Lépj szintet a kardiózásban!

Trambulinon pattogva igazán víg és életteli az edzés! És még a szívednek is jót tesz a szökdécselés – állítja a Marie Claire.

A trambulinos edzést a Women’s Health fitneszgurujával letesztelő edző szerint nem csak a gyerekeknek ajánlott az ugrándozás. Az ízületeket kímélő trambulinos edzés a felnőttek számára is ideális mozgásforma lehet. Ráadásul így még a stabilabb és őrizetlenül hagyott ugrálóvárak is edzőteremmé transzformálhatók, ha a szemfülesebb szülők azért résen vannak.

Elröppen, tovaszáll

Az izomépítés és a kalóriaégetés szempontjából is előnyös edzésforma különösen hatékony lehet, ha a kezdeti bizonytalan ugrándozás után kisebb fordulatokkal, sprinteléssel, térd- és lábemelésekkel, illetve súlyokkal is felturbózza valaki a trambulinozást. 

Ebben a videóban láthatod, milyen gyakorlatokkal érdemes próbálkozni:

A pulzust is gyorsan felpörgető, az egész testet átmozgató edzéssel kapcsolatban a következő jó tanácsokkal látta el a kezdőket a Marie Claire:

  • A levegőbe emelkedés előtt nem árt a földön is kipróbálni a trambulinos műsorszámokat, hogy minél jobb legyen a sikeresen kivitelezett figurák és a perecelések aránya.
  • Fölösleges azonnal a csúcsra törni, és megpróbálni lefejelni a mennyezetet: minél magasabbra ugrasz, annál sérülésveszélyesebb a dolog.
  • Kontrollált mozdulatok: mivel meglehetősen ingatag az ugrálók lába alatt a talaj, a trambulinozás a fókuszált, pontosan kivitelezett mozgásformák elsajátítására is kiváló alkalom!
Oszd meg másokkal is!
Mustra