Retiküllel a formás karokért

Gyúrj retiküllel! Vagy szimatszatyorral/Penny Market-es nejlonzacskóval, a lényeg ugyanaz.

A karjaink kifárasztásához és megdolgozásához amúgy sem kellenek hatalmas súlyok, a személyi edző Cris Dobrosielski szerint tehát nem csak praktikus de hatékony megoldás is lehet a retikülös gyúrás – írja a Womens Health.

Jobb, mintha állandóan a válladon ülne

A szebb karok összetákolása mellett ráadásul az is elkerülhető így, hogy a folyton ugyanarról a vállról alácsüngő táskák súlya kárt tegyen a gerincedben és hátfájáshoz vezessen. Cris szerint alapvetően kétféle cipelési mód áll a táskával gyúrók rendelkezésére. A legegyszerűbb persze az, ha kinyújtja valaki a kezét és jól megmarkolja a táskáját a lábai mellett. Ezenkívül a könyékhajlatot is felhasználhatod e célra: hajlítsd be a karod úgy, hogy az alkarod és a bicepszed egymás mellé kerüljenek és hord a táskádat könyéktájt.

shutterstock 326681849

15 perc sétálás/retikülözés is elég

Az utóbbi módszer nem csak a vállakat dolgozz meg az edző szerint, hanem a kar szinte összes izmát aktiválja. Fontos persze, hogy mindkét karjával „gyakorlatozzon” valaki, 15 perc séta+táskázás is elég ugyanakkor ahhoz, hogy megemelje valaki a pulzusát és munkálkodjon egy kicsit a vállain/karjain. Ha pedig nem szégyelled a dolgot, vagy annyira belejöttél, hogy már otthon is csak táskával van kedved edzeni, 1-2 bicepsz és tricepsz emelést is csinálhatsz a szatyroddal.

Csípő egyenes!

A helyes testtartás persze ilyenkor is fontos: Cris szerint az egyenesen tartott csípő, a megfeszített hasizmok és a hát tehermentesítése az, ami tényleg hatékonnyá és sérülésmentessé teszi a táskacipelést. Azért így lesérülni elég ciki lenne, szóval ne pakolj téglákat a tasidba.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek