ÉLETMÓD

Kezdjen edzeni, ha alvászavara van

Toma 2013. július 7., vasárnap 20:29

Az egészséges élethez a megfelelő mennyiségű alvás és a testmozgás egyaránt szükséges. Amint azonban a SLEEP 2013 elnevezésű találkozón elhangzott, a fizikai aktivitás jelentősen befolyásolja, hogyan is alszunk. Az összefüggés nem merül ki annyiban, hogy persze, minél fáradtabbak vagyunk, annál jobb az álmunk: megállapították ugyanis, hogy azok, akik megerőltető kétkezi munkát végeznek, átlagosan 6 óránál kevesebbet pihennek, vagy éppen 9 óránál is többet. A kutatók szerint egyik sem jó, mivel mindkettő eredményezhet egészségügyi problémákat, a szívpanaszoktól akár a rákig. A Huffington Post pedig utánajárt, hogy ha már a munka ennyire befolyásolja az alvást, vajon a testmozgás hogyan hat?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkerülhetők-e strandoláskor a nőgyógyászati fertőzések?

Toma 2013. július 7., vasárnap 12:59

Most, hogy végre itt a kánikula, aki teheti vízparton-strandon hűsölve próbál túlélni. Azonban akár tengerparton, akár hazánk egyik strandján nyaral, érdemes pár szabályt betartania, nehogy a fürdőzésnek nőgyógyászati probléma legyen a vége!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vintage szextippek, avagy a jó feleség nem vár hűséget

Steiner Kristóf 2013. július 6., szombat 19:44

Miután múltkor fél évszázaddal ezelőtti szépségenciklopédiákat lapozgattunk, rengeteg hasznos és hasztalan információval lettünk gazdagabbak. Folytatva a kalandozást az ötvenes-hatvanas évek önsegítő bestsellerei között most az is kiderül, klimax ellen az önkielégítés az orvosság, a negyvenes pasiknak pedig jobb mindent megengedni, mert úgy is azt csinálnak, amit akarnak.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti tippek, hova menjen nyaralni, ha szingli

Tuna Judit 2013. július 6., szombat 15:56

Sokan, akik egyedül élnek, nem szeretnek az ismerőseikkel nyaralni menni, mert bármit szívesebben látnának a pihenésük alatt, mint a barátaikat romantikázni a közös apartmanban, vagy éppen párnával a fejükön is azt hallani, ahogyan a másik szobában éppen tetőfokára hág a hangulat.

Mivel a nyár már eléggé a nyakunkon van – és ez előbb-utóbb az időjáráson is látszik –, mutatunk pár olyan helyet, ahol szingliként is jól érezheti magát.

Európában rengeteg olyan hely van, ahova még egyedülállóként is érdemes elutazni. Hogy miért? Először is, mert otthon búslakodva ülni és magadat sajnálni a legrosszabb, másodszor pedig, mert így lehet barátságokat kötni, és nem kell folyamatosan alkalmazkodni valakihez. Akkor csobban a medencében, amikor kedve tartja, akkor néz várost, amikor már unja a napozást, és azzal bulizik, akivel csak akar. Ha pedig fél egyedül meghódítani egy országot, szedje össze a szingli barátnőit is, és menjenek közösen nyaralni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen szúnyogriasztót, ha a szabadban bulizna!

Tuna Judit 2013. július 6., szombat 10:39

Az egész koncepció, hogy szúnyogriasztót fogunk gyártani, abból indult ki, hogy munka után a szerkesztőségből átugrottunk a közeli kiülősbe egy kicsit italozni. Rendelésnél valaki felvetette, hogy a sör - vagy legalábbis az a szag, amit kiizzad tőle az ember - állítólag taszítja a szúnyogokat, így gyorsan le is teszteltük, igaz-e a városi legenda. Kedves sörivók, mostantól ne erre fogják a folyékony kenyér fogyasztását: a rohadt szúnyogok nem ismerik ezt a mítoszt,    ugyanúgy csípnek, mint sör nélkül. Hamar bebukott a másik okosság is, a cigarettafüst: attól eltekintve, hogy mindenki jó büdös cigiszagú lett, érdemi eredményre ez sem vezetett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 ok, hogy heteroként is ott legyen a Pride-on

Steiner Kristóf 2013. július 5., péntek 14:44

A ma már több naposra duzzadt Budapest Pride rendezvénysorozat központi eseménye, a felvonulás. Még a melegek körében is óriási vitákat képes kiváltani: sokan maguk is "felesleges önmutogatásnak" bélyegzik meg, mások szerint "felesleges, mivel hetero felvonulás sincsen". A helyzet azonban az, hogy az LMBTQ közösség nem azért vonul fel évente egyszer, mert nem volt hová felvenni a strasszos cowboy kalapot, hanem azért, mert legalább egy napra az évben azok számára is láthatóvá akarjuk tenni a szubkultúránk létezését, akik konzekvensen keverik a melegeket a pedofilokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őket figyelje idén a Tour de France-on!

carl_lewis 2013. július 5., péntek 11:56

Izgalmas szakaszokkal kezdődött az idei, századik Tour de France, ami majdnem három hétig fogja lefoglalni a férfiak viszonylag jelentős részét. A századik Tour de France-nak a megtisztulás is céljai között van, miután csak mostanában cseng le a sportág történetének legnagyobb botránya azután, hogy Lance Armstrong bevallotta, hogy doppingolt. Összegyűjtöttünk öt versenyzőt, akik ezek után is talpon maradtak, és egyrészt nagyban meghatározhatják az idei versenyt, másrészt ha őket látja, az tuti többet ér, mintha felspanolós videókat nézne az interneten, hogy valahogy rávegye magát, hogy megint edzeni kezdjen. A lista persze erősen szubjektív, nyilván többen kimaradtak az összeállításból, de nem is sporttörténelmet akartunk írni, hanem kedvet csinálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leszünk-e bombanők két hónap alatt?

Divany.hu 2013. július 4., csütörtök 16:19

A télen felszedett plusz kilók miatt egy barátnőmmel úgy döntöttünk, nyárra formába hozzuk magunkat különböző edzésformákkal. Az étrendünkön is változtattunk (legalábbis próbáltuk betartani az előírtakat), és próbáltunk kevesebb alkoholt fogyasztani, vagyis olyat,amelyiknek kevés a kalóriatartalma. A terv az volt, hogy két hónapig edzünk – különböző mozgásformákat kipróbálva, és megnézzük, melyikünk mivel és mennyit fogy. A végeredményről majd nagyjából egy hónap múlva tudunk beszámolni, az viszont már most is látszik, hogy mostanáig milyen eredményeket értünk el, mi volt a legnehezebb, és mikor jött el az érzés: edzeni nem is kínszenvedés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 illemszabály, amit esküvői meghívottként tudnia kell

Toma 2013. július 4., csütörtök 12:07

Az esküvőszezon már javában zajlik, így sokan tömegesen kapják a meghívásokat a nagy napokra. Azt már összeszedtük, hogy mire figyeljen oda, ha okostelefonjával nem akarja szétbarmolni a szertartást és a lagzit, és arra is adtunk már tippeket, hogyan legyen jó esküvői vendég, de még így is maradhattak fehér foltok az esküvői etikettet illetően. A Huffington Post válogatása remélhetőleg ezeket is lefedi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb lombhotelek a világon

jeanpierre 2013. július 3., szerda 19:53

A kétezres évek környékén váltak menő nyaralóhellyé fák lombkoronájába épített szállások. Nézze meg a legjobbakat!

5 titok Barcelonáról, amit az útikönyvekből nem tud meg

Steiner Kristóf 2013. július 3., szerda 19:23

A La Sagrada Família és a Güell Park valószínűleg mindenkinek megvan, ám Barcelona sokkal több izgalmas élménnyel kecsegtet. Túl a bikaviadalon és a flamencón - amelyek legfeljebb annyira jellemzik a várost, mint Budapestet a Váci utcában árult csipketerítők - számtalan, kevésbé egyértelmű, mondhatni titkokzatos módon csalogatja a turistákat Katalónia tengerparti metropolisza. Tudta ön például, hogy Barcelona...

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Növénygondozás hamuval, banánhéjjal és szappannal

Toma 2013. július 1., hétfő 18:22

Az interneten nap mint nap találkozhat különféle meghökkentő természetes gyógymódokkal és praktikákkal akár az egészségmegőrzés, akár a takarítás, vagy épp növénygondozás témájában. Mi most ez utóbbiak közül válogattunk, így Ónozó Krisztián kertészmérnök, valamint Tóth Attila, az Evergreen Garden külső szakértője segítségével megtudhatja, valóban hatásosak-e a neten keringő tanácsok!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tanács, hogy jobban boldoguljon a munkahelyén

jeanpierre 2013. június 26., szerda 19:19

A Huffington Poston keresztül találtuk azt a blogbejegyzést, ami nemes egyszerűséggel azt ígéri, összeszedte azt a tíz szokást, melyeket elfelejtve boldogabbak leszünk. A Marc and Angel Chernoff alkotta páros amúgy azt állítja magáról, hogy praktikus tanácsokat adnak az élet minden területéhez (és ezeket akár könyvben is megvásárolhatják az érdeklődők). Jelen tippek munkavégzéssel kapcsolatosak, és mivel ezekről írni mindig érdemes, fontosnak tartottuk, hogy hozzáértővel ellenőrizzük az állításaikat. A rostán ki is hullott a bölcsességek fele, de Pataki Natália trénerrel, a Pszichoszomatikus Ambulancia munkatársával kiválogattuk azokat, amik tényleg hasznosak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dinnyével vagy alkohollal ne akarjon folyadékot pótolni a kánikulában

jeanpierre 2013. június 23., vasárnap 13:37

Mindenki érezheti időnként egy kicsit fonnyadtnak magát ahogy beköszönt a nyár, hiszen ilyenkor gyakran már csak azzal is folyadékot vesztünk, ha bemegyünk dolgozni. A vízivás mellett egy csomó étellel is vihetünk be folyadékot a szervezetünkben, azonban a Huffington Post egyik cikkében azt írják, hogy vannak azért olyan ételek-italok, amik dehidratálhatják az embert. Azaz nemhogy nem pótolják a folyadékot, még ki is hajthatják a szervezetünkből. Hát erre lenne a nyáron a legkevesebb szükségünk. Azt persze megjegyzik, hogy életveszélyes helyzetbe ezekkel se kerülünk, ha azonban egyes diétákat csinálunk, akkor érdemes lehet figyelni a fogyasztásukra. A cikkben Takács Hajni dietetikus is segített a Díványnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, milyen fertőzéseket terjesztenek a szúnyogok, és hogyan védekezzen ellenük?

Toma 2013. június 23., vasárnap 08:36

Már jó ideje vártuk, hogy végre beköszöntsön a nyár, azonban a melegnek és a napsütésnek sajnos vannak árnyoldalai is: nem elég, hogy a nagy hőség és az UV sugárzás miatt különböző betegségek leselkednek ránk, de a kullancsok mellett a másik gyűlölt vérszívó, a szúnyog is megjelenik, az árvíz utóhatásaként ráadásul elképesztő sűrűségben. De vajon mindent tud róluk, az általuk terjesztett fertőzésekről és a védekezésről?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét tévhit a narancsbőrről

Dívány 2013. június 22., szombat 17:04

Az időjárás sokáig volt kegyes azokhoz, akik problémás testtájakat rejtegetnek, de most már nincs menekvés. Ugyan a cellulit, illetve annak eltüntetése a tavaszi és nyári szezon legkedveltebb témája, állítólag még mindig nagyon sok tévhit él róla. A Stylelist három szakértő, dr. Cheryl Karcher, dr. Jeannette Graf és dr. David McDaniel segítségével összegyűjtötte, melyek is ezek. Részletek a hajtás után!

Túlélőfelszerelés a kánikulára irodai dolgozóknak

zezse 2013. június 21., péntek 09:05

Napközben 30-35 fok van, jó esetben az irodában megy a légkondi, rosszabb esetben csendesen folydogál rajtunk az izzadtság. De aki 25 fokra beállított irodában élvezkedik, annak is el kell jutnia a munkahelyére, izzadni a BKV-n, esetleg a biciklin, vagy légkondi nélküli autóban. Tavaly kütyüket kerestünk a meleg átvészelésére, most jöjjenek a tuti találmányok.

Ennél sokkal jobb megoldásokat javaslunk, olvasson tovább!
Ennél sokkal jobb megoldásokat javaslunk, olvasson tovább!

1. Az utóbbi évek nagy felfedezése a hűtőzselével ellátott kendő, mely nagyszerű alternatívája a nyakba akasztott törülközőnek, ráadásul vállalható emberek elött is. A kendő  lényge, hogy polimer kristályok vannak benne, melyek saját súlyuknak megfelelő vízet szívnak fel, majd azt lassan elpárologtatják. Használat előtt elengedő 10 percre hideg vízbe áztatni, majd letörölni vele a nedvességet, és a nyakba vagy a csuklóra kötni. Állítólag képes 48 órán keresztül hideg maradni. Mi itthon 2200 Ft körüli árért találtunk, de létezik sapka változata is. Az Amazonon 5 font környékén kapható (1800 Ft), az Aliexpressen keresztül pedig már 0,86 dolláért (200 Ft) a mienk lehet, igaz várni kell, míg ideér a szállítmány.

Akik szeretnek varrni, azok néhány perc alatt otthon is megalkothatják a sajátjukat. Itthon víztartó kristály, vagy víztározó kristály néven találnak ilyen polimert, virágosoknál vagy nagyobb kertészetekben 300-500 Ft körüli áron.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön hogyan szereti elrontani az életét?

Steiner Kristóf 2013. június 20., csütörtök 19:13

Nem találkoztam olyan emberrel, aki állította volna, hogy márpedig ő bizony boldogtalan akar lenni. Olyannal viszont rengeteggel, akinek legfőbb vágya a boldogság volt, és persze olyanokkal is, aki a gyermekei, rokonai boldogságát nevezte meg élet értelmeként - általában ők azok akik épp környezetükkel szembeni elvárásaik miatt boldogtalanok.

Milliónyian vannak olyanok is persze, akiket legkevésbé sem érdekel mások boldogsága, és bármire képesek azért, hogy a saját önző vágyaikat érvényesítsék. Akármelyik kategóriába tartozunk is (vélhetően egyébként egy kicsit mindegyikbe), egy bizonyos: semmiféle boldogság nem származik mások hibáztatásából, önmagunk rombolásából, szűklátókörű ítélkezésből, hencegésből és kivagyiságból. Boldogság leginkább abból származik, amikor egy óriás szenvedéshullám végén, összetörve, az elveinket újraértékelve megadjuk magunkat a változásnak, és tisztán látjuk, hogy senkinél sem vagyunk sem jobbak, sem rosszabbak. Drámai élethelyzetek után visszazuhanni ebbe a "lélek-szűzi" állapotba olyan, mint újászületni – aztán persze kezdjük elöről az egészet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, mit nem tud a gluténmentes étkezésről?

Toma 2013. június 19., szerda 18:24

A gluténmentes étkezés az egyik legnépszerűbb diéta, és nem csupán a lisztérzékenyeknek, hiszen a fogyást is remekül elősegíti. Bár igencsak széles körben elterjedt módszerről van szó, mégis sok tévhit él vele kapcsolatban a köztudatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van segítség, ha elrontotta az önbarnítást

Toma 2013. június 17., hétfő 21:49

Úgy tűnik a nyár nehezen akar megérkezni hozzánk, pedig a legtöbben már napbarnított bőrre vágynak. Azok, akik tesznek is ezért, de féltik magukat a szolárium káros hatásaitól, leggyakrabban önbarnító krémekhez nyúlnak. Az eredmény azonban nem mindig úgy sikerül, ahogyan azt eltervezték: ezekre az esetekre itt van pár praktika, melyekkel valamelyest javítani lehet a helyzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 4 legnagyobb étkezési hiba, amivel hazavágja az edzését

Toma 2013. június 17., hétfő 14:54

Sokan hiszik azt, elég egy héten párszor elmenni sportolni, hogy fittek és egészségesek legyenek. Pedig a várva várt eredmény, valamint a kívánt állóképesség és erőnlét csak akkor érhető el, ha a mozgás mellett odafigyel az étkezéseire is. A Huffington Post összeszedte, miken lehet legkönnyebben elbukni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amit még fontos tudni a fényvédelemről

Toma 2013. június 15., szombat 11:53

Mivel a jó idő beköszöntével mindenhol a nap káros hatásai és az ellenük való védekezés a téma, egyre többen fordítanak nagy figyelmet arra, hogy magas faktorszámú krémet használjanak, ne menjenek ki a kritikus órákban (11-15 óráig) a tűző napra, és hogy viseljenek széles karimájú kalapot. Még így is maradtak azonban olyan hibalehetőségek, amelyekre nem is gondol, pedig ugyancsak megnövelhetik a ráncok, az égési sérülések, sőt a melanoma kialakulásának esélyét. A Health.com összeszedett 5 további olyan dolgot, amelyekre szintén nem árt ügyelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr szerkezetek a japán szépségipar bugyraiból

Toma 2013. június 14., péntek 17:49

A világ nőinek nagy része sok mindenre hajlandó, csak hogy szebb és fiatalosabb legyen. Vannak, akik drága kozmetikai szerekkel próbálkoznak, mások plasztikai sebészhez fordulnak. És vannak a japánok, akik meghökkentő eszközöket vetnek be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Naptej, bronzosító napolaj és napozás utáni krém házilag

Tuna Judit 2013. június 14., péntek 13:10

Bár most épp sajnos beköszöntött egy kis őszies idő, ha lehet hinni a prognózisnak, hamarosan ismét elég meleg lesz ahhoz, hogy valamelyik strandon kössön ki. Ha pedig nem szeretne pár óra napozás után rákvörösen ücsörögni az árnyékban, aztán meg este az ágyban egész éjjel forgolódni, mert minden póz kényelmetlen a húzódó, égő bőre miatt; napozáshoz használjon magas faktorszámú naptejet.

Azt már megírtuk, melyiket érdemes választani a boltiak közül, de ha jobban szereti a házi kencéket, most összeraktunk pár igen jót. Próbálja ki a naptejet, a napolajat, és a napozás utáni krémet is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cserélje el otthonát egy nyaralásra!

Toma 2013. június 14., péntek 09:52

Nyaralni, világot látni mindenki szeretne, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának anyagilag, hogy valóban meg is tegye. Ha azonban a szállás árával már nem kell kalkulálni, mindjárt sokkal olcsóbb egy külföldi utazás. Létezik, és egyre népszerűbb ugyan a coach surfing, amikor idegenek látnak vendégül idegeneket az otthonukban, ez azonban nem mindenkinek testhezálló, főleg, ha egy vagy több gyerekkel utaznának. Létezik azonban ennek az eggyel komfortosabb verziója is: az, amikor két, egymás számára amúgy idegen lakást/házat cserél. Bár ez eddig leginkább Amerikában volt népszerű utazási forma, mára már Magyarországon is egyre többen veszik igénybe.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés