18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A péniszt ünneplik ma a japán fesztiválon: még a zöldségeket is ilyenre faragják

Szabó Rozália

Japánban minden év áprilisának első vasárnapján rendezik meg a Kanamara Matsurit. Az idén április 3-ára eső termékenységi ünnep egyben a családi kapcsolatok, az üzleti siker és a nemi betegségek elleni harc fontosságát is hangsúlyozza – óriási hímvesszőkkel.

1977 óta a Kawasakiban (Tokió déli része) található Kanamaya-szentélyben rendezik meg a sintó vallás jelentős ünnepét, a magyarul leginkább Acélfallosz-fesztiválnak fordítható ünnepséget. A rendezvény alatt hatalmas, pénisz formájú szobrokat cipelnek végig az utcákon, de gyakorlatilag bármilyen fallikus formájú tárgynak helye van a fesztiválon: találkozhatunk kézzel készített nyalókákkal, cukorkákkal, vázákkal, faragott zöldségekkel és gyertyákkal, vagy péniszmintás ruhadarabokkal, sőt  hímtagnak beöltözött emberekkel is.

Az ünnepség egy ősi japán legendára vezethető vissza. E szerint egy démon beleszeretett egy házasodni készülő fiatal nőbe, majd annak a hüvelyében rejtőzött el. A démon azonban féltékeny volt, és meglehetősen éles fogakkal rendelkezett: a nászéjszakán leharapta az újdonsült férj hímtagját, majd ezt megismételte egy másik férfival is. A nő a szentély kovácsához fordult, hogy készítsen neki egy acélfalloszt, amellyel kitörheti a démon fogait, majd a becses alkotást a szentélynek ajándékozta.

Ő pénisznek öltözött
Ő pénisznek öltözöttCarl Court / Getty Images Hungary

A 17. századtól kezdve a prostituáltak is gyakran járultak a Kiotót Edóval összekötő út mentén fekvő szentélyhez, és azért imádkoztak, hogy elkerüljék a nemi betegségeket. Akiknek ez nem sikerült, főként éjszaka érkeztek, hogy ne keltsenek feltűnést, és ne közösítse őket ki a társadalom. A hetvenes években azonban a szentély főpapja úgy gondolta, meg kell adni ezeknek az embereknek az esélyt arra, hogy nappal, szégyenkezés nélkül imádkozhassanak – ebből nőtt ki a rendezvény a ma ismert fesztivállá, amelyen 30-50 000 ember vesz részt évente. Köztük nem kevés a külföldi, hiszen az évnek ebben az időszakában zajlik a cseresznyevirágzás, amely miatt sok nyugati turista keresi fel a szigetországot. De a japánok számára komoly ünnep a Kanamara Matsuri – a termékenységfesztivál ellen senkinek nincs ellenvetése egy olyan országban, amely évek óta a születésszám csökkenésével szembesül. 

Turisták körében is népszerű a fesztivál
Turisták körében is népszerű a fesztiválNurPhoto / Getty Images Hungary

A szentély területén a kovácsolás és az ércbányászat egy női és egy férfi istenségéhez imádkoznak a hívők. Legtöbben családjuk jólétéért, problémamentes születésért, a boldog párkapcsolatért vagy házasságért fohászkodnak, de gyakran a nemi betegségek, főként az AIDS gyógyulását vagy elkerülését kérik. Mivel a Kanamara Matsuri a termékenység ünnepe is, a meddő férfiak és nők az istenségek áldását és gyógyító erejét remélik, miközben gyümölcsöket, jégcsapretket, rizst és alkoholt áldoznak. 

Az ünnepség legnagyobb látványossága a déli 12 órakor kezdődő felvonulás. A felvonulók háromféle szobrot cipelnek, meghatározott sorrendben.

Először egy méretes, rózsaszín hímtagot ábrázoló szobrot vonultatnak fel, ezt gyakran kötelek és összehajtogatott papírok díszítik – ezáltal jelzik, hogy a sintó vallás számára szent tárgyról van szó.

Ezt követi egy fekete színű, fémből készült pénisz, amelyet csónak alakú szentélyben szállítanak, majd a sort egy fából faragott, kisebb méretű fallosz zárja, ez utóbbit is fából készült szentélybe helyezik. Fontos szabály, hogy a rózsaszín szobrot, az Elisabeth-mikosit csak nőnek öltözött (rózsaszín kimonót, parókát és sminket viselő) férfiak vagy férfinak öltözött nők hordozhatják – ennek az lehet az eredete, hogy 1987-ben egy nőnek öltözött transzvesztita saját készítésű szoborral vonult fel, ezt követően ajándékozta az Elisabeth nevű tokiói transzvesztitaklub a felvonulóknak a ma is látható rózsaszín péniszszobrot. 

A jégcsapretek finom és egészséges
A jégcsapretek finom és egészségesNurPhoto / Getty Images Hungary

A felvonuláson kívül a hagyomány részét képezi a jégcsapretek-faragó verseny. Természetesen ezeket is minél élethűbb pénisszé kell faragni, majd az elkészült műalkotásokat elárverezik. A jégcsapretkekből ezután savanyúságot készítenek, amelyet rizzsel tálalva esznek meg. A fesztivál ideje alatt csokiba mártott banánt, rikító színben pompázó pénisz alakú nyalókákat fogyasztanak a résztvevők, ingyen adják a szakét, illetve megtekinthető a szentély területén rendezett kiállítás is, amelyen különböző, a szexualitás témájával kapcsolatos tárgyak, képek és könyvek láthatók. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra