Hulladékpapírból virágcserép

Hamarosan ökobarát cserépben nevelhetjük a növényeinket: környezetkímélő virágtartó gyártását kezdik meg Győr-Moson-Sopron megyében – hulladékpapírból.

cikk-tious-rovid


A biotermék a műanyag „cserepeket” helyettesíthetné, amelyek közül hazánkban évente több millió végzi a szemétben, jelentősen terhelve így a környezetet. A Sragner & Sragner Kft. februártól olyan virág-, és növénytartó edényeket állít elő hulladékpapír pépesítésével, valamint vákuumtechnológiával, amelyek hulladékként teljesen lebomlanak (nem szennyezve eáltal a környezetet), vagy pedig a növénnyel együtt kiültethetőek, és a "papírcserép" ott helyben lebomlik.

A környezetbarát virágcserép – amelyet hamarosan a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben fognak gyártani – iránt minden bizonnyal itthon és külföldön (különösen Nyugat-Európában) is élénk lesz az érdeklődés. 

A cég azonban már most további terveget szövöget: útépítéseknél rézsűk megkötésére használható termékekkel bővítenék a termékskálát, ám ezekben a speciális elemek már a fűmagot is tartalmazzák.

 

cikk-tipus-linkek

• Kimért kaják boltja Londonban
 Igyál tintahalból – és edd meg az üveget!

Oszd meg másokkal is!
Mustra