Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.
Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.Partvonal Kiadó / Finomságok a deszkán

Hozzávalók:

  • 1 csokor korianderzöld
  • 3 szál menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 400 gramm selyemtofu
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors, csilipor
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut. 
Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral. 

Forrás: Smörgas – Finomságok a deszkán (Tanja Dusy)

kapcsolódó Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)
Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

2020. október18., 06:08

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Ezzel a vegán sült tésztával biztosan jóllaksz

A vegán ételekkel kapcsolatban általában az a kifogás merül fel, hogy nem elég laktatóak, de ez csak azok számára jelenthet akadályt, akik nem tudják, hogy a durumtészta legtöbbször vegán, és nem ismerik ezt a sült tésztát, amiben az összes kedvenc zöldségünk helyet kapott.

2020. október3., 06:12

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

január7., 06:04

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Mustra