Gyerekszobadekor

halak_keszA kicsik szeretik nézegetni a levegőben himbálódzó, színes figurákat, de bármi legyen is az, érdemes olyat csinálni, ami neked is tetszik. Ha már nagyobb a gyerek, könnyen átalakíthatod pecázós játékká.

Ha szerzel pár színes filcdarabot, kivághatsz belőle halakat vagy madarakat, virágokat… Előtte azért papíron tervezd meg.

A filc azért praktikus, mert nem feslik a széle. Ha kivágtad, színes cérnával varrd össze a két oldalát, tömd ki egy kis gyapjúval, köss rá valami élénk színű madzagot, és lógasd föl akár egy botra, akár a lámpára.

Ha te is a halakat választod, érdemes az oldalára varrni vagy ragasztani néhány tépőzárdarabot, így könnyen átalakítható pecázós játékká, amikor már kicsivel nagyobbacska gyermekünket nem köti le úgy a nézegetés, inkább horgászna.

Csak le kell majd akasztani a halakat, egy botra zsinórt kötni, a végére valami súlyt és egy darab tépőzárat erősíteni. Én egy nagyméretű, henger alakú fagyöngyöt találtam a kislányom gyöngyösdobozában, erre ragasztottam a tépőzárat, de mivel kicsit könnyűnek bizonyult, még egy kis rézcsődarabkát is húztam a madzagra.

Ezen nincs is túl sok magyaráznivaló, de azért néhány kép az elkészítés fázisairól:

 

halak_elotte halak_varras

halak_asztalon halak_logva