#ÉLETEM

Megaláz és retusál a fogyásösztönző trollcsoport

Edicsek , mzd 2015. augusztus 26., szerda 10:44

Egy internetes közösség retusálással akarja arra ösztönözni az embereket, hogy minél vékonyabbak legyenek, pontosabban az alanyok beleegyezésével, de inkább anélkül faragják le róluk a plusz kilókat digitálisan, majd a végeredményt közzé is teszik. A Project Harpoon/Thinnerbeauty kezdeményezés mottója szerint az a szép, és szerintük ezzel a módszerrel bárki meggyőződhet, hogy miért is lenne érdemes változtatnia az életvitelén. Az önként beküldött képek mellett azonban elkezdték hírességek és plus-size modellek képeit is vékonyítani, az esetek többségében teljesen természetellenes képekre manipulálva azokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amit nem tud a kutyájáról

Sákovics Diana 2015. augusztus 25., kedd 14:58

A kutyák csodás lények. Ha jól bánnak velük szeretőek, hűségesek, szívesen dolgoznak és odaadásukkal még arra is képesek, hogy gyógyítsanak minket. A kutyák ráadásul rettentő régóta részei az életünknek, így nem véletlen, hogy hajlamosak vagyunk gyerekként kezelni őket, ahogy nem véletlen az sem, hogy képességeikkel olyan sokat foglalkozik a tudomány. Az AsapScience lelkes biológusai most egy remek videóban foglalták össze a legizgalmasabb tényeket, amiket az elmúlt évtizedekben megtanultunk a kutyákról. Jöjjön a lényeg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 jógagyakorlat, amit az irodaszékben ülve is végezhet

Brownie 2015. augusztus 25., kedd 11:14

Ha ön is rutinos jógázó, akkor bizonyára elsajátította már az otthon végezhető stresszoldó és testtartást javító pózok csínját-bínját. De azért a munkahelyén az íróasztalánál ülve sem árt néha nyújtani egy nagyot, amikor úgy érzi, elfáradt a hosszas ücsörgésben és kikapcsolna néhány percre. A Visually infografikájának segítségével ön is gyorsan megtanulhatja a "székjóga" egyszerű és hatékony gyakorlatait. Íme:

14 ok, ami azt bizonyítja, macska nélkül nem élet az élet

etelka 2015. augusztus 25., kedd 09:45

A Distractify gyűjöttt össze egy csomó indokot arra, miért érdemes egyszer az életben macskával élnünk, mi pedig ezzel mélységesen egyet tudunk érteni, és igen, a kutyákat is imádjuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen önmaga, és sztahanovista lesz!

etelka 2015. augusztus 25., kedd 09:08

Azt már sokan és sokszor leírták, hogy a karrierépítés egyik szükséges velejárója a csapatmunka, és a kapcsolatok építése. Az érdeklődés olyan kollégák iránt, akiket nem kedvel különösképpen, vagy olyan ötletek támogatása, amikkel nem ért egyet, jót tesz a karrierjének. Hittük eddig. Ám most készült egy új kutatás, mely szerint ez mégse jó taktika, mivel az ember így nem tud önazonos lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szagok, amikről jobb, ha tudja, mit is jelenthetnek

Becca 2015. augusztus 24., hétfő 20:44

Ciki, amikor a hüvelynek kellemetlen szaga van, nyáron ráadásul még könnyebben meg is tudnak telepedni ott olyan baktériumok, amelyek ezt okozhatják. De az is bőven elég, ha megváltozik a pH-érték, vagy ön túlérzékeny valamilyen élelmiszerre, esetleg mosószert váltott. Így vagy úgy, roppant kínos jelenség ez, és nyilván a legjobb, ha azonnal felkeresi nőgyógyászát, amint változást észlel –de addig is segítségképpen szakértővel, dr. Szőnyi Görgy nőgyógyász szakorvossal átbeszéltük a leggyakoribb tüneteket, és hogy milyen betegségeket jelenthetnek ezek.

A smart parenting cikke alapján, szakértővel elemeztük ki a különböző szagokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 jel, hogy ideje felkeresnie egy pszichológust

Sákovics Diana 2015. augusztus 23., vasárnap 19:54

Az élet elég kemény tud lenni. Van, hogy annyira kemény, hogy szenvedünk, hogy elakadunk, hogy nem tudjuk hogyan tovább, hogy pocsékul vagyunk a bőrünkben. Van, hogy hiába fordulunk ilyenkor a bevált megoldásainkhoz, a családunkhoz, barátainkhoz: nem lesz jobb. Ilyenkor érdemes felkeresni egy pszichológust. 

Arról már korábban is írtunk, ez elméletben egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban korántsem az. Számos érvvel állunk ellen annak, hogy szakértő segítséget keressünk, mintha ez az egész szégyellnivaló lenne. Pedig egyáltalán nem az. Soha nem szégyelljük magunkat akkor sem, ha lázasan a háziorvoshoz fordulunk vagy szemüveget készíttetünk az optikusnál. Ahogy Guy Winch klinikai pszichológus mondta “azt várjuk, hogy egyszerűen csak túl legyünk a pszichés sérüléseinken, miközben bárki, aki valaha rágódott már visszautasításon, agonizált már kudarcon, tudja: a lelki sebek pontosan ugyanolyan bénítóak lehetnek, mint a testiek.“ 

Éppen úgy, ahogy fizikai probléma esetén, a lelki gondoknál is változó, hogy milyen típusú segítségre mennyi ideig van szükségünk. Lehet, hogy már néhány beszélgetés is képes minket helyrebillenteni, lehet, hogy több alkalmas célzott terápiára van szükségünk, és az is elképzelhető, hogy kell az, hogy hetente többször feküdjünk valakinek a kanapéján. Ez részben a problémánk természetétől és a személyiségünktől, részben meg a konkrét lehetőségeinktől, az időnktől, az anyagi helyzetünktől függ.

De mikor érdemes felkeresnünk egy szakembert? Melyek azok a dolgok, amiket figyelmeztető jelként érdemes felfognunk? Rengeteg ilyen van. Daniel J. Reidenberg, Mary Alvord és Dorothea Lack pszichológusok most a Huffington Postban szedtek össze ezek közül 8 kiemelten fontosat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó alvópozíció kell, hogy megtisztítsa az agyát

Edicsek 2015. augusztus 23., vasárnap 13:43

Talán még bele sem gondolt, hogy mikor és hogyan tudná megtisztítani az agyát a napközben felgyülemlett anyagcseretermékektől, pedig egyáltalán nem nehéz feladat, még csak nem is fájdalmas és kellemetlen, hiszen egyszerűen csak aludni kell hozzá. Viszont nem mindegy, hogy milyen alvópozíciót választ! A Journal of Neurosciense-ben pulikált új kutatás szerint az oldalfekvés a leghatékonyabb, hogy megelőzze az Alzheimer-kór és egyéb neurológiai betegségek kialakulását. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hatvan felett sem késő elkezdeni az edzést

Dívány 2015. augusztus 22., szombat 11:02

Mozogni jó. Mindegy, mennyi idősek vagyunk, nemcsak a testünknek, a hangulatunknak, de az agyunknak is jót tesz. Korábbi vizsgálatok bebizonyították, hogy a rendszeres mozgás idős korban frissen tartja az agyat, most pedig egy svéd gigavizsgálat mutatta ki, hogy a rendszeres, mérsékelt testmozgás mennyire jót tesz a szívnek idős korban. Még akkor is, ha korábban inaktív volt az ember. 

A Daily Mail idézi azt a Journal of the American College of Cardiology nevű szaklapban megjelent vizsgálatot, melyben a kutatók 14 éven át 33 ezer svéd férfi edzési szokásait és egészségi állapotát követték nyomon. A vizsgálatból kiderült, hogy a szívelégtelenség kockázatának csökkentésében fontosabb, hogy az idősebb emberek aktuálisan hogyan és mennyit mozognak, mint az, mennyire voltak aktívak harminc évesen. Azok a 60 felettiek, akik napi 20 percet gyalogoltak vagy bicikliztek társaiknál 21 százalékkal ritkábban szenvedtek szívproblémáktól, míg a csapat leginaktívabb részénél 47 százalékkal volt nagyobb esélye az ilyen betegségeknek. Az érdekes az, hogy a legkeményebben edző résztvevők voltak a legveszélyeztettebbek, náluk az átlagnál 51 százalékkal nagyobb volt a szívelégtelenség kialakulásának veszélye. 

A tanulság tehát az, hogy mozogni idősen is kell, de azért érdemes tartani a mértéket. Hajrá!

Itt a tevékenység, ami 50 százalékot dob gyermeke memóriáján

Sákovics Diana 2015. augusztus 21., péntek 18:41

Nem nagy bréking, hogy az edzés jót tesz a memóriánknak,tudják ezt az okosok rég, ahogy tudják azt is, hogy az időskori testmozgás segít tovább frissen tartani az elmét. Most egy friss kutatás árnyalta a képet, és kiderült melyik az a mozgásforma, ami akár ötven százalékkal is növelheti a rövid távú memória hatékonyságát. Hogy melyik az? A fára mászás, az. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye komolyan az izomfájdalmakat!

Brownie 2015. augusztus 21., péntek 18:40

Időről időre mindenkinek lehet izomláza, például intenzív testmozgás után. Ha viszont túl gyakran, tartósan vagy látszólag ok nélkül tapasztal izomfájdalmakat vagy ízületi panaszokat, érdemes kideríteni azok kiváltó okát. A Healthista szakértők segítségével összegyűjtötte, mi minden állhat a merev, feszült izmok hátterében és mi a megoldás a fájdalmak enyhítésére.

Csak kövér vagyok, nem gusztustalan!

Sákovics Diana 2015. augusztus 20., csütörtök 10:51

Az elmúlt évtizedekben az elhízás olyan járványszerűen terjed a nyugati lakosság körében, hogy ha Freud ma élne, tuti, hogy az evészavarokkal foglalkozna. Ennek ellenére a kövérség stigma, az elhízott emberekhez gyakran zsigerből negatív tulajdonságokat társítunk: gyengének, igénytelennek, csúnyábbnak tartjuk őket, pedig az elhízás oka messze nemcsak az illető tulajdonságaiban keresendő. Az elhízás hátterében éppen úgy állhatnak a korai traumatikus élmények, mint a környezetünk vagy az életmódunk. Korábbi kutatások azt is pedzegették már, hogy az elhízott embereknél a megnövekedett étel iránti sóvárgás és szégyen jelentősen hozzájárul a testsúly fenntartásához és növekedéséhez. Most ezt az elméletet bizonyította kutatássorozatával dr. Janet Tomiyama, a Los Angeles-i Egyetem pszichológusa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fertőtlenítse a telefonját egy új találmánnyal!

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 20., csütörtök 09:18

A Phone Soap egy olyan kis doboz, amibe esténként csak beteszi a telefonját, és az UV-lámpa segítségével fertőtleníti a készüléket, miközben tölti is. A "telefonszappanban" két fénycső van, ez elpusztítja a baktériumokat, amik a nap során rátelepednek a készülékre, vagyis mindenfajta folyadék, hő vagy vegyszer nélkül tünteti el az esetleges kórokozókat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
559 szavazat 591 szavazat

Minden, amit tudni akart az alvásról

Dívány 2015. augusztus 19., szerda 18:19

A Huffington Post szépen összefoglalta, hogy milyen szakaszai vannak az alvásnak, hogy éppen mi történik velünk adott fázisban és hogy mit lehet tenni, ha nem alszunk eleget. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dolog, amiért a pszichológusok szerint megéri nyaralni

Sákovics Diana 2015. augusztus 19., szerda 13:11

Nyaralás. Ha nem fojtogatja a lelkét a szekpszissel vegyes realitás, ha nem rágja a tudat, mennyibe is kerül, akkor erről a szóról valószínűleg csupa klassz dolog jut eszébe. Kiszakadás a mindennapokból, pihenés, kaland, feltöltődés. De a nyaralás tényleg olyan jó nekünk, mint hisszük? Utánatúrtunk mit mond erről a tudomány, és amerre csak néztünk, helyeslően bólogató fehérköppenyesekre bukkantunk. Következik 5 dolog, amiért bizonyítottan megéri nyaralni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute hosszú hétvége: fapadossal a tengerpartra!

travelo 2015. augusztus 19., szerda 08:50

Kiborítja a szakadó eső? Ráadásul itt egy újabb hosszú hétvége, és még nincs programja? Last minute elutazna ahelyett, hogy a rakparton nyomorogva bámulná a tűzijátékot? Íme három tengerparti menekülőútvonal, a nyálkás budapesti időből a napfény és homok birodalmába. Jó utat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A munkahelyi bunkóság terjed, mint az influenza

Sákovics Diana 2015. augusztus 18., kedd 20:01

Az, hogy mennyire vagyunk elégedettek a munkánkkal, rengeteg dologtól függ (itt össze is szedtük ezeket), de semmiképpen nem kalkulálható ki belőle, hogy milyenek a kollégák és milyen a munkahelyi hangulat. Az életünknek jelentős részét töltjük a munkahelyi közösségben, és mint minden más csoportban itt is alakulunk, formálódunk, alkalmazkodunk, igyekszünk betagozódni, magunkévá tesszük a közösség szokásait, szabályait, és magunkévá tesszük az ott dívó kommunikációs stílust is. Még akkor is, ha az egyébként gáz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dubaj tényleg a végletek városa

etelka 2015. augusztus 18., kedd 14:23

Hogy milyen Dubaj? Nagy. Hatalmas. Gigantikus.Felfoghatatlanul gazdag. Tiszta. Sőt, nagyon tiszta. Eközben pedig a férfiak 2000 éve változatlan ruhában járnak, a nők pedig fekete leples kísértetként bolyonganak a bevándorlók által tisztára súrolt bevásárlóközpontokban. Ez alapján persze úgy tűnik, hogy Dubaj szörnyű hely, ahová az ember még véletlenül se tegye be a lábát, de ez nincs így. Egyszerűen csak egy olyan város, aminek a megkedveléséhez idő kell.

Praktikum

Vigyen konnektor átalakítót

Legyen önnél mindig egy pulóver/kendő

Legyen hosszú nadrág/szoknya

Nem árt egy kulacs és kalap

Kezdjük az elején. Dubajról mindenkinek az olaj, az olajmágnások sok pénze és a magyar celebcsajok gyors pénzkereső kiruccanásai ugranak be. Két rossz hírünk is van. Dubaj már rég nem az olajból él, és a magyar lányok helyett pedig a latin csajok a keresettek, legalábbis a felső szegmensben.

Eközben Dubaj és vele együtt az egész Egyesült Arab Emirátusok egy halom pénzt fektetnek a turizmusba, ami évek óta virágzó iparág. Persze nem a nyár közepén, ilyenkor csak az elszántak maradnak és mennek Dubajba, hanem valamikor november táján, amikor a tenger finom és meleg, az éjszakai levegő 25 fokosra hűl, de napközben sincs több 30 foknál.

Mi viszont roppant bátor módon július végén indultunk el, hogy legalább valami benyomást szerezzünk a helyről, ami igencsak megosztja az ott járt turistákat, és azt a sok magyart, aki kint dolgozott vagy dolgozik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem kell napi 8 órát dolgoznia, ha hatékony akar lenni

Dívány 2015. augusztus 18., kedd 09:25

A munkaidő manapság elég szabadon értelmezett, de fogjuk rá, hogy a többség még mindig 8 órát dolgozik egy nap. Régi, bevett rendszer, csak éppen nem túl hatékony - mutat rá a Podio egy infografikája. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már most hiányzik a Sziget?

Sákovics Diana 2015. augusztus 17., hétfő 21:59

A barátnőm már két héttel a koncertek előtt teljesen be van sózva. Várja, tervezi, folyamatosan hallgatja, klipeket nézeget, rajongói fórumokat búj, a többi rajongóval csetel. Tele van energiával, lelkesen nyomja le a mindennapi teendőket, hogy akkor, ott  majd nyugodt lehessen a lelkiismerete. És mindig így is van. Abban a két napban, amit az utazással és a koncerttel tölt, megszűnik a világ: csak a jelen létezik. Amikor az egésznek vége, még egy napon át pörgetik az élmények, kábult és boldog, még körülöleli az álomvilág. Az ébredés aztán nehezebb, megint kell vagy két hét, hogy elmúljon az üresség, hogy ne tűnjön minden olyan átkozottul szürkének, hogy visszazökkenjen a szokásos kerékvágásba. Aztán néhány hónap múlva az egész kezdődik elölről. 

Említett barátnőm egyébként túl van a harmincon, az életét remekül menedzselő, felelősségteljes szülő, és emellett egy zenekar lelkes rajongója. Odavan a koncertekért, a zenéért, a fesztiválokért. De vajon miért? Mi van ezekben az eseményekben, ami ennyire magával tud ragadni minket? És mi az az üresség a koncertek, fesztiválok után, amit érezünk, amit neten gyakran csak fesztivál utáni depressziónak becéznek? A koncertek és fesztiválok pszichológiája következik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tévhit a másnaposságról

Brownie 2015. augusztus 17., hétfő 13:46

A lazítás mindenkinek kijár, de azért nem mindegy, milyen gyakran és mennyire nézünk a pohár fenekére, hiszen az átmeneti felhőtlen hangulatnak ára van: a mulatást követő napon jön a pokoli fejfájás, a fáradtság, a szájszárazság, a levertség, az émelygés, a magas vérnyomás, azaz a rossz közérzet. A WebMD összegyűjtötte a legelterjedtebb tévhiteket a macskajajról, hátha ezentúl tudatosabban fogunk inni.

Fehérneműre vetkőzött, hogy kiálljon az étkezési zavarosokért

mzd 2015. augusztus 17., hétfő 12:01

Nem mindennapi dologgal szerette volna megmutatni Jae West, hogy kiáll azok mellett, akiknek étkezési vagy önbecsülési zavarai voltak és vannak. A nő London egyik forgalmas pontját, a Piccadilly Circust választotta, hogy egszabaduljon a ruháitól és bekötött szemmel arra buzdítsa az embereket, hogy rajzoljanak egy szívecskét a testére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 dolog, amivel javíthat egy iszonyú napon

Sákovics Diana 2015. augusztus 16., vasárnap 18:13

Mindannyiunknak van rossz napja. Olyan, amikor semmi sem jön össze, amikor úgy tűnik, ellenünk van az egész univerzum. Ahogy pedig az egyik rossz után következik a másik, mi egyre idegesebbek, frusztráltabbak leszünk, és egyre inkább hajlamosak vagyunk elrontani olyan dolgokat is, amikkel máskor soha nincs gondunk. De mi az ördögöt kezdhetünk az iszonyú napokkal? Alice Boyes pszichológus a Psychology Today oldalán válaszol a kérdésre.   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szarvasgombaünnep: luxusételek a falunapon

etelka 2015. augusztus 16., vasárnap 16:28

Negyven fok, levél se rezdül, amikor leparkolunk Jászivány VIP parkolójában. Szarvasgomba ünnepre jöttünk a nyár talán legmelegebb napján, amit már az M3-as kivezetőjénél megbántunk. Inkább döglöttünk volna valami strandon - sóhajtoztunk, miközben a GPS próbált a helyes útra terelni minket. Ki az a hülye, aki a Sziget legerősebb napjára, egy időben a Bor, Mámor, Bényével rakta ezt a fesztivált? Talán ez sosem fog kiderülni. És hogy, miért éppen Jászivány? Mert itt találták meg Magyarország legnagyobb gombáját, ami 1280 grammos volt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha pasizásra hangolt nőt akar, etesse!

Sákovics Diana 2015. augusztus 16., vasárnap 15:28

Tudjuk, hogy a nők buknak a kihívásokra, a mélyebb hangra és a széles arccsontra, hogy odavannak a világhoz alázatosan álló férfiakért, de eddig még nem volt biztos recept arra, mivel lehet egy nőt igazán fogékonnyá tenni a pasizásra. Most már van. Etetni kell minket. Teli hassal ugyanis úgy tűnik a nők inkább érdeklődnek a párkapcsolatok, a romantika iránt, mint éhesen. Legalábbis amerikai agykutatók friss tanulmányukban erre jutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 ... 189

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés