Gluténmentes felhőkenyér: az igazi csoda

Szinte bármilyen péksütit helyettesíthetünk vele. Minőségi fehérjeforrás, és csak pár perc elkészíteni.

A felhőlángos vagy felhőpalacsinta néven is ismert kenyérhelyettesítő gyakorlatilag zéró szénhidrátot tartalmaz. Krémsajt helyett használhatunk görög joghurtot is.
A felhőlángos vagy felhőpalacsinta néven is ismert kenyérhelyettesítő gyakorlatilag zéró szénhidrátot tartalmaz. Krémsajt helyett használhatunk görög joghurtot is.ThitareeSarmkasat

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál krémsajt
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját gépi habverővel dolgozd habosra a krémsajttal (vagy görög joghurttal), a szódabikarbónával és a sóval. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd hozzá a másik keveréket (a fehérjehab összetörése nélkül).

Osszuk hat egyenlő részre, és süssük készre kb. 15-20 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni (legalább hatvan perc), csak utána vegyük le a sütőpapírról.

A dietetikus tippje: „Akárcsak a szénhidrátok vagy a zsírok fogyasztása során, fehérjék esetén is érdemes figyelned a minőségre. Mit értünk ezalatt? Ha figyelsz a fehérjebevitelre, fontos ismerned az ún. biológiai érték fogalmát. Ez annyit tesz, hogy egy adott élelmiszer proteintartalmának hány százalékát képes a szervezet saját fehérjéi fel- avagy újjáépítésére felhasználni. S azt például tudtad, hogy az anyatej mellett a tojás biológiai értéke is 100 százalék, azaz teljes mértékben hasznosítani tudja a szervezet?”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Ínycsiklandó reggeli elvitelre glutén- és tejmentesen Ínycsiklandó reggeli elvitelre glutén- és tejmentesen

Mindössze két hozzávaló kell ehhez a finom és laktató, ráadásul gluténmentes, tejmentes reggelihez. Néhány perc munkával a sütőben landol, és elkészül, mire indulni szeretnénk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

2020. június29., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek