Amire mindig is vágytál: házi pizzás csiga gluténmentesen

Mi legyen kedvenc pizzafeltéteinkből, amikor nem szeretnénk pizzát enni? Mondjuk pizzás csiga. Bűnözésmentes (értsd: gluténmentes, tojásmentes, élesztőmentes) változatban akár vacsorára is.

A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.
A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.Fotó: Nemes Dóra

Hozzávalók:

  • 1 adag mindenmentes sós tészta
  • 2 evőkanál paradicsomszósz (gluténmenteset válassz!)
  • pizzafeltét tetszés szerint
  • sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot. 

A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A dietetikus tippje: „Ha valóban bűntudat nélkül szeretnél lefeküdni egy ilyen finom vacsora után, válassz feltétként zsírszegény sajtot, sovány sonkát, és sütés előtt vajas, olívaolajos megkenés helyett maradj a paradicsomszósznál!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

 

Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!
Jöhet egy jó kis olasz vacsora szénhidrátok nélkül? Próbáld ki a portobello pizzákat!

Ha szereted a gombát és az olasz ételeket, imádni fogod ezt a fogást. Az alapokat mindenfélével megpakolhatod, amit egyébként a pizzára tennél: mehet rá szalámi, tonhal, sonka, sajt és paradicsomszósz is, a lényeg a sok olasz fűszer és a még több sajt.

Tovább »

Még több recept

Portugál tejberizst mindenkinek! Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept

Az arroz doce (szó szerinti fordításban édes rizs) majdnem tejberizs, csak sokkal krémesebb, selymesebb: ez a portugál tejberizs. A recept gluténmentes, tejmentes, cukormentes.

március30., 06:00

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Gluténmentes reggeli: tojásmuffin sok zöldséggel

Ínséges képet mutató hűtőszekrény esetén is izgalmas reggelit készíthetünk gluténmentesen, tejmentesen.

március23., 06:04

Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett egészséges, gluténmentes főételnek, köretnek, snacknek.

március30., 06:00

Gluténmentes sajtos kréker

Gluténmentes, low carb kréker sok sajttal, ami kenyér helyett is királyság. Bármilyen krém, kence, feltét és mártogatós jól áll neki.

március23., 06:04

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

április3., 06:04

Mustra