Új trend a zaklatásban: szoptatás közben lesik ki az anyukákat

GettyImages-665240977

Az Egyesült Királyságban törvénymódosító javaslatot nyújtottak be, hogy büntethetővé váljon, aki szoptató anyukákat kukkol. A brit anyukák ugyanis megdöbbentő történetekről és felháborító viselkedésről számoltak be.

Nincs is annál természetesebb dolog, minthogy egy újdonsült anyuka megeteti csecsemőjét, történjen az bármilyen formában. Azonban úgy tűnik, nem elég, hogy a nőknek el kell szenvedniük, ha az utcán utánuk fütyülnek, terhességük alatt kéretlen tanácsokat és kéretlen hasfogdosást kapnak, azután sem hagyja őket békén az utca embere, hogy megszülték gyermeküket. A The Guardian arról ír, hogy az Egyesült Királyságban kénytelenek voltak törvénymódosítási javaslatot benyújtani a szoptatás közben kilesett anyukák védelmére, olyan mértékűvé vált a zaklatásuk.

Lencsevégre kapott szoptatás

Julia Cooper, egy manchesteri anyuka számolt be arról, mi késztette arra, hogy parlamenti képviselőkhöz forduljon segítségért, akik aztán törvénymódosítási javaslatot tettek. Cooper arra lett figyelmes egy alkalommal, amikor egy parkban szoptatta meg kisbabáját, hogy egy férfi hosszú objektíves kamerát irányít felé. Elfordította testét, hogy ne látszódjon ez az intim pillanat közte és babája között, de észrevette, hogy a férfi továbbra is bámulja őket. Amikor odament, hogy kérdőre vonja az idegent, a férfi azt felelte, hogy jogában áll lefotózni őt szoptatás közben, mivel közterületnek számít a park, ahol volt.

Coopert egy idegen büntetlenül lefotózhatta szoptatás közben a belegyezése nélkül – kiderült, nem ő az egyedüli áldozata ennek az új zaklatási trendnek
Coopert egy idegen büntetlenül lefotózhatta szoptatás közben a belegyezése nélkül – kiderült, nem ő az egyedüli áldozata ennek az új zaklatási trendnekMarioGuti / Getty Images Hungary

Coopert annyira sokkolta ez a válasz, hogy sarkon fordult, és hazament. Azonban nem hagyta nyugodni a dolog, és felkereste a rendőrséget, lehet-e tenni valamit az ügyben. Kiderült, a leselkedő férfinak igaza volt, valóban nem ütközött törvénybe a kukkolása, így a rendőrség sem tudott segítséget nyújtani neki.

Ekkor döntött úgy Cooper, hogy parlamenti képviselők segítségét kéri: Jeff Smith és Stella Creasy karolták fel az ügyét. Creasy maga is a szoptatás közbeni kukkolás áldozatává vált, őt a metrón videózta le egy fiú.

Mint kiderült, Cooper és Creasy nem voltak egyedül ezzel a megalázó, megszégyenítő élménnyel. Egy kampány keretein belül több brit nő is beszámolt arról, hogy lefényképezték vagy levideózták őket szoptatás közben. Volt, aki arról mesélt, kukkolójának még azt is volt képe megkérdezni, hogy a baba után ő következik-e.

Megszégyenítő és veszélyérzetet keltő a szoptatáskukkolás

Igazán szomorú és felháborító a női mell oly mértékű túlszexualizálása, hogy már a baba életben tartása közben is azt gondolják egyesek, az ő férfitekintetük kielégítése a cél, és joguk van hozzá, hogy ezt megbámulják, és megörökítsék digitális eszközeiken. A szoptatás mellett döntő anyukák nem tehetik meg gyermekükkel, hogy amikor megéhezik, nem szoptatják meg.

Ahogyan a The Guardian is összegezte a megszólaló nők tapasztalatait, rendkívül ijesztő és megszégyenítő, ha valaki kihasználja a nők védtelen állapotát szoptatás közben, és lencsevégre kapja vagy megbámulja őket.

A várandós anyukákat is rengeteg zaklatás éri, ha szeretnél arról olvasni, miért problémás, ha kéretlen tanácsokban vagy pocakérintésekben részesítik őket az idegenek, ajánljuk korábbi cikkünket: A várandós nők deszexualizálása, avagy miért nem nő a nő ebben az állapotban?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra