Ez a fehérbabos ragu nálunk pulykahússal és kissé csípősen készült

A klassz, magyaros hangulatú fogásoknak nem kell mindenképpen nehéz ételeknek lennie, ez a finom babos ragu pulykahússal és klassz lecsós alappal készült. Nálunk egy kis füstös csiliszósz is került bele, és friss bagettel tálaltuk.

Ha levesként készíted, tortelliniket főzz bele!
Ha levesként készíted, tortelliniket főzz bele!LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka pulykamell felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb darab kápia paprika apróra vágva
  • 2 darab paradicsom meghámozva és apróra vágva
  • 2 ek. füstös csiliszósz
  • ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
  • 2 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1 nagy evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 25 deka főtt fehérbab
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a hagymát az olajban kissé, majd mehet mellé a hús és süsd kifehéredésig. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zöldségeket, és hagyd főni a keveréket. 10 perc után mehet hozzá a többi szükséges alapanyag, forrald össze velük, és már el is készültél. Friss petrezselyemmel vagy kaporral a tetején tálald. 

kapcsolódó Így készíts tökéletes tököt!
Így készíts tökéletes tököt!

A sütőtök ilyenkor a legfinomabb. Mutatjuk, mire kell figyelned, hogy mind a tíz ujjad megnyald utána.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

május27., 10:24

Kedvenc húsfélénk új arca: marokkói csirkeegytál jó fűszeresen

Egy kevés tökkel és gyömbérrel lesz igazán finom ez a fogás, amit, ha elkészült, egy nagy szelet kovásszal készült kenyérrel vagy párolt rizzsel érdemes tálalnod. Mindkettő nagyon finom lesz egy kis adag vajjal és sáfránnyal ízesítve.

március22., 10:24

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

július27., 10:20

Kevert süti lime-mal és fekete ribizlivel – máklikőrrel elkevert erdeigyümölcs-lekvárral még izgalmasabb

Nem kellenek különleges technikák és eszközök ahhoz, hogy különleges édességeket készíts. Egy-egy rusztikus fogás egy jól eltalált ízkombinációban pont elég a sikerhez.

július25., 10:24

Készíts gazdag spanyol ragut csirkéből és chorizóból!

A gyors raguk mindig megmentik az embert, amikor éppen kopog a szeme valamikor a nap végén egy egész napos munka után. Ez a csirkés-kolbászos változat gyorsan elkészül, nem is kell hozzá más, csak egy kevés friss zöldség és néhány tortillalap.

2020. november6., 06:04

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Mustra