Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Észak felé vesszük az irányt, úti célunk Finnország legrégebbi városa.

Az Aurajoki folyó torkolatánál, az ország délnyugati részén fekszik Finnország ötödik legnagyobb városa, Varsinais-Suomi (vagyis Igazi Finnország) régió központja. A legrégebbi finn városként ismert települést a 13. században alapították, igazán jelentőssé azonban csak két évszázaddal később kezdett válni – ekkor szentelték fel híres katedrálisát, mely a helyi érsekség központja lett. A középkorban fontos Hanza-városnak számított és német kereskedőknek adott otthont. A bevándorlók aránya jóval nagyobb itt, mint bármely más finnországi városban.

Ugyan hivatalosan nem rendelkezett fővárosi ranggal, évszázadokon keresztül itt volt a finn közigazgatás központja, az ország felett uralkodó svéd hercegek és a kormányzók itt rendezték be rezidenciájukat. 1640-ben itt alapították az ország első egyetemét. A 19. század elején Finnország az Orosz Birodalom része lett, a cár ekkor úgy döntött, az Oroszországhoz közelebb fekvő Helsinkibe helyezteti át a kormányzati székhelyet. A város ma 187 ezer főnek ad otthont, köztük a legjelentősebb Finnországban élő svéd kisebbségnek. A folyó két partját – melyek közül a nyugati part sokkal fejlettebb és népesebb – kilenc híd köti össze, emellett a gyalogosok és kerékpárosok a Föri nevű kisebb komp segítségével is átkelhetnek az Aurajoki felett. 

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra