A minden vendéget lenyűgöző virslis leveles tej- és gluténmentesen

Gyorsan, kevés munkával elkészülő gluténmentes, tejmentes finomság, ami lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. És vendégváró. Kell ennél több?

Jobb, mint a hot dog! Virslis leveles gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes verzióban.
Jobb, mint a hot dog! Virslis leveles gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes verzióban.Nemes Dóra

Hozzávalók

A tésztához:

  • 1 adag mindenmentes sós tészta
  • 8 darab virsli (szója- és gluténmenteset válassz!)
  • paradicsomszósz a tetejére
  • szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot. 

A virslis „levelest” kétféle formára készíthetjük el. Ha azt szeretnénk, hogy úgy nézzen ki, mint egy hot dog, akkor a tésztát nyújtsuk kb. 25-30 cm átmérőjű körlappá, majd vágjuk fel 8 cikkre. A „háromszögek” szélesebbik végére virslit (koktélvirslit vagy félbevágott normál méretű virslit) helyezünk, és így tekerjük fel.

Ha a pékségekből is ismert göngyöltvirsli-dizájnra szavazunk, a tésztát nyújtsuk téglalappá, és vágjunk belőle kb. 2 centis csíkokat. Ezzel tekerjük körbe a virslidarabkákat.

Tetejére vízzel elkevert paradicsomszósz és szezámmag kerül. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus

Fontos: Mindig győződjünk meg arról, hogy a termékek csomagolásán feltüntették, hogy gluténmentes! Sajnos a paradicsomszószban éppúgy lehet, mint a szezámmagban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek