Kína legdögösebb dívái fehérek

A világszerte ismert luxusáruház-lánc Kína legszebb híres nőivel reklámozza felsőkategóriás termékeit. A stúdióban készült képeket a neves fotós-páros, Mert & Marcus fényképezte, a modelleket rendesen kifehérítették az utómunkák során.

Ami az angoloknak a Harrods, vagy az amerikaiknak a Nordstrom, az a kínaiaknak a Lane Crawford. A luxusáruházat 1850-ben alapították, üzletükben a világ minden tájáról a legújabb és legjobb tervezők ruháit, cipőit, fehérneműit, kiegészítőit, ékszereit és kozmetikumait árulják.

A Lane Crawford szezonális kampányai mindig nagyon népszerűek és látványosak. Idén is kitettek magukért, 2012-es tavaszi-nyári reklámanyagukat az elválaszthatatlan fotós-duó,Mert Alas & Marcus Piggott fényképezte Panos Yiapanis stylist közreműködésével. A Guy Bourdin stílusát követő divat- és reklámfotós páros három egymástól teljesen eltérő személyiséget állított kamerája elé, Kína egyik favoritját, a pekingi származású modellt, Sui He-t, az ország legünnepeltebb és legdögösebb színésznőjét, Li Bing Binget és a modell-színésznőként dolgozó Chen Rant.

A szezon slágerei egy képen.
A szezon slágerei egy képen.Mert Alas & Marcus Piggot

A magas színvonalú vendéglátást mindig szem előtt tartó Lane Crawford mostani tulajdonosai Peter Woo és lánya, Jennifer Woo családi áruházukat egy hagyományos kis helyi üzletből fejlesztették fel, mára 4,3 milliárd dollára tehető a vagyonuk. Az üzletet egyébként két skót alapította 1850 augusztusában. A kezdetben élelmiszerrel és borral kereskedő  páros a háború után a semmiből építette újjá áruházát, élvezeti cikkekkel, ékszerekkel és kozmetikumokkal is bővítve kínálatát. Ekkor tevődött át a hangsúly az exkluzív márkákra.

Hazájuk modern női Alexander McQueen, Balenciaga, Céline, Azzedine Alaia és Alexander Wang elegáns, legtrendibb  darabjaiban pózolnak a zöld háttér előtt. A piros rúzson kívül nem sokat mutató sminket Charlotte Tilbury készítette. A hosszú, csillogó egyenes frizurák fodrásza pedig Paul Hanlon volt. Azért azt megjegyeznénk, hogy a modellek bőre a képen épp olyan fehér, mint amire minden távol-keleti nő áhítozik: a fehérítőkrémeknek hatalmas a piaca Kínában, akárcsak a szemnagyobbító műtéteknek, és minden beavatkozásnak, amivel ki lehet tűnni a tömegből.

Lane Crawford kampány
Lane Crawford kampányMert Alas & Marcus Piggot
Oszd meg másokkal is!
Mustra