Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

Mi csirkemellel készítjük, de ha ti szeretitek a combot, szárnyat, nyugodtan használjatok azt.
Mi csirkemellel készítjük, de ha ti szeretitek a combot, szárnyat, nyugodtan használjatok azt.BOOOK Kiadó / Kaszás Gergely

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 darab paradicsom kockára vágva
  • 1 darab paprika kockára vágva
  • 500 gramm csirkemellfilé kockákra vágva
  • só, bors
  • kb. 350 ml víz
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál laktózmentes tejföl

A nokedlihez:

  • 4 darab tojás
  • 1 kiskanál
  • 340 gramm rizsliszt
  • kb. 50 ml víz
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk, az őrölt pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük. A paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, visszatesszük a tűzre, és az egészet összepároljuk. Ha már levet eresztett, a csirkemellet is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, a vízzel felöntjük, és a húst fedő alatt puhára főzzük, kb. 30 perc alatt. Csirkemellel szárazabb lesz a végeredmény, aki a szaftosabb húst kedveli, csirkecombbal készítse, csak akkor valamivel tovább kell főzni. A rizslisztet a tejföllel egy kis tálban kikeverjük, a pörkölt levéből néhány kanállal hozzáadunk, majd a pörköltet behabarjuk vele.

A nokedlihez a tojást a sóval, a rizsliszttel és a vízzel kikeverjük, majd nokedliszaggató segítségével forró, sós vízbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy serpenyőben felhevített olajon átforgatjuk, hogy a nokedliszemek ne tapadjanak össze. A kész csirkepaprikást a nokedlivel tálaljuk.

Forrás: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv (Kiss Dóri)

kapcsolódó Barackos joghurttorta (cukormentes recept)
Barackos joghurttorta (cukormentes recept)

Akik szeretik a könnyű, üdítő nyalánkságokat, azok nyárra mindenképp tervezzék be ezt a tortát, mert kellőképpen behűtve fagyi helyett is tökéletes választás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Készítsd ázsiai hangulatban: csirkemell ananászos-szójaszószos raguban

Egy tál párolt rizs tetején érdemes tálalnod, ha pedig kihagynád a szénhidrátokat, akkor joghurtos uborkasalátát tálalj mellette egy nagy adag Srirachával a tetején. A hideg joghurt, a ropogós uborka és a csípős szósz egyszerűen tökéletesek együtt.

május16., 10:24

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Kukoricás-cukkinis tócsni – egy nagy adag fokhagymás tejföllel lesz a legfinomabb

A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.

július29., 10:24

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Mustra