Zabpelyhes sült alma: az egész család imádni fogja

Gyorsan elkészülő, fahéjas-zabpelyhes sült alma cukor nélkül. A legfinomabb a jonatán, gála, golden vagy granny smith almafajtából lesz. A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes.

A zabpelyhes sült alma tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.
A zabpelyhes sült alma tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára.Nemes Gábor (facebook.com/gasztro.fotok)

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 darab alma közepes
  • 4 evőkanál folyékony kókuszolaj
  • 4 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál univerzális gluténmentes liszt
  • 0.5 bögre gluténmentes zabpehely
  • fahéj ízlés szerint (negyed-fél teáskanál)
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vágd ketté az almákat, távolítsd el a magházukat, kanállal készíts kis mélyedést a közepébe, majd helyezd egy sütőedényre (sütőpapírral bélelt tepsibe) a félbevágott felével felfelé.

Egy tálban alaposan keverd össze a kókuszolajat, az eritritet, a gluténmentes lisztet, a zabpelyhet és a fahéjat. Kanalazd a zabos keveréket az almák közepébe. Süsd készre kb. 25-30 perc alatt.

A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy az almának kiemelkedő a pektintartalma? A pektin egy vízben oldódó rost, mely az emésztés segítésén túl szerepet játszik a hosszan tartó teltségérzet biztosításában, káros anyagcseretermékeket, méreganyagokat köt meg, és egyfajta prebiotikumként a megfelelő bélflóra kialakításában is szerepet játszik.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Csupa csokis brownie gluténmentesen Csupa csokis brownie gluténmentesen

Betegség vagy érzékenység esetén sem kell lemondani az egyik legnépszerűbb amerikai süteményről. Gluténmentes változatát percek alatt a sütőbe tolhatod, és az ellenállhatatlan, egészséges brownie mintegy fél óra múlva már található is. És még cukormentesen is elkészíthető.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

2020. november20., 06:24

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Alfredo, a tésztaszószok királya (gluténmentes, tojásmentes recept)

Klasszikus olasz tésztaétel, ezúttal hús nélkül. Selymes, fokhagymás, tejszínes szósz, ami alapból gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, de tejmentesen és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június23., 06:00

Gyors túrós (cukormentes recept)

Ezt a desszertet bátran bevetheted, ha váratlan vendégeid érkeznek, de akkor is, ha rohanásban vagy, viszont ennél valami finomat.

2020. július27., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek