illetve sporteszközt azért így is be tudunk mutatni. Kicsit egyébként csalódottak is vagyunk, hogy a szamócaszezonra sehogy nem sikerült kifejleszteni valami király hajolgatós fitneszt, és a medvehagyma begyűjtését sem sikerült összekötni se a TRX-szel, se a speedfitnesszel. Reméljük, a következő alkalomra sokkal jobban összeszedik magukat a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eltüntethetők a ráncok plasztikai műtét nélkül is

Tuna Judit 2013. május 13., hétfő 20:46

Sokan már fiatalon stresszelnek a már meglévő, vagy még ki sem alakult ráncaik miatt: mi történik, ha már nemcsak a száj és szem környékén jelennek meg, de főleg mi lesz akkor, ha egyre csak mélyülnek? Van lehetőség a ráncok csökkentésére? Erre és hasonló kérdésekre válaszolt a Díványnak Dr. Vass Ilona bőrgyógyász.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne legyen az otthoni munka rabja!

Toma 2013. május 13., hétfő 14:10

Annak, hogy otthon dolgozik, számos előnye lehet: nem kell órákat töltenie a munkahelyére közlekedéssel, nem kell nap mint nap találkoznia a kiállhatatlan kollégákkal és főnökökkel, és még jól is kereshet vele. A pozitívumok mellett azonban jó, ha tudja, vannak veszélyei is annak, ha az otthona az irodája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik ételszállító kínálja a legjobb fogyós menüt?

etelka 2013. május 13., hétfő 07:48

Ha tavasz, akkor fogyókúra, nincs mit ezen ragozni. A legtöbb embernek viszont sem energiája, sem ideje nincs arra, hogy rendszeresen elkészítse a munkába vihető ebédet, vagy akár az egész napi étkezést. Ezért kipróbáltuk, hogy honnan érdemes rendelni. A szempontjaink közt nem szerepelt, hogy mennyire hatékony az adott módszer – mivel csak egy hétig ettük az ebédet –, viszont olyan cégeket kerestünk, akik országosan szállítanak, megfizethetőek, és kínálnak fogyókúrás menüt.

Tapasztalatunk szerint a hagyományos ételszállítók mindegyike árul csökkentett szénhidráttartalmú, vagy egyéb módszer alapján hatékonynak vélt ételeket, ezeket próbáltuk végig. Volt, aki szinte belehalt, más viszont örömmel várta a másnapot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cigányok, hajléktalanok, és egy kis tériszony

zezse 2013. május 12., vasárnap 17:03

Budapestiként ritkán jut eszünkbe városnéző túrára menni, pedig a sightseeing nem csak a Budai Váron, a Nemzeti Múzeumon és a Váci utcán végigrángatott túrákból áll. De vajon mit tud a Napraforgó utcai kísérleti lakótelepről, vagy a Kazinczy utcai mikvéről, vagy arról, hol tudnak megszállni a hajléktalanok? Összegyűjtöttük a Budapest kevésbé ismert arcait bemutató, tematikus városnéző túrákat az irodalomtól a hajléktalanságig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egyszerre edzés és kikapcsolódás a természetjárás

carl_lewis 2013. május 11., szombat 13:29

Milyen távval kezdjen egy kezdő túrázó? Miért ez a legkönnyebben végezhető sport? Kiknek érdemes a túrázást választaniuk? Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ahhoz, hogy kicsit kimozduljunk a városból és megmozgassuk a tagjainkat, egy kényelmes cipőn kívül tulajdonképpen semmi más nem kell. A természetjárás mindenkinek kézenfekvő megoldás lehet, ha egy kicsit kiszakadna a környezetéből. Turi Zsolttal beszélgettünk, aki az ELTE-BEAC Természetjáró Szakosztályának kapcsolattartója, maga is aktív túrázó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vakságot okozhat a kezelés, ami eltünteti a szem alatti karikákat

Toma 2013. május 10., péntek 19:21

Egyre inkább terjed az a plasztikai sebészeti eljárás, mellyel a páciens több évre megszabadulhat a zavaró szem alatti táskáktól. A Daily Mail azonban azt állítja, a népszerű eljárás akár vakságot is okozhat: utánajártunk, vajon mennyire érdemes ezt a veszélyt komolyan venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesznek gyönyörűek a rózsái

zezse 2013. május 10., péntek 10:45

Sajnos a rózsák tavaszi metszéséről már lekéstünk, de a májusi virágdömpingben bárkit meglephettek akár egy cserepes minirózsával is, tehát az ápolással kapcsolatban jól jöhet néhány használható tanács. Van, aki szerint érdemes szobában próbálkozni a minirózsával, de ott egy kezdő növényesnek szerintem nagy kihívást jelent még az életben tartása is.

Egyszerűbb, ha úgy tekintjük, hogy a minirózsa nem szobanövény, hanem szabad levegőre való, és legjobb, ha az ablakpárkányon, az erkélyen vagy a kertben keresünk neki helyet. Nem fog nagyra nőni, de ha folyamatos tápanyagellátásban részesül – tehát mondjuk egy-két hét múlva átültetjük igazi földbe, locsoljuk és időnként tápanyagozzuk akkor folyamatosan virágozni és illatozni fog akár évekig is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés