#ÉLETEM

Nem a stressztől, hanem a rá adott reakcióktól lesz beteg

etelka 2015. július 5., vasárnap 17:51

Nem az a lényeg, mennyi a stressz, inkább az, hogy hogyan reagálunk rá. Egy új tanulmány szerint legalábbis azok, akik nyugodtan reagálnak a nehézségekre, kisebb eséllyel lesznek betegek, pontosabban kisebb eséllyel alakul ki krónikus gyulladás a szervezetükben, mely okozhat elhízást, rákot és szívproblémákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nassoltasson magvakat a családdal, ha nem akarja, hogy elhízzanak!

Brownie 2015. július 5., vasárnap 17:49

Talán ön is hallotta már, esetleg tapasztalta is, hogy amikor édességek helyett inkább mogyorót, diót, tökmagot vagy más magvakat nassol, akkor nem éhezik meg egyhamar. Egy új kutatás bizonyítja, hogy ez a módszer beválik a gyerekeknél is: ha a nap folyamán proteinben gazdag harapnivalókat fogyasztanak, nemcsak az étvágyuk csökken tartósabban, de annak esélye is, hogy este egészségtelen, zsíros vagy cukros ételeket fognak megkívánni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó a gyerek memóriája? Vigyázzon vele!

Divany.hu 2015. július 5., vasárnap 16:02

Azok a gyerekek, akiknek jó a memóriája, könnyebben hazudnak, mint kevésbé jó képességű társaik – mondja egy új gyermekpszichológiai tanulmány. A szakemberek hat-hétéves gyerekeknek adták meg a lehetőséget, hogy csaljanak egy egyszerű játékban, aztán pedig hagyták, hogy nyugodtan hazudjanak a tettükről, írja a BBC. Meglepő módon kiderült, hogy a jól hazudó gyereknek jobb a verbális emlékezete, azaz sokkal több szót képesek felidézni, mint nemhazudó társaik. És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Hát azt, hogy akkor is könnyebben zsonglőrködnek a szavakkal, ha hazudnak – tehát nehezebben kavarodnak bele a sztorijukba.

shutterstock 109976480
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kempingkörkép: a szimpla idilltől a tengerparti luxusig

S-W. Zsó 2015. július 5., vasárnap 14:07

A leghangulatosabb és talán legolcsóbb módja a nyári szabadság eltöltésének a természetjárás és a kempingezés. Ráadásul ma már nem is kell Bear Gryllsnek lenni ahhoz, hogy túléljünk néhány sátorban vagy lakóautóban töltött napot, hiszen a legtöbb kemping - az alapok mellett - rengeteg kényelmi szolgáltatást is nyújt a vendégek számára. Egy kisebb lakóautós körút során kipróbáltuk Nyugat- és Közép-Európa néhány campsite-ját, amik közül a legtöbbet bátran ajánljuk a nomád kikapcsolódás kedvelőinek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megcsalt a feleségem, belebetegszem, tönkremegyek

Kuna Gábor 2015. július 4., szombat 15:20

Levélírónknak azzal kellett szembesülnie, hogy megcsalta a felesége. Nagyon megviseli a dolog, lefogyott, rászokott a dohányzásra, belebetegszik ebbe az egészbe. Szeretné megmenteni a házasságukat, de úgy érzi, nem bírja ki ezt az helyzetet. Mit lehet ilyenkor tenni? Ki kell bírni az elviselhetetlen szenvedést? De meddig? Vagy van valami gyors módszer a felejtésre és a megoldásra? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Naptejezés helyett egyen epret!

mzd 2015. július 4., szombat 11:18

Itt a kánikula, mindenki tódul a vízpartra, de előtte jó, ha rákészül a napozásra. Nemrég már mutattunk egy bikinit, amelyben képtelenség leégni, de ha éppen nincs rá felesleges 45 ezer forintja, a naptejen kívül máshogy is védekezhet a Nap káros hatásai ellen: ételekkel. DailyMail 12 olyan kaját gyűjtött össze, amelyek nemcsak szerepet játszanak a leégés megelőzésében, de segítenek a bőrnek regenerálódni akkor is, ha már megtörtént a baj. Krumpli, zöld tea és eper a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyáron havonta ellenőrizze a bőrét!

ST 2015. július 3., péntek 20:19

A nyár és a kánikulai időszak beköszönte szinte mindenkit a vízpartra csábít, de akik nem szeretnek pancsolni, a kirándulások során szintén a természetben vannak, így kiteszik magukat a napsütésnek. Ez egyrészt nagyon jó, hiszen D-vitaminnal tölti fel a szervezetet, miközben szép színt kölcsönöz a bőrnek, másrészt azonban veszélyekkel is jár.

shutterstock 239285224
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ő ugyanaz az ember, mint coming out előtt

Sákovics Diana 2015. július 3., péntek 17:39

Születésünkkor meghatározzák a nemünk, szüleink, a környezetünk, a társadalom ezt a nemet igyekszik erősíteni bennünk: belénk égnek azok  a szerepek, viselkedési formák, tevékenységek és jellegzetes tulajdonságok, amelyeket egy adott társadalom a nőkre és a férfiakra nézve megfelelőnek tekint. Eközben, pontosabban ez alapján mi kisgyerekkorunk során kialakítjuk és megszilárdítjuk nemi identitásunkat. Amikor kamaszodni kezdünk, elkezdünk érdeklődni az ellenkező nem iránt, vágyni kezdünk az ellenkező neműekre, később szexuális életet élünk velük. De nincs ez mindenkinél így. 

Vannak emberek, akik úgy érzik, a születéskor meghatározott nemük valójában nem a sajátjuk. Vannak emberek, akik ugyan a születésükkor meghatározott nemük szerinti identitással élnek, de kiderül, hogy a külső testi jegyeik, a genetikai vagy a hormonális hátterük nem egyezik. Vannak olyanok is, ráadásul sokan, akiknek a születéskor meghatározott neme és nemi identitása egyezik, de romantikus vágya, szexuális vonzalma nem az ellenkező, hanem a saját vagy mindkét nem felé húzza. Ők az LMBTQI emberek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tampon vagy betét helyett elég egyetlen bugyi a mensturációhoz

Edicsek 2015. július 3., péntek 10:19

Mit szólna, ha azt mondanánk, hogy többé nem kell tampont vagy betétet vennie, sőt semmilyen menstruációs felszerelést, hanem elég mindezek helyett egyetlen bugyi? Egy különleges, de egyáltalán nem pelenkára emlékeztető bugyi, ami első pillantásra úgy néz ki, mint bármelyik másik, közben pedig menstruáció alatt kiváltja a tampont vagy a betétet, nem szivárog, nem hagy foltot, és ugyanúgy mosható, mint kevésbé spéci társai. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 csók után talál rá az igazira

mzd 2015. július 2., csütörtök 20:20

Azonkívül, hogy július 6-a idén egy átlagos hétfői napnak bizonyul, tud mást is: ekkor ünnepli a világ a Csókolózás Világnapját. Éppen ezért arra gondoltunk, összegyűjtünk pár érdekes tényt róla: kiderül, miért fordítjuk jobbra a fejünket, miközben csináljuk, honnan ered az angol kiss szó, és az is, hogy milyen élettani hatásai vannak a smárolásnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért jobb meztelenül aludni

Toma 2015. július 2., csütörtök 12:25

Itt a kánikula, kerüljenek nyugodtan vissza a fiókok mélyére a cuki pizsamák és hálóingek: élvezze inkább a pucér alvást! Már csak azért is, mert a kutatások szerint nem csak kényelmes, hanem egészséges is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 26 millióan beszivárványosodtak a Facebookon

Dívány 2015. július 2., csütörtök 08:37

A szivárványos Facebook profilkép olyan menő, hogy mostanra minden második ismerősömről elmondható, hogy ugyanúgy néz ki a facsén. Ha ön is egyike azoknak, akik az azonos neműek közti házasság amerikai legalizálásának örömére szivárványos filtert rakott az utóbbi időkben legjobban sikerült szelfijére, akkor most eláruljuk, hogy már több, mint huszonhatmillióan tettek így a világon - legalábbis ezt írja az out.com. Mi pedig gratulálunk, ezek szerint ön is a népesség elfogadó részébe tartozik!

Természetesen nem teljesen véletlen, hogy a Facebook fejlesztői épp a hétvégére rukkoltak elő ezzel a kiváló lehetőséggel, azaz a filterrel, ami mindenki számára a lehető legegyszerűbben teszi egyértelműen kifejezhetővé, milyen fokon ért egyet az azonos neműek házasságának engedélyezésével, teljesen függetlenül attól, hol él. Mindez nagyon szép és jó, de mi van, ha ez is csak egy kísérlet része volt? Láttunk már ilyet korábban... 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanácsok, hogy mit mondjuk és mit ne egy daganatos betegnek

Révész Renáta Liliána 2015. július 1., szerda 19:56

Amikor egy ismerősünkről, szerettünkről, esetleg családtagunkról kiderül, hogy daganatos betegsége van, akkor az első reakciónk a sokk, a félelem, a féltés. Az ijedtség érthető is, hiszen a daganatos betegségeket komolyan kell venni, mert akár halálos kimenetelűek is lehetnek. Ha azon aggódik, hogy máris rosszul reagált, akkor ne tegye: valószínűleg hasonlóan fogadta a beteg is, amikor közölték vele a diagnózis – így tehát, ha mi is így érzünk, máris empatikusan reagáltunk. Igenám, de hiába hasonlóak az érzéseink, a helyzetünk nem ugyanaz – és éppen ez az, ami nehezíti az együttérzés helyes kifejezését. A lényeg, hogy az együttérzés segítő és ne bántó, fájdalmas vagy dühítő legyen. De hogyan érjük ezt el? Mit szabad és mit nem szabad mondani egy daganatos betegnek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Engedje el magát, ha kreatív akar lenni

Sákovics Diana 2015. július 1., szerda 18:48

Tudjuk, hogy rendetlenségben könnyebb kreatívnak lenni, hogy a nosztalgia pörgeti a fantáziánkat, és tudjuk azt is, hogy a feszített koncentráció megöli azt. De mi ebből a tanulság? Hát éppen az, amire dr. Manish Saggar agykutató professzor és csapata is rájött. Vagyis:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még mindig nem döntött a nyaralásáról? Segítünk!

travelo 2015. július 1., szerda 12:04

Gyerekkel indulna útnak? Külföldre vágyik? Vagy maradna inkább itthon? Legszívesebben csak a kilátásban gyönyörködne egy hétig a hotel medencéjéből? Vagy pont, hogy olyan helyre menne, ahol kirándulni, várost nézni és strandolni is lehet? Bármilyen legyen is álmai nyaralása, van egy jó tippünk mindenki számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 érv, hogy miért káros, ha nem iszik

S-W. Zsó 2015. június 30., kedd 20:44

Kiszáradni egyáltalán nem nehéz, főleg a nyári hónapok alatt. Elég csak másfél százalékot veszítenünk testünk víztartalmából (az emberi szervezetnek átlagosan 60-65%-a víz) és máris elértük az enyhe dehidratáció határértékét. Ám nemcsak a szomjúság jelzi, hogy folyadékpótlásra van szükségünk: a kiszáradásnak sokkal több negatív, sőt kimondottan veszélyes következménye lehet, mint azt gondolná. A Health.com összegyűjtötte, mik azok a tünetek, amik arra figyelmeztetnek, hogy ideje több vizet fogyasztanunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt ok, amiért az okos ember nem fogyókúrázik

Sákovics Diana 2015. június 30., kedd 11:33

Ha 7 óránál kevesebbet alszunk, másnap többet eszünk. Ha nem eszünk elég zsírt, szenvedünk. Ha nem tervezünk előre, valószínűbben tolunk egészségtelen kosztot. Dr. Charlotte Markey egészségpszichológus professzor szerint ezeket a dolgokat egy okos ember nem teszi. Sőt, egy okos ember egyáltalán nem is fogyókúrázik.

Markey, a Smart People Don’t Diet: How the Latest Science Can Help You Lose Weight Permanently (kb. Az okosok nem diétáznak: így segít a tudomány a a tartós fogyásban) című könyv szerzője rendszeresen hangoztatja, hogy fogyókúrázni mekkora badarság, és most a Psychology Today oldalán azt is összeszedte, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máshogy izzadunk a melegben és a stresszhelyzetekben

Dívány 2015. június 30., kedd 10:01

Izzadni teljesen természetes dolog, főleg ha kánikula van vagy éppen az edzőteremben dönti meg a legutóbbi rekordját. Viszont amikor egy klimatizált irodában izzad egy fontos tárgyalás közben, az már teljesen más kategória. Arról már írtunk, hogy bizonyos ételek fokozzák az izzadást, és hogy betegségeknek is lehet velejárója, de nagymértékű verejtékezést okozhat a stressz is, amit nap mint nap átél a munkahelyén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem tud aludni rendesen, ha szénanáthás

mzd 2015. június 29., hétfő 20:33

Ön allergiás? És észrevette már, hogy amikor úgy dönt, lefekszik aludni, rátör önre a tüsszögés és a köhögés, no meg a szeme is viszketni kezd? A rossz hír, hogy emiatt akár egy órával kevesebbet alhat, a jó viszont az, hogy nincs egyedül és – a Daily Mail segítségével – tippeket is adunk, hogyan enyhítse a tüneteket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 nyári egészségügyi probléma, amire érdemes figyelni

.syl. 2015. június 29., hétfő 11:04

Bár június végén akadt pár hűvösebb nap, a nyár visszavonhatatlanul itt van, és vele együtt néhány szezonális betegség, probléma is, amivel meg kell küzdeni. A Healthista most dr. Deyo Famuboni általános orvos segítségével összeszedett nyolc szezonális egészségügyi kellemetlenséget, és egyúttal azt is, mi a teendő, ha ezeket tapasztaljuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuti úti célok: Salzburg

LS 2015. június 28., vasárnap 19:06

50 éve készült a Muzsika hangjai című musical, amely 5 Oscart is bezsebelt. A valós családi történetből készült, émelyítően negédes filmet viszont annyira imádják az amerikai és a nyugat-európai nézők, hogy turisták ezrei zarándokolnak el Salzburgba, hogy megnézzék a valós helyszíneket. A Trapp család története egyébként tényleg filmvászonra való, a sokgyermekes, özvegyen maradt apuka életébe fényt lopó nevelőnő története nagyon megható, ha leszámítjuk belőle, hogy az Anschluß, azaz Ausztria Németországhoz csatolása évében a család menekülni kényszerült, a napfényes házat pedig az oda beköltöző Himmel és a nácik foglalták el. Mielőtt legyintene, hozzátennénk: a városba látogató évi 1,2 millió turista 40 százaléka a film miatt érkezik Salzburgba, ahol lelkesen végigjárják a forgatási helyszíneket, és a család házát is, mely jelenleg hotelként üzemel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Törtető típus? A Mardekárban lenne a helye!

mzd 2015. június 28., vasárnap 14:19

Ha eddig hiányérzete volt, hogy pont a hétrészes Harry Potterből nem készült kutatás, akkor van egy jó hírünk: egy friss vizsgálat szerint az, hogy valaki a Roxfort melyik házába sorolná be magát, sokat elárul az illető személyiségéről is. A griffendélesek például sokkal inkább extrovertáltak, a hugrabugosok pedig kellemes társaságnak ígérkeznek – tudtuk meg a PsyBlogtól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénisztörés és más érdekességek a hűtlenségről

Sákovics Diana 2015. június 28., vasárnap 09:06

Rengeteg pszichológiai, kulturális és gazdasági tényező befolyásolja a hűtlenség megjelenését és gyakoriságát egy ember életében, de egy biztos: a hűtlenség jellemző emberi tulajdonság, ami a legtöbb kultúrában megjelenik valamilyen formában. A miértre számos elmélet született, és kutatások tucatja foglalkozik a jelenség hátterének és következményeinek felderítésével. Ezekből válogattunk. 

shutterstock 3535093
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar és külföldi sztárok egyaránt ünneplik a melegházasság diadalát Amerikában

Steiner Kristóf 2015. június 27., szombat 19:35

2015 június 26-án pénteken arra ébredt a világ, hogy az Amerikai Legfelsőbb Bíróság Egyesült Államok-szerte elrendelte a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transszexuálisok és interszexuálisok házassághoz való jogát. Bár biztosan sokan úgy érzik, ez nem az ő ügyük, a valóságban óriási dologról beszélünk - hiszen a következő évtized gyermekei számára már épp olyan elképzelhetetlen koncepció lesz a homofóbia, mint mondjuk számunkra az, hogy a nők nem is olyan régen még nem szavazhattak. Színészek, énekesek, zenészek, politikusok ünnepelték a bíróság döntését világszerte - sokan a Twitteren, mások Instagramon, megint mások pedig interjúkban ecsetelték, miért is fontos az elfogadás: Clint Eastwoodtól és Madonnától Leonardo DiCaprión és Brad Pitten át egészen J.K. Rowlingig és Marc Jacobsig rengetegen tartották lényegesnek, hogy állást foglaljanak.

Miközben javában dolgoztam a megszólalások magyarra fordításán, azon merengtem: vajon lesznek-e olyan bátor magyar – akár hetero, akár homoszexuális – közszereplők, akik szintén kiállnak az egyenlőség mellett. A válasz pedig a Facebook oldalamon érkezett meg, amely az elmúlt 24 órában szivirványszínbe borult. Hála a "Celebrate Pride" appnak több tucat magyar sztár cserélte le a profilképét az LMBTQ büszkeség lobogójára - így a külföldi celebritások szavai mellett azt is megmutatjuk, mely hazai hírességek örültek legjobban a történelmi bejelentésnek Ábel Anitától Tatár Csillán és Szily Nórán át Joshi Bharatig. Szívből remélem, hogy közülük sokan ott lesznek idén a 20. jubileumi Budapest Pride-on, és közös, békés küzdelem során Magyarországot is felzárkóztathatjuk azok mellé az államok mellé, ahol már hivatalosan sem ciki melegnek lenni. 

Ezeket a gesztusokat külföldön csak óvatosan alkalmazza

Toma 2015. június 27., szombat 09:21

A kommunikációnak jelentős részét képezi a testbeszéd: ezt megfigyelve sejthetjük a beszélgetőpartner hangulatát, szándékait, őszinteségét, esetleg leplezhetjük  füllentéseit. Ám érdemes tudni, hogy ez a fajta metakommunikáció nem egységes a világ minden részén. Ne lepődjön meg, ha a finnek nem tartanak szemkontaktust, és legyen óvatos, ha olasz beszélgetőpartnere gyakran húzogatja a fülét beszélgetés közben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 184

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés