Etesd a halakat golflabdával!

golflabda-leadAki eddig csak azért nem golfozott tengerjáró jacht fedélzetén, mert környezettudatos, most fellélegezhet: itt a bio-golflabda – a héja két nap alatt lebomlik, belsejében haleledelt rejt.

cikk-tipus-altalanos

golflabdaA statisztikai adatok szerint a Csendes-óceánban lévő hulladékmennyiség körülbelül a kétszerese az Egyesült Államok területének. Mintegy 100 millió tonna szemét hánykolódik a vízen, amely Hawaiit elhagyva immár Japán felé közelít. A tengerpartokon összegyűjtött hulladék 40-60 százaléka műanyag. A vízbe kerülő szemét gyakran mérföldeket utazik, mielőtt valahol partra sodródna.

A hagyományos golflabdával való ütögetés a víz mellett nem csupán barátságtalan húzás az élővilággal szemben, hanem illegális is. A spanyol gyártó ezért folyamodott az alternatív megoldáshoz: olyan labdát dobott a piacra, amellyel akár a tengert is teleszórhatják a golfőrültek (így talán a partmenti golfpályák üzemeltetői jobban örülnek a "találmánynak", mint a halak).

Az ecolabda 100 százalékosan flóra- és faunabarát, teljesen organikus, nem mérgező és nagyon hamar lebomlik. Amint a vízbe jut, 48 órán belül felszívódik a héja, és hozzáférhetővé teszi a halak számára a belsejében rejtőző haleledelt.

 

cikk-tipus-linkek

Hetente hét tonna holmi

Ne dobd ki, ami nem kell, hanem vidd a rászorulókat segítő second handbe – legalábbis Svédországban megteheted: a lelkes skandinávok heti hét tonna holmit adnak le, fiatal designerek pedig direkt ezek átszabására szakosodtak.

Mustra