Főzelék - szuper alternatíva a diétában

Ha azt mondjuk főzelék, akkor neked is a nagyi által készített vagy épp a menzás liszttel besűrített cucc ugrik be gyerekkorodból? Pedig a diétádba is szuperül beilleszthető és nagyon gyorsan kész. Mutatjuk hogyan!

Horváth-Kuhinkó Vivienn személyi edző, táplálkozási tanácsadó szerint a főzelék tökéletes alternatíva lehet a diétában, sőt még egy szuper gyors, finom, egyszerű receptet is megoszt velünk! 

A zöldségek a diétás étrend alapjai, így nem csoda, hogy a főzelékek tehát tuti befutók. Csupán egy két összetevőn kell variálni, a lisztet kicserélni és máris kész a tuti befutós ebéd, ami nem csak kalóriaszegény, de még a felesleges zsírpárnáktól is segít megszabadulni. 

A főzelékekben található zöldségek magas élelmi rosttartalma nem csak elhúzódó jóllakottságérzetet biztosít, de az emésztést is segítik és gazdagok ásványi anyagokban. Bármikor,  gyorsan, könnyen elkészíthetőek friss, szezonális vagy mélyfagyasztott alapanyagokból is. A fűszerekkel pedig a hagyományostól a különleges vagy akár keleties ízvilágig cifrázhatjuk - ergo szinte sosem fogjuk megunni. Tökéletes fasít, vagy akár pörkölt, de natúr húsok mellé is!  - emeli ki Horváth-Kuhinkó Vivi, aki kedvenc receptjét is megosztotta velünk. 

#RECEPT: Zabpelyhes pulykakorongok borsófőzelékkel 

7522761344-IMG-3035
Kuhinkó Vivienn

Recept:

  • 500g darált pulykamell
  • 5 ek. aprószemű zabpehely
  • fűszerek ízlés szerint, só, bors, petrezselyem, majoranna
  • zöldborsó
  • zabtejszín 

A pulykamellet a zabpehellyel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd zsiradék hozzáadása nélkül sütőben, 180 fokon szép barnára sütjük. A borsófőzeléket zabtejszínnel,  és egy kis (főzés utáni) turmixolt borsóval sűrítjük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra