Tobzódunk a programokban az első nyári hétvégén

Az első nyári hétvégére mindent jósolnak, úgyhogy a száraznak, valamint záporos-zivatarosnak is várt hétvégi idő az improvizáció melegágya lesz. De hogy legyen elképzelésünk arról, mit érdemes csinálni ha süt a nap és hova meneküljenek be ha elered, mutatunk néhány jónak ígérkező programot. Azért június ide vagy oda, kardigánt mindenhova vigyenek magukkal.

tk3s 10300041

A már tizedik alkalommal megrendezett Nagy Sportválasztó idén egyben Nagy Hangszerválasztó is. A hétvégén Budapesten debütáló programon a szervezők ígérete szerint a látogatók hangszerek széles választékával találkozhatnak majd, és a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan, alkalmuk nyílik azok kipróbálására, zenetanárok és szakemberek instruálása mellett. Részleteket, helyszíneket és további időpontokat itt olvashatnak.

A másik nagy sláger, a Gyereksziget is beindul ezen a hétvégén. A szintén 10 éve ismert és népszerű gyerekprogramért most is Hajógyári-szigetre kell kimenni, ahol ismét benépesül a Nagyrét, lehet játszani, alkotni, zenét hallgatni, sportolni, nyuszikat simogatni, de kutyákkal frizbizni is. Újdonság idén a Tudományos Játszótér, ahol játszva avatják be az érdeklődőket a tudomány rejtelmeibe, jelentsen ez bármit is, részletek a rendezvény oldalán.

Egy beltéri, zöld program is elindul ezen a hétvégén, Pécsen kezd a környezetbarát Földlakók! akció turnéja. A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában 2-án megtartott családi nap ingyenes.  Számos program várja a látogatókat, újra játékokat és hangszereket készíthenek hulladékból, szórakoztató oktató- és ismeretterjesztő filmeket nézhetnek, társasjátékokat játszhatnak, kézműves foglalkozásokon, rajzkiállításon és különféle vetélkedőkön vehetnek részt. Részletek a Földkaló projekt facebook oldalán.

tk3s 10102001 982

Ha pedig nem esik, még egy ökotalálkára is ellátogathatunk. A Mártélyon megrendezett Természet- és hagyomány Ökotalálka elnevezésű program a kirándulás és erdőtakarítás mellett népzenét, bábszínházi előadást, fotókiállítást és esti szalonnasütést is kínál. Részletek a Zöldszikla Alapítvány oldalán .

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek