Le tudnál érettségizni fizikából? – Kvíz!

Magyar, matek, történelem, angol, földrajz, biológia. Szép kis menü. Ha minden eddigi kvízünket végigcsináltad, egész átfogó képet kaphattál arról, mi maradt meg a középiskolai tanulmányaidból. Desszertnek igazi csemege lesz a fizikai kisérettségi, igaz?

„A körülöttünk lévő természet (...) formáinak szépsége mellett csodálni tudjuk majd a jelenségeiben megnyilvánuló törvényszerűségeket és összefüggéseket is. Nemcsak kívülünk él majd a természet, hanem bennünk is.” Az Öveges Józseftől származó idézet jól megvilágítja, hogyan is állnak a tudománynak ehhez a szeletéhez azok, akiket a hétköznapokban is érdekel, mi hogyan működik, és szeretik érteni egy-egy jelenség okát. Azok viszont, akik nem annyira csodálkoznak rá a meghökkentő jelenségekre sem, szívesen kihagynák az életükből. Megosztó tárgy ez a fizika. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

A fizikaérettségi feladatsor elvont feladatai mellett egy sor olyan is van, ami a mindennapi élet gyakorlati példáira, sőt sokszor józan belátásra alapul, így az utóbbi csoport számára sem lehetetlen az elégséges szintet összekaparni. Annál is inkább, mert a feladatsor első részében – ahonnan a kérdéseket válogattuk – élesben is feleletválasztós tesztsor méri a tudást. A megoldásokat ez alkalommal is a központi javítókulcs alapján adtuk meg.

Hajrá!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek