Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.
Az egzotikus ázsiai deszkához illik: friss zöldségek, például uborka, minipaprika, cseresznyeparadicsom, répa, szárzeller vagy párolt zöldségek (zöldbab, pak-choi, cukorborsó), vékonyra szeletelt kenyér, rákszirom és hasonló rágcsák.Partvonal Kiadó / Finomságok a deszkán

Hozzávalók

  • 1 csokor korianderzöld
  • 3 szál menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 400 gramm selyemtofu
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors, csilipor
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut. 
Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral. 

Forrás: Smörgas – Finomságok a deszkán (Tanja Dusy)

kapcsolódó Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)
Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

2021. szeptember17., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

2021. január6., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

2021. február10., 06:04

Mustra