6 egyszerű mondat, amivel bárkit jobb kedvre deríthetsz ezekben a nehéz időkben

GettyImages-83812897

Az elmúlt időszak megannyi megpróbáltatást hozott, melyek fényében nem csoda, hogy olykor úgy érzed, mélyponton az önbizalmad, kilátásaid a jövőre igencsak borúsak, és semmi sincs, ami felvidíthatna. Ugyan a közmondás szerint egy tett többet mond ezer szónál, néha egy-egy rövid, de pozitív gondolat is segíthet kibillenni a kétségbeesésből, és jobb színben látni az életet – 6 olyan mondatot olvashatsz, amellyel feldobhatod a saját vagy egy rossz passzban lévő ismerősöd hangulatát.

A Medium szerzője, Michael Thompson újságíró, életmód-tanácsadó úgy véli, mindenkinek szüksége van rá, hogy néha egyszerű, megerősítő gondolatokat halljon párjától, ismerőseitől, családtagjaitól – a szerző saját tapasztalatból származó gyűjtését közöljük alább.

1. „Amikor legutóbb találkoztunk, azt mondtad…”

Mindenkinek jólesik, ha ismerősei meghallgatják a mondanivalóját, és igyekeznek tartalmas beszélgetést folytatni: ilyenkor úgy érzik, a másik fél tényleg kíváncsi rájuk, törődik velük, és nem csak unaloműzésből keresi a társágukat. Könnyen jobb kedvre derítheted barátaidat, ha véletlenszerűen megemlítesz nekik egy dolgot, amit egy korábbi beszélgetés során ők hoztak szóba, éreztetve, hogy nem engedted el a füled mellett, ellenkezőleg, észben tartottad a szavaikat.

2. „Visszatérve a mondandódra…”

A felek nem mindig vesznek részt azonos súllyal egy társalgásban: a hangsúlyok olykor eltolódnak, és az egyik résztvevő több figyelmet kap, mint társai, akik emiatt úgy érezhetik, háttérbe szorultak, kevésbé kíváncsiak rájuk a többiek. A „visszatérve a mondandódra…” rövid szókapcsolattal könnyen visszatérítheted a társalgást, és erősítheted ismerőseid önbizalmát, éreztetve velük, hogy az ő szavaik, az ő véleményük is ugyanolyan súllyal esik a latba.

3. „Tetszik, ahogy gondolkodsz…”

Az ember szeret egyéniségként gondolni önmagára, olyannak, aki nem hódol be a csordaszellem előtt, hanem sajátos gondolkodásmódjával kitűnik a tömegből, és a kreativitás segítségével oldja meg a problémákat. Ezért jelent sokat a másik félnek, ha azt mondod neki, „tetszik a gondolkodásmódod”, vagy „tetszik, ahogy a világot látod”, hiszen ezzel erősíted az egyediségébe, különlegességébe vetett hitét.

4. „Sokat jelentesz nekem…”

Alapvető emberi szükséglet, hogy úgy érezd, tartozol valakihez, nem vagy egyedül a világban, számíthatsz másokra – ezért fontos erről néha szavakban is megerősíteni barátaidat, szeretteidet. Nem kell megindokolni, miért, elég, ha megmondod nekik, hogy sokat jelentenek számodra, és őszintén törődsz velük.

Jó érzés régi ismerősöktől üzenetet kapni
Jó érzés régi ismerősöktől üzenetet kapniLuis Alvarez / Getty Images Hungary

5. „Gyakran gondolok rád…”

A világjárvány alatt sokan csak online vagy telefonon keresztül tarthatták a kapcsolatot távolabbi rokonaikkal, ismerőseikkel, számos kapcsolat meg is szakadt személyes találkozások hiányában: éppen ezért esik jól bárkinek, ha – akár egy hosszabb szünetet követően – ráírsz vagy felhívod, és megemlíted neki, hogy nem feledkeztél el róla, sőt, gyakran gondolsz rá, érdekel, mi történt vele az elmúlt időszakban.

6. „Eszembe jutottál, amikor ezt megláttam…”

Az élet egy nagy rohanás, gyakran arra sincs időd, hogy a legközelebbi barátaidra ráírj vagy összefuss velük – ez még nem jelenti azt, hogy ne éreznéd magadhoz közel őket. Egy egyszerű módszer, hogy fenntartsd velük a kapcsolatot, ha időről időre rájuk írsz vagy felhívod őket, amikor egy hírrel, cikkel, humoros képpel, videóval vagy bármi egyébbel találkozol, amelyről valamilyen oknál fogva ők jutottak az eszedbe – a kedves gesztust biztosan értékelni fogják, és jobb kedvre deríti őket az érzés, hogy akár tudat alatt is gondolsz rájuk.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra