Mindennap dráma a gyerek reggeli öltöztetése? Próbáld ki ezeket a tippeket!

Világjárvány és home office ide vagy oda, reggelente lecseréljük a pizsamánkat. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember szinte mindennap megteszi, a kisgyerekeket ez teljesen hidegen hagyja. Sokukat valójában már az öltözködés puszta gondolata teljesen kiborítja.

Ha mindennapossá váltak a gyerekkel vívott csaták, ha nem hatnak az észérvek, és az öltöztetésből adódó frusztráció rányomja a bélyegét a napotokra, a következő tippek hasznosak lehetnek a számodra.

A választás lehetősége és más praktikák

Ez talán az egyik legfőbb tanács, amit a gyakorló szülők adnak a kismamáknak. A gyerekek szeretnek irányítani, ezért érdemes azzal kezdeni, hogy hagyod, hogy ő válassza ki a ruháit. Oké, nyilván nem lehet mindenhova tűzoltójelmezben menni, de sokat segíthet, ha adsz neki két-három lehetőséget, amikből választani tud.

A választás lehetősége sok esetben segít, de nem old meg minden problémát. Nemcsak a gyerekek, még mi, felnőttek is sokkal jobban szeretünk szórakozni, mint a kötelezettségeinkkel foglalkozni, a gyerekek számára pedig az öltözködés épp ilyen kötelezettség. Próbáljátok élvezetessé tenni, például úgy, hogy versenyt csináltok belőle. Melyik gyerek öltözik fel először? Tovább fokozhatod a dolgot, ha közben sportkommentátorként közvetíted az eseményeket. Ha a versenyzés nem a ti műfajotok, keressetek egy dalt (szuper például a Madagaszkár című filmből ismert I Like To Move It, de énekelhettek közösen is), aminek a vége előtt be kell fejezni az öltözködést. A ruha kiválasztásában segíthet, ha a különböző ruhadarabok versenyeznek, hogy melyik mikor kerül fel a gyerekre, de ha semmi sem segít, felajánlhatsz valami apróságot öltözködés utánra.

Ha pedig teljesen kétségbe vagy esve

Lehet, hogy már mindent kipróbáltál, mégis két felnőtt kell ahhoz, hogy a totyogód lecserélje a pizsamáját. Ilyenkor írjuk felül a korábban sziklaszilárdnak hitt nevelési elveinket. Hagyd, hogy mesét nézzen, miközben öltözteted, vagy – ami nekem a legjobban bejött – öltöztesd fel, amíg még félálomban van.

És végül, ne feledd, hogy bár valószínűleg úgy érzed, mintha már egy örökkévalóság óta tartana, ez az időszak is el fog múlni. Hidd el, végül nem pizsamában fogja átvenni a diplomáját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra