Hajdíszek: Cicciolina már 700 forintból lehet

A celebek szívesen viselnek hajkiegészítőket a különböző eseményeken, aki követni akarja őket, már 600 forintért vehet magának tollas csatot, csillogó hajráfot. 2000 forint alatt pedig akár egy egész virágos keretet is viselhetünk a fejünkön, vagy Cicciolina nyomdokaiba is léphetünk. Ha akarunk.

Nemrég kaptunk egy összeállítást, amely arról szólt, hogy milyen fej- illetve hajdíszeket viseltek ismert külföldi nők különböző eseményeken. Felmértük a kínálatot, és körbe is néztünk néhány üzletben, ahol kiegészítőket (is) árulnak, mennyire lehet lemásolni a hírességek stílusát. A válasz igen, akkor is, ha akár több évvel ezelőtti az a dísz.

1. Tollasbál

stradi haj2

Hogy mennyire volt vitatható az a tollas ruha, amelyet Ördög Nóra a X-Faktor egyik adásában viselt, azt mindenki döntse el maga, az tény, hogy az igazi vagy kamu madártartozékokból készült kiegészítők nem akarnak kikopni a divatból. Nyilván a Fekete hattyú is lendített a népszerűségükön, igaz, Maggie Gyllenhall már évekkel korábban is egy ilyen dísszel a hajában jelent meg a vörös szőnyegen. Szinte mindegyik üzletben találtunk tollas csatot vagy fejdíszt, az előbbieket már 1300 forintért is meg lehet vásárolni - lásd H&M-, az utóbbiak valamivel drágábbak. A kézműves termékeket áruló internetes boltban, az Etsyn is érdemes egyébként körülnézni, ha valami egyedire vágyunk. Vigyázat, hiába tűnik olcsónak egy termék, erre jön még a postaköltség.

2. Virágom, virágom

IMG 1986

Még nem számoltuk meg, de tíz nőből legalább egy biztos, hogy tűzött már óriási virágot a blézerére az elmúlt pár évben, a merészebbek pedig hajdíszként is hordják a textilvirágokat. A legtöbb gyártó erre fel is van készülve, így csatot és kitűzőt is szerelnek a díszekre, hogy mindenki maga dönthesse el, éppen a frizurájával vagy a kabátjával akarja idézni a tavaszt. Míg sok celeb az egészen óriási virágokhoz ragaszkodik - lásd Sarah Jessica Parker és Taylor Swift -, addig a boltokban azért hetes busz-kompatibilisebbeket is lehet találni. A legnagyobb választékkal a Claire's-nél találkoztunk, itt a méretesebb művirágok ezer forint felett kaphatóak. A Bijou Brigitte-nél 1990 forint volt egy flitteres szélű virág, a C&A-nál és a Sixnél 1790 egy-egy 2in1 darab. A H&M üzletében mindenesetre 790-990 forintért találtunk elfogadható virágokat, és ők gondoltak azokra is, akik új (mű)bőrszoknyájukhoz anyagban passzoló kiegészítővel szeretnék megörvendeztetni magukat. Hajrá!

3. Még mindig növények

IMG 1993

Ha valaki nem a szaporító, hanem a létfenntartó szervekért rajong, akkor szintén tobzódhat, az üzletek ugyanis tele vannak levélmotívumos fejdíszekkel. Babérkoszorúval ugyan nem találkoztunk, és olyan mívesen kidolgozott darabokkal sem, mint amilyet Jennifer Lopezen vagy Diane Krugeren láttunk, de közel 2000 forintért ne is nagyon számítsunk másra. A legnagyobb választék ebben az esetben is a Claire's üzletében volt, igaz, az ünnepélyes darabokért érdemes ellátogatni a H&M kiegészítős részlegéhez - az előbbi helyen 1890 forint volt a képen látható hajdísz, a másik üzletben pedig 1290 egy szintén fém, de virággal és gyönggyel is díszített változat. Mivel nem apró méretű kiegészítőkről van szó, mindenképpen érdemes felpróbálni, hogy jól állnak-e.

4. Pántok, ráfok minden mennyiségben

stradi haj3

Az idei Golden Globe gálán Charlize Theron, Busy Phillips  és Michelle Williams is hajpántot viselt, és a Huffington Post olvasóinak többsége úgy találta, hogy ezek sikkesek és egyediek voltak, nem kislányosak és hétköznapiak. Aki utánozni kívánja őket, választhat: vagy otthagy a Mangóban egy csomó pénzt egy egyszerű fekete darabért, vagy kihasználja azt, hogy a legtöbb divatüzletben leárazások vannak, és kevesebb mint 2000 forintból vásárol magának egy fényesen csillogó hajráfot. Jó, a Bijou Brigitte-nél, lehet, hogy 1290 forintot is kell fizetni egy olyan darabért, amelynek mása a Stradivariusban csak 595 forint.

A sztárok körében szintén divatosak a vékony, esetleg homlokra tolt hajpántok, amiről nekünk, magyaroknak inkább Cicciolina jut eszünkbe, míg külföldön inkább Paris Hilton vagy Nicole Richie ennek a trendnek a nagykövete. Ezekkel a kiegészítőkkel egyébként Dunát lehetne rekeszteni, a Sixnél a legtöbb darab 1500 forint alatt van, a H&M üzleteiben pedig még olcsóbbak, már 990 forintért is van egy láncos kiegészítő, amihez egy sima, barna színű hajráf is jár.

5. Masnik, pillangók és minden, ami csat

IMG 2017

A masni is egyike azon motívumoknak, ami egyáltalán nem akar kikopni a divatból. Katy Perryn egy flitteres változatot láttunk pár éve, amelynek kisebb, pillangósított mását meg is találtuk a Stradivarius oldalán. A négy hajgumiból és két hullámcsatból álló szett most 595 forint. Aki nem stilizált pillangókra vágyik, menjen el a Bijou Brigitte üzletébe, ahol a bejáratnál figyeltünk fel a virágokkal díszített lepkecsatokra. A boltokban persze egyéb, főként virágos csatokat is lehet találni, és ha valakinek kellő türelme van hozzá, olyan frizurát is csinálhat magának, amilyet eddig főként menyasszonyoknál láttunk és amivel egyszer Keira Knightley fodrásza is megpróbálkozott: nem kell hozzá semmi más, csak sok virágos, csillagos, vagy bármi más aprósággal díszített csat, amit ízlésesen elszórva kell elhelyezni a hajban. A C&A üzletében, ahol egyébként a saját boltokkal rendelkező Six és I Am márkák kiegészítőit árulják, 1190 volt egy 4 darabos szett, 1490-ért egy 5 darabos, de nagyobb csatokból állót is kaphatunk, és 1590 forintot kóstál két darab hullámcsat, amelyeknek egy-egy gyöngy van a végén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek