Obama neje a szőrmék ellen – a Fehér Ház tudta nélkül

obama-leadAz amerikai first lady is szerepel a nemzetközi állatvédő szervezet legújabb, bundaellenes kampányának hirdetésein, de a Fehér Ház nem örül, mert senki sem kért engedélyt – a PETA szerint azért, mert úgysem kaptak volna.

cikk-tious-rovid

obama-plakatWashingtonszerte bárki szembetalálkozhat Michelle Obamával, legalábbis plakáton. Az amerikai divat nagyasszonya ugyanis olyan celebekkel szerepel együtt, mint Oprah Winfrey televíziós műsorvezető, Carrie Underwood countryénekesnő és Tyra Banks, egykori topmodell, producer és műsorvezető.

A hírességek a PETA legújabb szőrme-ellenes kampányának lettek az arcai. A szőrmeviselés régimódi és kegyetlen dolog – hirdeti a plakátokon Obama neje hölgytársaival.

Hiába szolgál jó ügyet, a Fehér Ház egyáltalán nem boldog attól, hogy Michelle Obama metróplakátokon tűnik fel, ugyanis az állatvédő szervezet nem kért engedélyt az elnökasszonytól, azaz Michelle az akarata ellenére lett reklámfigura. A PETA azzal indokolta ezt a lépését, hogy a first lady nem járult volna hozzá, hogy kampányarc legyen.

 

cikk-tipus-linkek

Leszbikus tévés az Év nője

A vegetáriánus étrend melletti kardoskodást és a szőrmékről való lemondást díjazták 2009-ban az állatvédő aktivisták: a PETA Ellen Degenerest választotta az Év nőjévé, aki felesége hatására lett nagy állatbarát.

cikk-tipus-kulsolink

• A PETA honlapja

Mustra