Gyűrűtrend: gyöngyösön kívül bármit hordhat

Idén is hordhatja a régi gyűrűit, nem sokat változott a kínálat, talán a gyöngyökkel díszített verziót nyugodtan otthon hagyhatja 2012-ben. Fesztiválszezonra pink nyulas műanyag gyűrűt már 2300 forintért vehet, a koktélgyűrűnek már borsosabb ára van.

Nem feltétlenül kell feltűnőnek lennie egy gyűrűnek ahhoz, hogy feldobja öltözetünket, és nem is kell telepakolnunk a kezünket velük ahhoz, hogy elvonjuk a figyelmet ruházatunkról. Egy jól kiválasztott darab viszont szinte már elengedhetetlen kellék, szóval úgy tűnik, idén sem kell visszafogni magunkat, ha extrém gyűrűre vágyunk.

Körülnéztünk hát gyűrű fronton, milyen formákra érdemes vadászni a tavaszi-nyári szezonban. A klasszikusnak számító ezüst mellett idén is előszeretettel választanak az ékszertervezők szokatlan anyagokat, mint például a fonal, az alumínium, üveg, bőr vagy a fa.

Az ötvösként végzett Visy Dórit leginkább a természet inspirálja elsősorban alkalmi ékszerei megtervezésénél. Visy Firenzében, az Alchimia művészeti iskolában tanulta a szakmát, megszállott gyűrűgyűjtő, érdeklik az elvont formák, és szívesen használ az ékszer-készítéshez műgyantát, papírt és Sibuicsit, azaz egy japán ötvözetet, ami az ezüst és a réz ötvözetéből áll. Vásárlói körét 25-től 35 évesekig behatároló fiatal tervező gyűrűi átlagosan 10-15 ezer forintba kerülnek, a nyakláncok körülbelül 30-35 ezer forintért kaphatóak.

Bodor Bernadett cérnával kombinált ezüst gyűrűi és designtárgyai is nagy népszerűségnek örvendenek, cérnával díszített gyűrű kollekciója a vicces "Cérna volnék, selyem volnék" fantázianevet kapta. Bodor 2005-ben végzett a MOME fémműves tervezőként, de a barcelonai Escola Massana képzésén is részt vett. Gyűrűi 7 200 Ft és 51 200 Ft között mozognak, egyik kedvencünk a golyós ezüst gyűrű kék fonallal a közepén 29.800 forintért.

Lipóczki Ákos Lipi Design néven indította el vállalkozását, de ő a művészeti vezetője a Ráday utcában található Sterling Galériának is. Több belsőépítészeti és formatervezői munka köthető a nevéhez. Hajlított műanyaglapból készített gyűrűi közül szívesen elfogadnánk a „Kristálygömb” elnevezésűt, melynek alapja egyetlen műanyaglap, ami egy hegyikristály golyót fog közre. De a Lipi Designnak vannak ennél játékosabb termékei is, ilyen például a kifejezetten kocsmázásra ajánlott cápa, a pink nyúl, vagy a krodokil gyűrűkollekció 2300 forintért.

A Piaget az egyik legnagyobb név az ékszerészek körében, a kezdetben óragyártással foglalkozó céget 1874-ben alapították, majd a hatvanas években bővítették profiljukat innovatív ékszer kínálattal. A luxusékszerekben utazó cég egy fiatalabb, tehetős generációt is be szeretne vonzani üzletébe, ezért pár éve piacra dobott klasszikus koktélgyűrű kollekcióját az ikonikus koktélok ihlették, úgy mint a „Blue Hawai”, a „Lemon Fizz” és a merész „Mojito”.Az évek óta töretlenül sikeres  „Blue Hawai” koktélgyűrűre például drágakövekkel díszített szívószálat is terveztek, de kapható citromkarikával díszített változat is. Árakat sajnos nem találtunk, de el tudjuk képzelni, hogy inkább egy koktélbár árába, mint egy egy-két italért kért összegbe kerülnek.

Piaget koktélgyűrű
Piaget koktélgyűrű

Az Új-Zélandi származású Alexandra Dodds képzőművész letisztult, mégis bonyolult hatású, egyéni ékszereket készít bronzból, fekete vagy ezüst bronz színekben. Gyűrűit limitált szériában lehet kapni 275 és 495 dollárért, azaz 57 500 és 104 ezer forintért. Kollekciójának egyik legjobbja a „Ghost Dance” nevű gyűrű 275 dollárba kerül.

A Piagethez hasonlóan az egész világon ismert Bijules márkát Jules Kim alapította New Yorkban. Az egyszerűségükkel és klasszikus formavilágukkal hódító ékszerek népszerűek a celebek és a divatvilág körében is. Darabjaik jelentek már meg a Vogue-ban és az Elle-ben is, és olyan hírességek viselik őket, mint Beyoncé, Kate Perry, vagy az Aston Kutcherrel frissen összeboronált Rihanna. A Rock kollekcióból például egy vaskos gyűrű 485 dollárba, 101 500 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra