A világév képeslapjait gyerekek tervezték

Zanza!

kepeslapleadKi mit üzen a világnak? - képeslapkiállítás a Zöld Galáriában. A biológiai sokféleség évében gyerekrajzokból készültek el a képeslapok. A három legjobb a világév hivatalos képeslapja lett.
cikk-tipus-altalanos

Tavaly decemberében zárult a zöldtárca „Üzenj a világnak - a biológiai sokféleség jegyében!" című nagysikerű pályázata,. Immár a legjobb, legszebb alkotásokból rendezett kiállítást nézheted meg ingyenesen a Zöld Galériában.

A pályázóknak „képeslapon" kellett bemutatniuk, hogy számukra miért fontos az élővilág sokszínűségének megőrzése. Az apropója pedig mindennek az, hogy a 2010-es esztendőt az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánította. A világ minden pontján így próbálja rádöbbenteni a döntéshozókat és a lakosságot arra, hogy az élővilág sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradásának érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is. Az élővilág változatossága, az élőlények között fellelhető számtalan kapcsolat és finom összefüggés nélkülözhetetlen a természet működéséhez. Az emberiség azonban egyre több visszafordíthatatlan változást okoz környezetében, ezáltal csökkenti az élővilág sokféleségét, amivel saját létét is veszélyezteti.

A felhívásra egyébként több mint ezer, rendkívül ötletes és színvonalas képeslapterv érkezett. A szakmai zsűri korcsoportonként választotta ki a nyertes pályamunkákat - így külön „tablón" lehet látni például az óvodások, az általános- és a középiskolások alkotásait. A legapróbbakat főleg a fák, madarak foglalkoztatják, a középiskolás rajzokon pedig szinte kivétel nélkül a bolygónk és a kontinensek jelennek meg. A három legötletesebb pályaművet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nyomtatott formában is megjelentette, és a biológiai sokféleség világévének hivatalos képeslapjaként használja.

Időpont: 2010. február 1-jétől 26-ig a Zöld Galériában.
Helyszín: 1011 Budapest, Fő u. 44-50
A Galéria nyitvatartási ideje: hétfőtől-csütörtökig 8 órától 16:30-ig, illetve pénteken 8 órától 14:00-ig

cikk-tipus-linkek

Blogmustra